10 Classic Italian Cocktails for Every Type of Drinker

10 klasičnih italijanskih koktajlov za vsako vrsto pitja

Italija je znana po svojih prijetnih jedi in neverjetnih vinih, vendar mnogi ponavadi pozabljajo, da je tudi v njej nekateri klasični koktajli.

Torej, ne glede na to, ali ste poznavalec koktajlov ali popoln novinec, smo prepričani, da boste na našem seznamu 10 klasičnih italijanskih koktajlov našli nekaj, od aperitivo koktajlov do močnejših koktajlov, obstaja nekaj za vsako vrsto pivci!

Najboljši italijanski koktajli:

 


Negroni, klasični italijanski koktajl

Ustvaril grof Camillo na Caffè Casoni Leta 1919 je grenki Negroni zdaj eden najbolj priljubljenih italijanskih koktajlov! Navdušen z nedavnimi potovanji v London je grof Camillo hitro ugotovil, da njegova redna pijača, Americano, preprosto ni bila dovolj močna. Torej je prosil Barmana, naj zamenja vodo soda s pljuskom džina. Tako Negroni je bil rojen!

Ta suh, grenki koktajl združuje aromatično grenko Gin, Campari, Vermouth in Angostura, kar ustvarja popolnoma uravnotežen koktajl. In vrhunski aperitivo. Čeprav po Italijani Negroni koktajli Ali je primerno piti kateri koli čas dneva, torej kdo moramo trditi?


Milano-Torino

Milano Torino, klasični italijanski koktajl

The Milano-Torino je resnično klasičen italijanski koktajl, ki je lahek v telesu, a polno okusa. Ta koktajl, ki ga je leta 1860 v Milanski kavarni postregel leta 1860, združuje Campari in Sweet Vermouth zaradi svojega grenkega okusa in je priljubljen aperitivo. Milano-Torino je bil s svojim značilnim šarmom takojšen hit, še posebej med tistimi z aristokratskim zrakom o njih!

Do 20. stoletja je koktajl prišel do Amerike, kjer je bilo tako priljubljeno, da so dodali kanček sode vode in jo preimenovali v Americano. Milano-Torino je navdihnil tudi čudovito Negroni ki je vključeval tudi Gin. Ta preprost, gahljiv koktajl je originalni italijanski spritz in je kot nalašč za vsako priložnost.


Hugo

Eden najbolj osvežilnih koktajlov, ki so jih kdajkoli naredili, Hugo, je kot nalašč za srkanje kadar koli, da se ohladi v vročem dnevu. Okusno preprost, Hugo združuje subtilne okuse prosecca, sirupa za starejše cvetenje, sodo vodo in metine liste. Nalit čez led in z rezino apna je Hugo vrhunski italijanski poletni koktajl in je zelo podoben našemu podpisu Koktajl vrta Rusije.

Hugo je leta 2005 ustvaril Roland Gruber v regiji Trentino-Alto Adige v Severni Italiji. Kljub temu, da je star le 15 let, je to velik hit po vsej Evropi, še posebej v Nemčiji, kjer je več kot 400 koktajlov Hugo postreženo s nočjo!


Bellini

Bellini, klasični italijanski koktajl

Koktajl, narejen za zajtrk? Definitivno smo na krovu s tem! Bellini so italijanski favorit, saj je prijetno lahek in saden okus.

Ustvaril v Benetkah Giuseppe Cipriani leta 1948, veliko let je poskušal ugotoviti, kako je v pijačo vključiti svoje najljubše sadje, breskve. Osvežujoč koktajl Bellini se je rodil, ko je ročno stisnil breskve in sok združil z penino. Preprosto, a okusno. Cipriana je po Giovanniju Bellini poimenovala koktajl, ker ga je barva pijače spomnila na znane slike Bellini.


Rossini

Ker so Bellini tako ljubili številne po vsem svetu, so se ustvarili tudi različni vrtilni odmiki, vključno z Rossinijem. To je priljubljen koktajl vse leto, vendar veliko ljudi še posebej uživa kot posebna poslastica v božičnem obdobju.

V Italiji je bil izumljen koktajl Rossini poimenovan po italijanskem skladatelju Gioachino Rossini. Namesto breskev pire, ta koktajl združuje prosecco in pire jagode za sladek in rahlo sadni okus. Rossini je popoln italijanski koktajl za brunch. Prav tako naredi odličen koktajl za sladico, saj jagode fantastično parijo s čokolado.


