Ker prihodnost družabnih srečanj izgledajo svetle, mnogi predvidevajo, da bodo v svojih domovih spet gostili svoje prijatelje in družino. Dejansko 33% prebivalcev Združenega kraljestva že načrtuje, da bo večerja post-Pandemiral.


Če želite načrtovati čudovit večer za večerjo, ko se omejitve zaklepajo, vam bomo pokazali, kako ustvariti popoln meni za svoje goste. Naučite se imperativ in ne za kuhinjo, vrste hrane in pijače z uporabo podatkov, zbranih po anketi 2000 ljudi, ki gledajo na odnos britanske javnosti do večerje.

Nio koktajli za večerjo kuhinje

Kakšna kuhinja postreže

Iz naše raziskave smo ugotovili, da 48%države želi britansko hrano, ki jo postrežejo na večerji z italijansko kuhinjo (40%) in Kitajci (29%), prav tako postanejo prva tri mesta. Čeprav je Britanija v preteklosti pridobila sloves, da ima manj kulinaričnih možnosti kot druge države v Evropi in po vsem svetu, obstaja več klasičnih jedi, ki jih preprosto ne moremo dobiti dovolj. Z ribami in čipsom, pastirji pito, govedino Wellington in seveda znano pečeno večerjo je na voljo veliko britanskih jedi!

Z leti pa je Velika Britanija razširila svoja obzorja. Zdaj je dobro znana kot dežela inovacij Foodie, v Veliki Britaniji pa je predstavljena skoraj vsaka vrsta kuhinje. Od indijskih in francoskih do tajskih in španščin so možnosti neskončne in odražajo etnično raznolikost Britanije danes.

Kakšna kuhinja postreči na večerji

Kakšno hrano postreči

Ker si je britanska kuhinja zaslužila prvo mesto, smo izvedeli, da pečene večerje (5.45%) Zmagajte kot najljubša hrana v državi, ki jo lahko postrežete na večerji. Temu je natančno sledil zrezek (5.3%) kot tudi pica (5.05%) in testenine (3,75%) kot naslednji vrhunski izbor. Med anketiranci so bile priljubljene tudi goveje jedi, vključno z Wagyu, Fillet in Wellington (2,6%).

Katera živila se je treba izogniti

Seveda boste morali pri načrtovanju večerje poskusiti in poskrbeti za okuse vseh. Čeprav je to morda težavno, če povabite veliko ljudi, obstaja nekaj hrane, za katero menijo, da se je naša anketiranca vedno izogibati. Na primer, 15,25% ne želi rib ali morskih sadežev, ki bi jih postregli na večerji, vključno s kozicami, suši, školjkami, ostrige, lososom, tuno, školjko, hobotnico in kalamari.

Vegetarijanstvo in veganstvo zagotovo v porastu in naša raziskava se je tako strinjala! 9.15% anketirancev je povedalo, da ne bodo želeli nobenih mesnih izdelkov. Anketiranci so zavrnili tudi običajno začinjeno hrano, kot sta curry in indijska kuhinja (4,95%), pri čemer 2,15% ne želi nič začinjenega! Preden se odločimo, kakšno hrano naj postrežemo, priporočamo, da dobite predstavo o všečkih in všečkih vaših gostov in vprašanju o kakršnih koli alergijah ali prehranskih zahtevah.

Najboljše pijače, ki jih lahko postrežemo

Pijače igrajo tudi ključno vlogo pri ustvarjanju najboljšega jedilnika za večerjo - ne gre za hrano! Naša raziskava je pokazala, da 46% anketirancev na večerji raje brezalkoholne in brezalkoholne pijače. Naslednja najbolj priljubljena je bila vino pri 44%, pivo pa pri 34%, koktajli pa so bili na četrtem mestu pri 26%z žganimi pijačami.

Zanimivo je, da smo ugotovili tudi, da si tisočletniki želijo koktajle bolj kot katera koli druga starostna skupina, pri čemer se 43% odloči za koktajle nad vinom, pivom in prosecco. Patrick Pistolesi, mojstrski miksolog pri Nio koktajlih in ustanovitelj Drink Kong, najboljših 50 barov na svetu, pripisuje tisočletni ljubezni do koktajlov do spreminjajočih se navad. Komentira anketo, Patrick pravi: "Ne preseneča, da tisočletniki dajejo prednost koktajlom. Njihov odnos do pijač in alkohola se bistveno razlikuje od stališča njihovih kolegov Gen X in Baby Boomer.

Millennials dajejo velik pomen za inovacije okusa in vrhunske pijače. So bolj eksperimentalni in odprti za različne vrste duha kot katera koli druga generacija, od vodke, ruma do tekile. Kot rezultat tega so zelo zanimali za koktajle, zlasti predvidene pijače. Prefiksirani ali pripravljeni koktajli ponujajo udobje, nove izkušnje s pitjem in okusi v situacijah družabnih pitja. Študije so pokazale, da se poleg pitja v barih vse več tisočletnikov odloča za izkušnje doma, navaja različne razloge, kot so proračun, udobje in več osebnih izkušenj.

