The 8 Best Aperitivo Cocktails to Serve at a Dinner Party

8 najboljših koktajlov Aperitivo, ki jih lahko postrežete na večerji

V Italiji je zelo pogosto imeti aperitivo nekaj ur pred večerjo zvečer. To je čas, ko se prijatelji ali družina zberejo za ujetje s kozarcem nečesa osvežujočega in nekaj grizljanja, da bi spodbudili njihov apetit pred glavnim obrokom.

Ker Italijani na splošno jedo pozno, je tradicionalni čas aperitivo lahko od 7. do 21. ure, zaradi česar je idealna pijača dobrodošlice, če prirejate večerjo in bodo vašim gostom omogočili, da se sprostijo in se sprostijo pred glavnim obrokom. Običaj izvira iz Milana v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, in čeprav je pogostejši na severu Italije in ne na jugu, postaja vse bolj priljubljen dogodek, v katerega se mnogi po vsem svetu vključujejo.

Ključ do popolnega aperitivo pred večerjo je postrežba okusne, slane hrane, ki presega le oreščke in oljke. Pomislite na Bruschetta in Focaccia, hrustljave fritterje in ozdravljeno meso, da bi navdušili. Ko gre za pijače, obstaja več tradicionalnih koktajlov aperitivo, ki se lepo združijo s svetlo slano hrano in imajo pravo ravnovesje sestavin, da bi kdo pripravil na glavni obrok.

Običajno bodo koktajli Aperitivo vključevali Campari, Dry Vermouth ali Gin, da se zbudijo nepce. Tu smo sestavili seznam 8 najboljših koktajlov Aperitivo, s katerimi lahko postrežemo in uživamo na večerji.

Negroni koktajl

1. Negroni

The Negroni je vrhunski italijanski aperitivo koktajl in tisti, ki v meniju za večerjo ne sme manjkati. Preprost, a prefinjen Negroni je enostavno narediti in združuje enake dele džina, vermuta, Campari in grenčice za luknjasto in osvežujočo pijačo, ki jih je imel tik pred večerjo. Postreženo z ledom in z rezino pomaranče ni težko razumeti, zakaj grenko Negroni je ena od Najbolj priljubljeni koktajli na svetu

2. Aperol Spritz

Neverjetno osvežujoč in enostaven za izdelavo, klasični Aperol Spritz je eden najpogosteje urejenih koktajlov v času Aperitivo. Preprosto dodajte tri dele Prosecca, dva dela aperola in kanček sode vode za lahkotno in okusno pijačo, ki ga bodo vsi uživali pred glavnim obrokom. Ne glede na to, ali boste poleti ali zimo prirejali večerjo, bo Aperol Spritz vedno dobra izbira.

Milano-Torino koktajl

3. Milano-Torino

The Milano-Torino je koktajl, ki ga italijanski domorodci pogosto spregledajo, a močno obožujejo. Ta koktajl, ki je bil prvič postrežen leta 1860, je načrt za klasiko Aperitivo in navdihnil novo generacijo grenko-sladkih koktajlov s svojim izrazitemu, bogatemu okusu. V kombinaciji Campari, vermut in grenčice je Mi-to enostavno piti in najbolje, če ga postrežemo po ledu z oranžno rezino.

4. BREACH BELLINI

Light and Sweet, Peach Bellini je popoln koktajl za vsako priložnost, ki ponuja nemoteno doživetje. Ustvarjen v znameniti Harry's baru leta 1945 je bil poimenovan po beneškem slikarju Giovanni Bellini in je najpomembnejša pijača Benetk. Ta sadna pijača se bo z mešanjem breskove pire s breskevmi Schnapps in Prosecco odpravila pri priboljški z gostom z vašimi večernimi zabavami.

Gimlet koktajl

5. Gimlet

Klasični koktajl, ki je prestal preizkus časa, zingy Gimlet je ultra vrtoglava pijača in z izjemno ostrim udarcem. Verjame, da je izumljeno v poznem 18. stoletju, je bil prvotno ustvarjen za mornarice kraljeve mornarice, da bi se na dolgih oceanskih potovanjih ohranili v zalivu. Od takrat je postal najljubši med običajnimi poznavalci barov in koktajlov. Ta lahki koktajl je s preprosto mešanico džinov in limetinega soka kot nalašč za postrežbo gostov, ki se ponavadi odpravijo stran od Campari in grenčice. 

6. Americano

Izumljena v 1860-ih je bila Americano neposredna potomec Milano-Torino. Sestavljen je iz Campari, Vermouth in Soda Water, med Američani (od tod tudi ime) je bil v času prepovedi izjemno priljubljen, saj so redno zahtevali kanček sode, da bi mehčali grenko profil. Čeprav danes morda ni tako priljubljen, je zgodovinsko gledano, je ikonična pijača in tista, ki bi jo moral doživeti vsak ljubitelj koktajlov.

Manhattan koktajl

7. Manhattan

Nič ne more premagati toplih, bogatih okusov viskija, pomešanega s sladkobo vermuta, in zasukom grenčic, predstavljenih v klasiki Manhattan koktajl. Znan po tem, da je eden največjih koktajlov doslej, Manhattan je nastal leta 1870 na newyorškem sprejemu v Manhattanskem klubu. Temno in okusno, Manhattan Ne samo, da deluje čudovito kot aperitivo, ampak tudi kot pijača po večerji.

8. Garibaldi

Koktajl Garibaldi, ki ga sestavljajo samo dve sestavini, je prav tako enostavno narediti, kot je pitje in ponuja sladek in trpljiv okus. Poimenovan po Giuseppeu Garibaldiju, revolucionarju, ki je bil vodilni lik v združitvi Italije, ta koktajl združuje Campari in pomarančni sok za vizualno presenetljivo in okusno pijačo, ki je kot nalašč za uživanje tik pred večerjo.

Bi radi odkrili več? Preberite naš blog Tradicionalni italijanski koktajli iz aperitivo vermouth Za botanični zasuk.

Tudi, učite se Kako ustvariti najboljši meni za večerjo Za čudovit večer, ki bo brez dvoma navdušil vse vaše prijatelje in družino.

Izbrani članki