World Pasta Day Recipes with Nonna Tonda and NIO Cocktails

Recepti za svetovni dan testenin z Nonna Tonda in NIO koktajli

Naši prijatelji pri Nonna Tondaso delili okusne recepte za testenine, ki jih lahko kombinirate z vašim najljubšim koktajlom NIO za svetovni dan testenin, ponedeljek, 25. oktober.


Poskusite njihove Bucatini s kozicami in čilijem, ki jih priporočamo v kombinaciji z nekaterimi našimi najljubšimi klasičnimi koktajli: GimletMargarita, in  Negroni. V hipu boste mojster testenin.

ALT: Nonna Tonda Prawn Chilli Pasta


Recept za bucatini s kozicami in čilijem:

služi 2


Sestavine:

  • 500 g testenin Bucatini

  • 600 g datterina ali kakovostnega češnjevega paradižnika – na četrtine narezanega

  • 700 g surove lupine kozic

  • 3 žlice olivnega olja

  • 120 ml belega vina

  • 2 stroka česna – drobno narezana

  • Majhna pest svežega peteršilja – drobno sesekljan

  • Vaš najljubši koktajl NIO


Metoda:

Kozice olupimo in odstranimo rezine, pri čemer pridržimo ½ glave.

V večji ponvi segrejte olivno olje, dodajte prihranjene glavice in česen ter pražite, da se rahlo obarva.

Ponev deglazirajte z belim vinom, nato dodajte pripravljene paradižnike, kuhajte približno 5 minut, dokler se paradižniki ne zmehčajo in ustvarijo omako.

Kuhane glave kozic odstranite iz omake in zavrzite.

Dodamo sesekljan peteršilj in surove kozice ter kuhamo 1 minuto oziroma dokler se kozice ne skuhajo, začinimo po okusu in odstavimo.

Testenine skuhamo v veliko slane vode. Odcedite in prihranite 1/2 skodelice vode za testenine. Vrnite se v ponev z omako iz kozic in dobro premešajte ter dodajte vodo za testenine, da se omaka zrahlja.

Razdelite med krožnike.

Uživajte ob svojem najljubšem koktajlu NIO, prelitem z ledom.

Naši priporočeni pari koktajlov za to jed z morsko hrano so: GimletMargarita, in  Negroni. 

ALT: Nonna Tonda Pasta Spaghetti Recipe