Politika piškotkov

Mi in izbrane tretje osebe na tej spletni strani uporabljamo piškotke ali podobne tehnologije za tehnične namene in z vašim soglasjem tudi za druge namene, kot je določeno v pravilniku o piškotkih. Če zavrnete soglasje, lahko povezane funkcije ne bodo na voljo.

Za soglasje uporabite gumb »Sprejmi«. Za nadaljevanje brez sprejema uporabite gumb »Zavrni«.

 

Learn more=VEČ O TEM    Reject= ZAVRNI  Accepet=SPREJMI

 

 

AFTER CLICKING : VEČ O TEM/LEARN MORE

 

 

Politika piškotkov

Ta dokument vsebuje informacije o tehnologijah, ki tej spletni strani omogočajo doseganje spodaj opisanih namenov. Te tehnologije omogočajo lastniku zbiranje in shranjevanje informacij (na primer z uporabo piškotkov) ali uporabo virov (na primer z izvajanjem skripta) na uporabnikovi napravi, ko slednji komunicira s to spletno stranjo.

 

Zaradi poenostavitve so v tem dokumentu te tehnologije na kratko opredeljene kot "orodja za sledenje", razen če obstaja razlog za razlikovanje.

Na primer, čeprav se piškotki lahko uporabljajo v spletnih in mobilnih brskalnikih, bi bilo neprimerno govoriti o piškotkih v kontekstu aplikacij za mobilne naprave, saj gre za sledilnike, ki zahtevajo prisotnost brskalnika. Iz tega razloga se v tem dokumentu izraz piškotek uporablja samo za specifično označevanje določene vrste sledilnika.

 

Nekateri nameni, za katere se uporabljajo orodja za sledenje, lahko zahtevajo tudi soglasje uporabnika. Če je soglasje dano, ga lahko kadar koli prosto prekličete po navodilih v tem dokumentu.

 

To spletno mesto uporablja sledilnike, ki jih neposredno upravlja lastnik (običajno imenovani sledilniki "prve osebe") in sledilnike, ki omogočajo storitve tretjih oseb (običajno imenovani sledilniki "tretjih oseb"). Če ni drugače navedeno v tem dokumentu, imajo takšne tretje osebe dostop do svojih sledilcev.

Trajanje in potek piškotkov in drugih podobnih orodij za sledenje se lahko razlikujejo glede na to, kaj nastavi lastnik ali vsak tretji ponudnik. Nekateri od njih potečejo ob koncu uporabnikove seje brskanja.

Poleg tega, kar je določeno v opisu vsake od spodnjih kategorij, lahko uporabniki pridobijo podrobnejše in posodobljene informacije o trajanju ter vse druge pomembne informacije - kot je prisotnost drugih sledilcev - v pravilnikih o zasebnosti ustrezne ponudnike tretjih oseb (prek razpoložljivih povezav) ali tako, da se obrnete na upravljavca podatkov.

 

Dejavnosti, ki so nujno potrebne za zagotovitev delovanja tega spletnega mesta in zagotavljanja storitve

To spletno mesto uporablja piškotke, ki se običajno imenujejo "tehniki" ali druga podobna orodja za sledenje za izvajanje dejavnosti, ki so nujno potrebne za zagotavljanje delovanja ali zagotavljanja storitve.

 

Sledilniki tretjih oseb

Upravljanje plačil

Druge dejavnosti, ki vključujejo uporabo sledilcev

Izkusite izboljšanje

To spletno mesto uporablja sledilnike za zagotavljanje prilagojene uporabniške izkušnje, ki omogoča boljše upravljanje osebnih nastavitev in interakcijo z zunanjimi omrežji in platformami.

 

Interakcija s socialnimi omrežji in zunanjimi platformami

Ogled vsebine z zunanjih platform

Merjenje

To spletno mesto uporablja orodja za sledenje za merjenje prometa in analizo vedenja uporabnikov z namenom izboljšanja storitve.

 

Storitve anonimne statistike

Statistika

Ciljanje in oglaševanje

To spletno mesto uporablja sledilnike za zagotavljanje prilagojene komercialne vsebine na podlagi vedenja uporabnika ter za upravljanje, razširjanje in sledenje oglasov.

 

Nekatere storitve, ki jih uporablja lastnik, so v skladu z IAB Transparency and Consent Framework, pobudo, ki spodbuja odgovorne prakse obdelave podatkov v sektorju digitalnega oglaševanja in uporabnikom zagotavlja večjo preglednost in nadzor nad uporabo njihovih podatkov za namene sledenja oglaševanju. Uporabniki lahko kadar koli izrazijo svoje želje glede oglaševalskih storitev z dostopom do plošče z nastavitvami sledenja oglaševanju neposredno iz informacij o piškotkih ali prek ustrezne povezave na tej spletni strani.