Medtem ko so koktajli tehnično že sto let, se je njihova priljubljenost od sredine 2000-ih močno povečala. Videli smo ogromno rast v vrednosti umetnosti miksologije in ogromnega razcveta v koktajl kulturi s pijačami, kot je Espresso Martini, Negroni, Mai tai in Margarita nastopajo na koktajlnih menijih po vsem svetu.

Patrick pravi: "Premiksani koktajlni razcvet odraža te zahteve, saj ljudem omogočajo, da uživajo v svojih najljubših pijačah brez stresa, stroškov in strokovnega znanja, da jih sami naredite. Vse trdo delo je že opravljeno! Pričakujem, da bodo premiksni koktajli ostali priljubljena izbira za tisočletnike še dolgo po pandemiji, ko se ljudje začnejo znova družiti v majhnih skupinah v novo obnovljenih domovih in vrtovih.

Nio koktajli zelo privlačijo tisočletne navade pitja, saj ne potrebujejo posebnega znanja ali aparatov za koktajle, ne da bi pri tem ogrozili strokovno znanje, vrhunske blagovne znamke in kakovostne sestavine. Ponujajo široko paleto in izbiro klasičnih in podpisanih koktajlov, za katere bi pričakovali, da boste odkrili v nekaterih najboljših barih na svetu, in, kar je najpomembneje, ublažijo težko uravnoteženje zahtev po izdelavi ustreznih koktajlov z zahtevami, da gostite goste v vašem domu. "

Strokovni nasveti o združevanju koktajlov in hrane

Patrick Pistolesi predlaga združevanje koktajlov s hrano, da izboljša okuse vaših jedi in resnično navduši svoje goste.

»Združevanje hrane z vinom je tradicionalna oblika, ki deluje dobro, vendar je dobro združevanje koktajlov odličen način za navdušenje gostov na vaših večerjah. Koktajli so nekoliko bolj zapleteni, ko gre za združevanje hrane, saj so okusi veliko bolj zapleteni. Vendar je to dobra novica za hrano in kuhinjo, saj lahko eksperimentirate z množico različnih okusov in okusov, da bodo vaše jedi sijale.

Moj zgornji nasvet za združevanje koktajlov je kontrast in kompliment okusov. Pijače se morajo prilegati s hrano, ne da bi se okusi preveč ujemali. Želite poživiti čutila in razširiti profil okusa hrane, ne ponoviti okusov vaše jedi. "

Na podlagi najljubših jedi v Veliki Britaniji so tukaj priporočeni pariki parikov za koktajle: 

Pečena večerja - z bogatimi gravi in ​​nežno počasi kuhano meso, Mai taiNavadno lepo pari in dopolnjuje te okuse-rum se dobro združi s praženo jagnjetino in govedino, pa tudi s počasi kuhanimi enolončnicami. Rum mai tai, ki združuje temni rum, maleni citrusi in Cointreau, je priljubljen koktajl in ena najbolj uravnoteženih pijač. Osvežujoči citrusi bodo prerezali intenzivne mesnate okuse in presenetile goste z novimi okusi, ki jih morda še niso preizkusili.

Zrezek - Ena stvar, za katero ni težko trditi, je, da viski čudovito pari z rdečim mesom in svinjino. Zapeteni, aromatični in topli okusi dobrega burbonskega koktajla, kot je Manhattan, bo tako dvignil in uravnotežil okuse bogate, sočne zrezke.

Pica - Pri težji hrani, kot je pica, je najbolje, da jo poskusite in seznaniti z lažjo pijačo. Če je pica začistejša, razmislite o tresenju lahkega, osvežujočega koktajla kot a Vodka kisla Izravnava toplote. Vodka je zelo nevtralna okusa, zato je dober osnovni duh začeti, če niste prepričani, kako pohvaliti hrano. Podobne okuse v posodo lahko združite tudi z pijačo, tako da za luknje okusa dodate zeliščni okras, kot je bazilika.

Testenine - Kot irsko-italijanci nestrpno uživam v združevanju italijanskih jedi z italijanskimi pijačami. Za okus La Bella Vita, zakaj ne bi poskusili mešati klasičnega italijanskega aperitiva (pred obrokom) kot bogate Negroni. Z grenkobo Campari in botaničnih bogatih okusov iz vermuta in grenčic potrebuje močno okusne testeninske jedi, kot so testenine Alla Carbonara ali Lasagne Alla Bolognese. To je pridobljen okus, toda večerja bi morala praznovati življenje, raziskovanje pa je nedvomno ena največjih življenjskih dogodivščin. Še en odličen prebav (po pijači po večerji) za čiščenje nepca po obroku je klasični espresso martini. Izvrsten koktajl, ki se poroči s svilnato vodko z espresso likerjem, je razkošna izbira za pronicljivega pivca koktajla. Ne bojte se eksperimentirati z novimi okusi - vaši gostje ga bodo morda imeli radi!

 

 

Če iščete koktajle kakovosti, ki so hitri in priročni za postrežbo, vendar ne prekrivajte kakovosti, ne iščite več kot Nio koktajli. S širokim menijem priljubljenih klasičnih menijev in nekaj edinstvenih stvaritev je nekaj, v čemer lahko uživajo.