How two hidden gems in Italy will inspire your cocktail hour

Kako bosta dva skrita dragulja v Italiji navdihnila vašo koktajl uro

Metropolitanska mesta ali nedotaknjeno podeželje? Ligurija ali puglia? Sever ali jug? Za začinjene obiskovalce Italije je vedno potekala razprava o tem, ali je sever ali jug na koncu boljši. Popotniki v severno Italijo bi se lahko pohvalili s uspešnimi svetovljanskimi mesti in pometajočimi pogledi na gore, medtem ko bi tisti, ki imajo raje jug, podprli za rustikalne obale in blaženi tempo življenja. Ne glede na to, kaj želite, podobnosti med dvema fenomenalnima lokalno hrano, idiličnimi pogledi in občutkom ponosa v pokrajini - daleč odtehtajo razlike.


V čast naših zbirk z omejeno izdajo, ki so bile narejene izključno v Italiji, v sodelovanju s Portofino Dry Gin in Adriatico Amaretto, se odpravimo na raziskovanje bujnih hribov Portofino in čare puglijskega podeželja v vsej njihovi slavi. Tu smo odklenili nekaj naših najljubših Portofino Dry Gin Collection in Zbirka Adriatico Amaretto in ugotoviti, kaj je tako posebno.

 

Portofino

Portofino Harbor Italy Boats morska obalaPristanišče Portofino

Za vedno ovekovečena v mojstrovini Federica Fellinija iz leta 1960 La Dolce Vita, Portofinovih kristalnih vodah in nasičenih barvah so ukradli srca po vsem svetu. Vasica Portofino je bila nekoč ponižno ribiško pristanišče, ki je od takrat postalo najprimernejši pobeg za hollywoodske starlete in dobro pete. Znano je po tem, da je bolj miren odhod kot druge bližnje ribiške vasi, skrito pred očmi na skrajnem vzhodu ligurske obale.

Tukaj brezhibno sestavljajo turiste v hrustljavi beli posteljnini in biserih, ki so si ogledali dneve, ki se odlepijo na jahte, ali ljudi, ki gledajo zunaj restavracij z morsko hrano, obložene po rivi. Varno je reči, da nikjer drugje ne naredi elegance, kot je Portofino.

Za zbirko koktajlov, ki uteleša čarobnost ligurijske obale, za našega mojstra miksologa Patricka Pistolesija ni bilo boljše izbire kot Portofino Dry Gin. Bogato aromatičen profil tega džina je destilirana z 21 botanikami, nabranimi iz lastnih hribov Portofino, je čudovita baza za poletne koktajle.

 

Nio koktajli Portofino Dry Gin Box na prostem koktajli

The Negroni Portofino, beli negroni, je svež svež prevzem klasičnega aperitiva, ki ga je treba uživati ​​med pitjem v sončnem zahodu na jahti. Cocchi Bianco in Luxardo beli grenčice prinašajo zeliščno in vedno tako rahlo sadno dimenzijo v to poletno aperitivo, ki lepo dopolnjuje rožmarin, borov in sivke, ki jih najdemo v Portofino Dry Gin.

Za koktajl, ki uteleša najbolj najpomembnejše okuse Portofino, Portofino gimlet je treba poskusiti. Navdušeni z dišečimi zelišči in zrelim citrusnim sadjem, ki so značilni za krajino, aromatični žajbelj, ingver in limonino lupino, spominjajo na bogat terroir Portofino. Vsi najboljši koščki italijanske riviere so se zgostili v koktajl.

 

Puglia

Trulli Huts Puglia ItalijaTradicionalne koče Trulli iz Puglije

Kjer je sever Italije znan po svojih svetovljanskih mestih in negovanih vaseh, se italijansko sonce namočeno podeželsko jug počuti kot korak nazaj v čas. Puglia je znana po sončno belih belih kočah Trulli, živahnih oljčnih nasadih in apnenčastih pečinah, ki se potopijo v azure vode. Življenje se tu giblje počasneje kot v Portofinu - počasna kultura hrane vlada vrhunsko. Čeprav je priljubljen med Italijani, ki iščejo idilični odmor v državi, je to tudi ena izmed boljših skrivnosti Italije za tuje turiste.

Tako kot so se koktajli v naši zbirki Portofino poklonili dišečim botanikom, pobranim na hribih, se je Adriatico Amaretto rodil iz tistega občutka rustikalne pristnosti. Jemljejo mandlje Fillippo CEA - najdeni tik na pragu v Pugliji - in jih pražimo s cimetom, kakavom in ščepcem jadranske morske soli, prikliče najboljše na jadranski obali.

Alt: Adriatico Amaretto Nio Box Cocktail Set


Seveda, če želite sprejeti ta odpuščen pristop k življenju, potrebujete ustrezno položen koktajl. The Pražena mandljeva kisla Vzpostavi popolno ravnovesje med sladkim, kislom in večjo. Ščetka soli poudarja globino okusa, ki jo najdemo v Adriatico Amaretto, in zapletenih čokoladnih notah, ki jih nato uravnotežijo okusni okusi limonine.

Na drugi strani Bianco Cappuccino Praznuje čas počaščene italijanske zabave: si vzame trenutek, da uživa v čudoviti kavi. Silky Smooth Amaretto Bianco je narejen iz belih mandljev in v ta koktajl prinaša nežno degustacijsko noto Creme de Cacao. Poštena kavna liker nato doda težo in dobro uravnoteži pijačo.

 

Ni treba potovati z okusi Italije, dostavljene na vaš prag! Raziščite naše Koktajl Adriatico Amaretto ali Portofino Gin Box.

Izbrani članki