 

To spletno mesto je v skladu z okvirom preglednosti in soglasja IAB ter je skladno s povezanimi specifikacijami in politikami. To spletno mesto uporablja iubenda (identifikacijska številka 123) kot programsko opremo za upravljanje privolitve (»platforma za upravljanje privolitve«).

 

Komercialna povezanost

Ta vrsta storitve omogoča temu spletnemu mestu prikazovanje oglasov za izdelke ali storitve, ki jih ponujajo tretje osebe. Oglasi so lahko prikazani tako v obliki oglasnih povezav kot v obliki pasic v različnih grafičnih oblikah.

Klikom na ikono ali pasico, objavljeno na tem spletnem mestu, sledijo storitve tretjih oseb, ki so navedene spodaj, in se delijo s tem spletnim mestom.

Če želite izvedeti, kateri podatki se zbirajo, si oglejte pravilnike o zasebnosti posameznega strežnika

 

 

Awin (AWIN AG)

Awin je storitev poslovnega povezovanja, ki jo nudi AWIN AG.

Obdelani osebni podatki: podatki o uporabi in orodja za sledenje.

 

Kraj obdelave: Nemčija – Politika zasebnosti.

 

Trajanje shranjevanja:

 

AWSESS: trajanje seje

_D9J: 1 leto

_aw_m*****: 1 leto

_aw_sn*****: 1 leto

av*****: 1 mesec

awpv*****: 1 dan

bId: 1 leto

xd_hash: nedefinirano

Oglaševanje

Ta vrsta storitve omogoča uporabo uporabniških podatkov za komercialne komunikacijske namene. Ta sporočila so prikazana na tej spletni strani v obliki pasic in drugih oblik oglaševanja, tudi v povezavi z interesi uporabnika.

To ne pomeni, da se vsi osebni podatki uporabljajo za ta namen. Podatki in pogoji uporabe so navedeni spodaj.

Nekatere od spodaj naštetih storitev lahko uporabljajo orodja za sledenje za prepoznavanje uporabnikov ali pa lahko uporabljajo tehniko vedenjskega ponovnega ciljanja, tj. prikazovanje prilagojenih oglasov, ki temeljijo na interesih in vedenju uporabnika, vključno s tistimi, zaznanimi zunaj tega spletnega mesta. Za več informacij o tem predlagamo, da preverite pravilnike o zasebnosti zadevnih storitev.

Na splošno storitve te vrste ponujajo možnost deaktiviranja tega sledenja. Poleg vseh funkcij za izključitev, ki jih ponuja katera koli storitev, navedena v tem dokumentu, lahko uporabnik prebere več o tem, kako se odjavi od oglaševanja na podlagi zanimanja v ustreznem razdelku »Kako se odjaviti od oglaševanja na podlagi zanimanja« v ta dokument. dokument.

 

Facebook Lookalike Audience (Facebook Ireland Ltd)

Facebook Lookalike Audience je storitev oglaševanja in vedenjskega ciljanja, ki jo ponuja Facebook Ireland Ltd, ki uporablja podatke, zbrane prek storitve Facebook Custom Audience, za prikazovanje oglasov uporabnikom s podobnim vedenjem kot uporabniki, ki so že na seznamu ciljnih skupin po meri na podlagi njihove prejšnje uporabe. tega spletnega mesta ali njihove interakcije z ustrezno vsebino v aplikacijah in storitvah Facebook.

Na podlagi teh podatkov bodo prilagojeni oglasi prikazani uporabnikom, ki jih predlaga Facebook Lookalike Audience. Uporabniki se lahko odločijo, da ne bodo uporabljali piškotkov Facebook za prilagajanje oglasov, tako da obiščejo to stran za zavrnitev.

Obdelani osebni podatki: podatki o uporabi in orodje za sledenje.

 

Kraj obdelave: Irska – Politika zasebnosti – ​​Opt Out.

 

Trajanje shranjevanja:

 

_fbp: 3 mesece

AppNexus (AppNexus Inc.)

AppNexus je oglaševalska storitev, ki jo ponuja AppNexus Inc.

Obdelani osebni podatki: podatki o uporabi in orodja za sledenje.

 

Kraj obdelave: Združene države – Politika zasebnosti – ​​Opt out.

 

Trajanje shranjevanja:

 

anj: 3 mesece

icu: 3 mesece

pses: trajanje seje

sess: trajanje seje

uids: 3 mesece

sinhronizacija uporabnikov: 3 mesece

uuid2: 3 mesece

Adform (Adform A/S)

Adform je oglaševalska storitev, ki jo nudi Adform A/S.

