4 Unexpected Food Pairings For Your Negroni

Okusna presenečenja: 4 Neobičajne kombinacije prigrizkov za vaš Negroni

Ko gre za preproste užitke življenja, zapiranje prenosnika ob sončnem zahodu in prvi požirek Negronija zasedeta visoko mesto na našem seznamu pri NIO Koktajlih.

Aperitiv, italijanski odgovor na našo lastno uro sreče, je sproščeno popoldansko druženje, ko se prijatelji zberejo po službi in si privoščijo pijačo pred večerjo, ki sledi pozneje tistega večera. Najpogosteje je ikonični Negroni zvezda večera, če ga postrežemo s širokim naborom razkošnih narezkov, ki vključujejo mesne izdelke, ki se topijo v ustih, in drobljive trde sire.

Čeprav ti italijanski klasiki brez dvoma odlično sodijo k temu grenko-sladkem koktajlu, verjamemo, da je italijanska ura aperitiva več kot le olive in narezki. Če želite razširiti svoj narezek, nadaljujte z branjem, da odkrijete naše lastne nepričakovane favorite, ki jih lahko parirate z našim nagrajenim NIO Negronijem in uživate v svojem avtentičnem trenutku aperitiva.


Kupite 6-Box naših Negronijev odličnega okusa in jih raziščite s svojimi najljubšimi kombinacijami hrane

39,00€ - 

Dodaj v košarico



1. Francoska šunka in hruškovi krostini s tartufovim medom

prosciutto bruschetta snack plate

V italijanskih barih so bruskete z bogatimi dodatki nepogrešljive in so osrednji del vsakega spoštovanja vrednega narezka. Medtem ko je čudovito sušena šunka, kot je Jambon de Bayonne, klasično pariranje z Negronijem zaradi svoje globoke arome, dodajanje tartufa ali medu v tem prigrizku prinese čudovit zemeljski okus, ki se dobro ujema z zeliščnimi notami Camparija.

Slajše, bolj nežne sestavine hrušk, medu in ricotte nato zagotavljajo zelo zaželeno ravnovesje teh težkih okusov in poudarjajo nekatere bolj kompleksne in lahko spregledane okusne note Negronija.


2. Koruzni kolački z balzamičnim paradižnikom in breskovo solato s kozjim siromtomato balsamic corn cakes plate

Malo je kombinacij okusov, ki bolj spominjajo na italijansko poletje kot balzamični kis, paradižnik in kozji sir: že sama omemba prikliče vesele spomine na srkanje zgodnjega večernega koktajla na sončnem italijanskem trgu z dobro knjigo v rokah.

Vendar pa v kombinaciji s svežimi breskvami in koruznimi kolački - ki so podobni blinijem - ti okusi pridobijo dodatno sladkost in ustvarijo osvežujoč kontrast z Negronijem. Slanost kozjega sira preprečuje, da bi kanape postal presladek in se dobro ujema z grenkimi okusi Negronija.

Zrele breskve in rahlo trpek balzamični kis prav tako lepo dopolnjujejo bogat vermut. Idealno, če iščete poletno navdahnjeno kombinacijo, v kateri boste uživali ob aperitivu!

3. Hrustljava, pikantna čičerika

crispy chickpeas Jason Trevi 

Čičerika morda ne pride takoj na misel, ko pomislimo na grižljaje pred večerjo, vendar so ti prigrizki, ki jih je pripravil Jason Travi, zagotovo vredni, da jih poskusimo in  pripravimo vnaprej. Dišeče, zemeljske arome kumine in koriandra (in nekaj kosmičev čilija, če želite nekaj malce ostrega!) se nepričakovano dobro ujemajo z zeliščnimi okusi v Campariju.

Poudarjajo celo občutljivo citrusno začimbo v ginu Tanqueray, ki ga uporabljamo za izdelavo našega Negronija, ki uporablja semena koriandra, kot eno od rastlin. Za zaključek dodajte malo sveže maldonske morske soli in črnega popra in ta majhen, a močan prigrizek je pripravljen za združitev z vašim sveže ohlajenim Negronijem.

4. Temna čokolada z morsko soljo

dark chocolate bar with sea salt bulletproof

Vsi poznamo Negroni in slane, omamne okuse in tudi če ste sladkosnedec, vam ni treba skrbeti! Če med pripravo svojega Negronija želite nekaj bolj sladkega, morda kot poslastico zgodaj zvečer, zakaj ne bi izbrali razkošne temne čokolade s kosmiči morske soli?

Ta kombinacija grenko-sladkega okusa poudari subtilne, trpke okuse rdečega sadja v rdečem vermutu, medtem ko pridih morske soli daje čokoladi dodatno globino okusa, ki zagotavlja, da je Campari ne bo premagal.

Preprosto okrasite svoj koktajl z rezino sveže pomaranče, da združite bogate kompleksne okuse vaše temne čokolade z grenkimi, zeliščnimi notami okusa vašega Negronija – resnično eleganten pridih vaši najljubši klasiki pred večerjo.

Oglejte si našo nagrado Master Negroni in sestavite svoj lasten komplet svojih najljubših aperitivnih koktajlov.

NIO Cocktails Negroni Award winning
Kupite 6-Box naših Negronijev odličnega okusa in jih raziščite s svojimi najljubšimi kombinacijami hrane

39,00€ -