5 Coffee-Based Cocktails to Try This Winter

5 koktajlov na osnovi kave, ki jih lahko poskusite to zimo

Ljubitelji kave povsod se lahko strinjajo, da ni boljše kombinacije od grenko-sladkih okusov kave z alkoholom – še posebej v zimskih mesecih. Bogati, mehki in prijetni kavni koktajli so kot nalašč za uživanje kot pozno popoldanski obrok ali poslastica po večerji.


Od priljubljenih klasičnih kavnih koktajlov do bolj edinstvenih napitkov, smo zbrali 5 najboljših koktajlov na osnovi kave, ki jih lahko poskusite to zimo in obljubljamo, da vam bodo všeč.


1. Espresso Martini

Espresso Martini s polnim okusom in prefinjenim okusom je koktajl, ki ga obožujejo po vsem svetu in so ga celo imenovali za najljubši koktajl v Združenem kraljestvu. Izvira iz osemdesetih let prejšnjega stoletja in je relativno nov koktajl, ki je takoj zaslovel. Ta preprosti koktajl z mešanico kave in vodke nudi sočen občutek v ustih in je vrhunska pijača za zabave, ki je popolna za zimske mesece.

Espresso Martini


2. White Russian

Slastno kremast, White Russian je še en priljubljen klasičen koktajl, ki pozimi resnično prinese prav. Znan kot sladek desertni koktajl, je neverjetno enostaven za pripravo in ga lahko pripravite v hipu, da naredite vtis na goste na praznični večerji ali celo za priložnostno božično druženje s prijatelji. Vodka, kavni liker in smetana so vse, kar potrebujete za pripravo te gladke, dekadentne pijače. Postrezite ga z ledom in v kozarcu lowball za resnično pristten white russian.

3. Irska kava

Tradicionalna irska kava je popoln zaključek obroka, ki bo brez dvoma zadovoljil vse goste. Ta koktajl je prav tako priljubljen zjutraj kot poslastica ob praznikih, kot sta božični večer in božični dan. Ta koktajl, ustvarjen pozimi leta 1943 v Limericku za premražene, utrujene potnike, je hitro postal letališka specialiteta. Če združite grenkobo kave s pomirjujočim viskijem in penasto stepeno smetano, ni nič bolj ogrejočega za dušo na hladen zimski dan.

Irish Coffee Cocktail


4. Dalgona Coffee Koktajl

Dalgona je mehka, stepena različica kave, ki je zelo priljubljen preliv za katero koli pijačo, vključno z alkoholnimi pijačami, saj jo je enostavno pripraviti s preprosto kombinacijo sladkorja, kavnih zrnc in tople vode. Kavni koktajl Dalgona zmeša Baileys in vodko, preden na vrh doda vrtinček mešanice stepene kave. Ta koktajl, ki je estetsko prijetnega videza in čudovitega okusa, je vrhunsko zimsko razvajanje.

5. Bavarian Coffee Koktajl

Bavarski kavni koktajl, ki združuje toplino in okuse prazničnega časa, ki ga vsi poznamo in imamo radi, je čudovita udobna zimska poslastica, ki je popolna za srkanje ob ognju. Kombinacija kuhane kave, žganja poprove mete, smetane in kavnega likerja, kot sta Kahlua ali Tia Maria, ponuja sladek, metin, kremast okus kave, ki se mu ni mogoče upreti. Na vrh lahko dodate tudi sladkor in stepeno smetano, da bo še bolj prijetno.

Bavarian Coffee Cocktail


Iščete več koktajlov v tej sezoni? Oglejte si naših 6 najboljših začinjenih koktajlov z rumom, ki bi bili kot nalašč za postrežbo na vaši naslednji večerji.


Prebrskajte po naših vnaprej pripravljenih božičnih koktajlih s prazničnimi okusi, kot so začinjeno jabolko, ingver in cimet, ki vam bodo dali vse razloge, da to sezono dvignete kozarec.