Obdelani osebni podatki: podatki o uporabi in orodja za sledenje.

 

Kraj obdelave: Danska – Politika zasebnosti – ​​Opt Out.

 

Trajanje shranjevanja:

 

C: 10 let

C: 10 let

CFFC: 7 ur

CM: 1 dan

CM: 1 dan

CM14: 14 dni

CM14: 14 dni

CT: 1 ura

EBFC: 7 ur

EBFCD: 7 ur

GCM: 1 dan

GCM: 1 dan

SR: 1 dan

TPC: 14 dni

TPC: 14 dni

otsid: 10 let

otsid: 10 let

uid: 2 meseca

uid: 2 meseca

Ponovno trženje in vedenjsko ciljanje

Ta vrsta storitve omogoča temu spletnemu mestu in njegovim partnerjem, da komunicirajo, optimizirajo in prikazujejo oglase na podlagi pretekle uporabe tega spletnega mesta s strani uporabnika.

Ta dejavnost je olajšana s sledenjem podatkov o uporabi in z uporabo orodij za sledenje za zbiranje informacij, ki se nato prenesejo k partnerjem, ki upravljajo dejavnosti ponovnega trženja in vedenjskega ciljanja.

Nekatere storitve ponujajo možnost ponovnega trženja na podlagi seznamov e-poštnih naslovov.

Poleg funkcij za odjavo, ki jih ponujajo spodaj navedene storitve, se lahko uporabnik odjavi tako, da obišče stran za odjavo pri Network Advertising Initiative.

 

Uporabniki se lahko tudi odločijo, da ne bodo sodelovali pri določenih oglaševalskih funkcijah prek ustreznih možnosti konfiguracije naprave, kot so možnosti konfiguracije oglaševanja na mobilni napravi ali generična konfiguracija oglaševanja.

 

Ponovno trženje Google Ads (Google Ireland Limited)

Google Ads Remarketing je storitev ponovnega trženja in vedenjskega ciljanja, ki jo zagotavlja Google Ireland Limited, ki povezuje dejavnost tega spletnega mesta z oglaševalskim omrežjem Google Ads in piškotkom DoubleClick. Uporabniki se lahko odločijo, da ne bodo uporabljali Googlovih piškotkov za prilagajanje oglasov, tako da obiščejo Googlove nastavitve oglasov.

Obdelani osebni podatki: podatki o uporabi 

Orodje za sledenje.

 

Kraj obdelave: Irska – Politika zasebnosti – ​​Opt Out.

 

Trajanje shranjevanja:

 

AIDS: 2 leti

ANID: 2 leti

Pretvorba: 3 mesece

DSID: 14 ​​dni

FCNEC: 1 leto

FLC: 10 sekund

FPAU: 3 mesece

FPGCLAW: 3 mesece

FPGCLDC: 3 mesece

FPGCLGB: 3 mesece

NTI: 2 leti

NID: 6 mesecev

PRAVILO: 1 leto

TAJD: 14 ​​dni

__gads: 2 leti

__gsas: 2 leti

_gac_: 3 mesece

_gac_gb_: 3 mesece

_gcl_au: 3 mesece

_gcl_aw: 3 mesece

_gcl_dc: 3 mesece

_gcl_gb: 3 mesece

_gcl_gf: 3 mesece

_gcl_ha: 3 mesece

ID: 2 leti

test_cookie: 15 minut

Ponovno trženje na Facebooku (Facebook Ireland Ltd)

Facebook Remarketing je storitev ponovnega trženja in vedenjskega ciljanja, ki jo ponuja Facebook Ireland Ltd, ki povezuje dejavnost tega spletnega mesta z oglaševalskim omrežjem Facebook.

Obdelani osebni podatki: podatki o uporabi in orodje za sledenje.

 

Kraj obdelave: Irska – Politika zasebnosti – ​​Opt Out.

 

Trajanje shranjevanja:

 

_fbp: 3 mesece

Facebook Custom Audience (Facebook Ireland Ltd)

Facebook Custom Audience je storitev ponovnega trženja in vedenjskega ciljanja, ki jo ponuja Facebook Ireland Ltd, ki povezuje dejavnost tega spletnega mesta z oglaševalskim omrežjem Facebook. Uporabniki se lahko odločijo, da ne bodo uporabljali piškotkov Facebook za prilagajanje oglasov, tako da obiščejo to stran za zavrnitev.

Obdelani osebni podatki: e-pošta in orodje za sledenje.

