6 spiced rum cocktails to serve at your next dinner party

6 začinjeni koktajli ruma, ki jih lahko postrežete na naslednji večerji

"To je sezona, da ob ognju uživate v piko. In če je Rum vaša običajna pijača po izbiri, je začimba v čast hladnejših zimskih noči vedno okusna poslastica. Tudi če to običajno ni nekaj, kar običajno pijete, je začinjen koktajl ruma zloglasno priljubljen, da se v božičnih mesecih srkate.


In če prirejate katero koli zimsko večerjo, je začinjen koktajl ruma vedno dober, da imate rokav, saj je Rum ena najbolj priljubljenih pijač na svetu.


To je recept, ki je bil ustvarjen v nekem trenutku v 17. stoletju, ko so plantažni sužnji na Karibih odkrili, da se melaso lahko fermentirajo v alkohol. In kako lepo odkritje je bilo. Od takrat je Rum užival po vsem svetu in je trden favorit v mnogih kulturah.


Poleti lahko Rum združimo s svežim sadjem za tropski občutek. Medtem ko je v hladnejših mesecih, je Dark Rum vedno priljubljena izbira za zimsko topleje.



Kaj je začinjen koktajl ruma?

Medtem ko je veliko ljudi trdilo, da so začele revolucijo začinjene rum, je edina resnična trditev slave verjetno znamka stotnika Morgan, ki je izdelek na trg uradno pripeljala leta 1984.


Takrat je pijača pridobila široko prepoznavnost, vendar začinjeni koktajli ruma verjetno že stoletja uživajo. Začinjeni rum je mogoče opredeliti kot bazo ruma, ki je z dodatnimi aromatiki strmo ali destilirano, zaradi česar je zelo priljubljen eksperimentiranje z različnimi kombinacijami okusa.


Dandanes je začinjen rum ponavadi kupljen pripravljen. Vendar se lahko odločite za ustvarjanje svojega z enim samim botaničnim ali okusnim zimskim okusom, kot so pomarančna lupina, vanilija, cimet, klinčki, ingver in kardamom.


1. Karibski božični snežni daiquiri


Če ste oboževalec Pina Colada, je to okusen, lahek koktajl, kjer se poletje srečuje pozimi. Izdelana s strani strokovnega miksologa z uporabo ruma, ananasa in ingverja, je ta predlavki koktajl ruma presenetljiva praznična kombinacija za dvig vašega duha.


Uporabljamo Silver Rum Ron Carupano, bols ingverjev liker, ananas likerja, organsko citronsko kislino in namig sladkega sirupa v popolni meri, da na vaš prag pripeljemo božič. Najboljši košček? Brez umivanja.

Ročno izdelani koktajli, strokovno mešani za vas.


2. Koktajl z začinjenim jabolkom in rumom.

Še en neverjetni favorit božične izdaje, ki uporablja dekadentni Santiago de Cuba Dark Rum, bogato jabolčno kalvados in namig zvezdnega janeža.


Nič ne pravi, da je božič tako kot začinjeno jabolko in rum, z okusi jabolka, rdečega vermuta, kislega likerja in prazničnih začimb pa vaši gostje zagotovo zahtevajo več. To začinjeno jabolko in rum Delight se hitro razproda, zato se prepričajte, da se založite!


Kot nalašč za služenje na božičnih ali novoletnih zabavah.


3. praznični začinjeni negroni

Zasuk klasičnega džinskega koktajla, originalni negroni, vendar namesto tega z bazo začinjenega ruma. Če želite to pijačo, preprosto zamenjate džin z začinjenim rumom in zmešate z vsemi klasiki: Sweet Vermouth, Campari in morda tudi v mešanici.


Okusi češnjevega, oranžnega in citrusov na nosu sledi božična začimba na nepcu, ki ga najdemo v rumu. Odličen koktajl za večerjo, ki ga lahko vključite v vaš jedilnik na božični večer.


4. Začinjen oranžni koktajl


Ko ljudje zaprosijo za začinjen oranžni koktajl, običajno razmišljajo o začinjeni bazi viskija, saj tako lepo okus oranžne in viskije. Vendar je Spiced Rum tudi odličen partner za oranžni liker in ingver za temen in nevihten z zasukom.


Če želite ustvariti to praznično poslastico, boste potrebovali običajne ukrepe temno začinjenega ruma in ingverjevega piva, ki ga postrežejo po ledu za temno in nevihtno. Če želite dodati oranžni zasuk, lahko dodate kanček oranžnega likerja, kot je Grand Marnier, na vrhu z stiskanjem apna.

5. Praznični prevzem tradicionalnega Manhattana 

Tradicionalno Manhattan ima viski, grenčice in vermouth. Všeč nam je bolj praznična različica Rum Rum prav toliko.


Ta koktajl postrežemo na skalah, kar vam daje občutek topline od znotraj navzven. Uporabite kombinacijo začinjenega ruma, sladkega vermuta, grenčice in ledu ter na vrhu s češnjo za okras.



6. Topel začinjen rum

Tako kot zimski udarec ali vino, to toplo Začinjeni koktajl Rum je kot nalašč za pivo na štedilniku za goste, medtem ko v kuhinji večopravilnost. Ta koktajl združuje začinjen rum, sladkor, cimetovo palico, pomarančno lupinico in kanček vode, da ustvari okusen, aromatični koktajl ruma. Kot nalašč za nočno kap brez pretiravanja!



Ste pripravljeni na raziskovanje več možnosti zimskih koktajlov? Odkrijte najboljše Zimski koktajli z. Ali pa, če želite kupiti luksuzni koktajl, ki je pripravljen na pijačo Nio začinjena jabolka in rum Morda vam je najljubši.

Božično darilo za koktajl