Pirlo

Čudovita mešanica lahke in grenke, pirlo koktajl je najljubša med številnimi Italijani. Pirlo je bil izumljen v Bresciji in je izjemno podoben Aperol Spritzu. Pravzaprav je bila med Brescijo in Benetkami precej vroča razprava, ki so najprej izumili koktajl!

Z uporabo belega vina, campari ali aperola in peneče vodo je pirlo osvežujoč koktajl, ki ga lahko vidimo v rokah številnih domačinov Brescia na plaži. Idealen je tudi kot aperitivo. Medtem ko nekateri morda verjamejo, da je bil koktajl poimenovan po nogometašem z istim imenom, izraz "pirlo" dejansko pomeni padec ali se obrniti. Ki v tem primeru Campari ali Aperol nežno pada v krožnem gibanju v belo vino.


Angelo Azzurro, klasični italijanski koktajl

Čudovit nebesno modri Angelo Azzuro je danes manj znana pijača, vendar še vedno klasičen italijanski koktajl. O izvoru koktajla ni veliko znanega, razen tega, da je bil ustvarjen v Italiji, da odraža čudovite modre vode, ki obdajajo državo.

Angelo Azzuro je v devetdesetih letih dosegel priljubljenost, saj je bilo veliko klubov in barov pritegnjenih k njegovi nenavadni barvi. Zdaj je skoraj izključno za Italijo! Ta koktajl, ki vsebuje Gin, Triple SEC in Blue Curaçao, se je pretresel v kozarec Martini, ta koktajl ni eden za lahki pivci in je verjetno najbolje imeti po večerji.


Boter

Godfather je svet prevzel z nevihto v 70. letih, potem ko je storil tisto, česar ni storil noben drug koktajl ... združil dve alkoholni pijači skupaj brez mešalnika. Z pogumno mešanico škotskega viskija in amaretta je boter pijača, ki jo je treba počasi srkati, da bi uživali vsako ustno in ne preživeli preostalega večera na tleh.

Izvor botra je nekoliko neznan, najbolj priljubljena teorija pa je, da je bila ustvarjena in poimenovana po legendarnem filmu Francisa Forda Coppolle, The Godfather, ki ga je napisal italijanski avtor Mario Puzo. Disarono je tudi trdil, da je bil boter najljubša pijača Marlona Branda. Nihče ne ve, ali je to v resnici ali ne, vendar je zanimiva zgodba, zato jo bomo vzeli!


Garibaldi

Garibaldi je poimenovan po enem od italijanskih očetov očeta ikoničnega italijanskega koktajla. Garibaldi, ki vsebuje italijanski podpisni liker, kampari, pomarančni sok in pol rezine pomaranče, je osvežujoče saden koktajl, ki je kot nalašč za srkanje na topli poletni večer.

Garibaldi je bil v Novari izumljen, da je v 19. stoletju pomenil združitev severa in juga Italije. Z uporabo Campari s severa in pomaranč z juga je Garibaldi zelo simboličen in priljubljen koktajl med Italijani. Obstaja več različic te pijače, ki vključuje tudi vodo ruma ali sodo, če v bližini nimate pomarančnega soka.


Aperol Spritz ali spritz Veneziano

Aperol Spritz, klasični italijanski koktajl

Kadarkoli kdo omenja klasične italijanske koktajle, je Aperol Spritz običajno prvi, ki pride na misel. Kot nalašč za tiste vroče poletne mesece, sedenje zunaj in se družite s prijatelji s hladno pijačo v roki, je Aperol Spritz sladek, živahen in osvežujoč.

Aperol je prvič vstopil na prizorišče v zgodnjih 1900 -ih, ko sta dva brata podedovala očetovo podjetje za alkoholne pijače. Po dolgih letih eksperimentiranja so ustvarili aperol duha, ki ga danes vsi poznamo in ljubimo. Ko je blagovna znamka v 20. stoletju postajala vse bolj priljubljena, je bil v 50. letih ustvarjen uradni recept Aperol Spritza. Ta sadni koktajl, ki vsebuje prosecco, Aperol, sodo vodo in oranžni zasuk, je že desetletja italijanski favorit!


Ob Nio koktajli Ponujamo strokovno izdelane, kakovostne koktajle, v katerih lahko uživate v udobju lastnega doma. Zgradite svojo škatlo koktajlov ali izberite enega od naših Odlično kurirani koktajl darilni kompleti