 

Kraj obdelave: Irska – Politika zasebnosti – ​​Opt Out.

 

Trajanje shranjevanja:

 

_fbp: 3 mesece

Adobe Audience Manager (Adobe Systems Software Ireland Limited)

Adobe Audience Manager je storitev ponovnega trženja in vedenjskega ciljanja, ki jo ponuja Adobe Systems Software Ireland Limited.

Adobe Audience Manager uporablja tehnologijo sledenja za spremljanje vedenja uporabnikov. Ti podatki se nato uporabijo za prilagajanje uporabniške izkušnje in zagotavljanje ciljanega oglaševanja. Adobe Audience Manager lahko zbrane podatke poveže tudi z drugimi omrežji, vključno z oglaševalskimi omrežji, in tem tretjim osebam omogoči sledenje in ciljanje na vas. Lastnik, razen če ni drugače določeno v tem dokumentu, nima neposrednega odnosa s tretjimi osebami, ki jih lahko vključuje Adobe Audience Manager.

Obdelani osebni podatki: podatki o uporabi in orodja za sledenje.

 

Kraj obdelave: Irska – Politika zasebnosti – ​​Opt Out.

 

Trajanje skladiščenja: do 6 mesecev

 

Kako upravljati nastavitve in dati ali preklicati soglasje

Obstaja več načinov za upravljanje preferenc v zvezi s sledilniki in za dajanje ali preklic soglasja, kjer je to potrebno:

 

Uporabniki lahko upravljajo nastavitve sledilnika neposredno prek nastavitev svoje naprave – na primer, lahko preprečijo uporabo ali shranjevanje sledilcev.

 

Poleg tega, kadar je uporaba sledilnikov odvisna od soglasja, lahko uporabnik to soglasje da ali prekliče tako, da nastavi svoje nastavitve v informacijah o piškotkih ali tako, da te nastavitve posodobi prek pripomočka za nastavitve sledenja, če je prisoten.

 

Zahvaljujoč posebnim funkcijam brskalnika ali naprave je mogoče tudi odstraniti predhodno shranjene sledilnike.

 

Druge sledilnike, ki so prisotni v lokalnem pomnilniku brskalnika, lahko odstranite tako, da izbrišete zgodovino brskanja.

 

Kar zadeva orodja za sledenje tretjih oseb, lahko uporabniki upravljajo nastavitve in prekličejo soglasje tako, da obiščejo ustrezno povezavo za zavrnitev (če je na voljo), z uporabo orodij, opisanih v pravilniku o zasebnosti tretje osebe, ali tako, da neposredno stopijo v stik z njo.

 

Poiščite nastavitve, povezane s sledilci

Uporabniki lahko na primer najdejo informacije o upravljanju piškotkov v nekaterih najbolj priljubljenih brskalnikih na naslednjih naslovih:

 

Google Chrome

Mozilla Firefox

Apple Safari

Microsoft Internet Explorer

Microsoft Edge

Dobro opravljeno

Opera

Uporabniki lahko upravljajo tudi nekatere sledilnike za mobilne aplikacije tako, da jih onemogočijo prek ustreznih nastavitev naprave, kot so nastavitve mobilnega oglaševanja ali splošne nastavitve sledenja (uporabniki si lahko ogledajo nastavitve naprave, da prepoznajo ustreznega). .

 

Kako se odjaviti od oglaševanja na podlagi zanimanja

Brez poseganja v zgoraj navedeno so uporabniki obveščeni o možnostih uporabe informacij na YourOnlineChoices (EU), Network Advertising Initiative (ZDA) in Digital Advertising Alliance (ZDA), DAAC (Kanada), DDAI (Japonska) ali drugih podobnih storitvah. S temi storitvami je mogoče upravljati nastavitve sledenja večine oglaševalskih orodij. Lastnik zato uporabnikom svetuje, naj te vire uporabljajo poleg informacij v tem dokumentu.

 

Na voljo je tudi Digital Advertising Alliance

in aplikacijo, imenovano AppChoices, ki uporabnikom pomaga nadzorovati vedenjsko oglaševanje v mobilnih aplikacijah.

 

Posledice zavrnitve soglasja

Uporabniki se lahko sami odločijo, ali bodo dali soglasje ali ne. Vendar upoštevajte, da sledilniki omogočajo temu spletnemu mestu, da uporabnikom zagotovi boljšo izkušnjo in napredne funkcije (v skladu s tukaj navedenimi nameni). Zato v odsotnosti soglasja uporabnika lastnik morda ne bo mogel zagotoviti povezanih funkcij.

 

Upravljavec podatkov

GO0707d.o.o., Čufarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana.

Davčna številka 65859065

Elektronski naslov lastnika: info@niococktails.si

 

Ker lastnik ne more v celoti nadzorovati uporabe sledilnikov tretjih oseb na tem spletnem mestu, je treba kakršne koli posebne sklicevanja na sledilnike tretjih oseb šteti za indikativne. Za pridobitev popolnih informacij so uporabniki vljudno vabljeni, da si ogledajo politiko zasebnosti ustreznih storitev tretjih oseb, navedenih v tem dokumentu.

 

Glede na objektivno zapletenost prepoznavanja tehnologij sledenja so uporabniki vabljeni, da se obrnejo na lastnika, če želijo prejeti dodatne informacije v zvezi z uporabo teh tehnologij na tej spletni strani.

 

Definicije in pravne reference

Osebni podatki (ali podatki)

Osebni podatek je katerikoli podatek, s katerim se neposredno ali posredno, tudi v povezavi s katerim koli drugim podatkom, vključno z osebno identifikacijsko številko, identificira ali določi fizično osebo.

 

Podatki o uporabi

To so informacije, ki se samodejno zbirajo prek tega spletnega mesta (tudi iz aplikacij tretjih oseb, integriranih v to spletno mesto), vključno z: naslovi IP ali imeni domen računalnikov, ki jih uporablja uporabnik, ki se povezuje s tem spletnim mestom, naslovi v URI (Uniform Resource Identifier). ) ​​zapis, čas zahteve, način, uporabljen za posredovanje zahteve strežniku, velikost datoteke, pridobljene kot odgovor, številčna koda, ki označuje status odgovora strežnika (uspešno, napaka itd.). .) državo izvora, značilnosti brskalnika in operacijskega sistema, ki ga uporablja obiskovalec, različne časovne konotacije obiska (na primer čas, porabljen na vsaki strani) in podrobnosti v zvezi z načrtom poti, ki mu sledi v aplikaciji, z posebno sklicevanje na zaporedje pregledanih strani, na parametre, ki se nanašajo na operacijski sistem in okolje IT uporabnika.

 

Uporabnik

Posameznik, ki uporablja to spletno mesto, ki, razen če ni drugače določeno, sovpada z zainteresirano stranko.

 

Fizična oseba, na katero se osebni podatki nanašajo.

 

Obdelovalec podatkov (ali upravitelj)

Fizična oseba, pravna oseba, javna uprava in kateri koli drug organ, ki obdeluje osebne podatke v imenu upravljavca podatkov, v skladu s tem, kar je določeno v tej politiki zasebnosti.

 

Upravljavec podatkov (ali lastnik)

Fizična ali pravna oseba, javni organ, služba ali drugo telo, ki posamično ali skupaj z drugimi določa namene in sredstva obdelave osebnih podatkov ter uporabljena orodja, vključno z varnostnimi ukrepi v zvezi z delovanjem in uporabo tega spletnega mesta. Upravljavec podatkov je lastnik tega spletnega mesta, razen če je navedeno drugače.

 

To spletno mesto (ali ta aplikacija)

Strojno ali programsko orodje, prek katerega se zbirajo in obdelujejo osebni podatki uporabnikov.

 

Storitev

Storitev, ki jo zagotavlja to spletno mesto, kot je opisano v relativnih pogojih (če so na voljo) in na tem spletnem mestu/aplikaciji.

 

Evropska unija (ali EU)

Če ni drugače določeno, se vsako sklicevanje na Evropsko unijo v tem dokumentu nanaša na vse sedanje države članice Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora.

 

Piškotki

Piškotki so orodja za sledenje, ki so sestavljena iz majhnih delov podatkov, shranjenih v uporabnikovem brskalniku.

 

Orodje za sledenje

Tracker pomeni katerokoli tehnologijo – npr. Piškotki, edinstveni identifikatorji, spletni svetilniki, vdelani skripti, e-oznake in prstni odtisi – kar omogoča sledenje uporabnikom, na primer z zbiranjem ali shranjevanjem informacij na uporabnikovi napravi.

 

Pravne reference

Ta izjava o zasebnosti je bila pripravljena na podlagi več zakonodajnih sistemov, vključno s členi 13 in 14 Uredbe (EU) 2016/679.

 

Če ni drugače določeno, se ta izjava o zasebnosti nanaša izključno na to spletno mesto.

 

Zadnja sprememba: 5. april 2023

 

Iubenda gosti to vsebino in zbira samo osebne podatke, ki so nujno potrebni za njeno zagotavljanje.

 

Oglejte si celotno politiko zasebnosti