Naši prijatelji pri Nonna Tondaso delili okusne recepte za testenine, ki jih lahko kombinirate z vašim najljubšim koktajlom NIO za svetovni dan testenin, ponedeljek, 25. oktober.
Poskusite njihove Bucatini s kozicami in čilijem, ki jih priporočamo v kombinaciji z nekaterimi našimi najljubšimi klasičnimi koktajli: Gimlet, Margarita, in Negroni. V hipu boste mojster testenin.
Recept za bucatini s kozicami in čilijem:
služi 2
Sestavine:
- 500 g testenin Bucatini
- 600 g datterina ali kakovostnega češnjevega paradižnika – na četrtine narezanega
- 700 g surove lupine kozic
- 3 žlice olivnega olja
- 120 ml belega vina
- 2 stroka česna – drobno narezana
- Majhna pest svežega peteršilja – drobno sesekljan
- Vaš najljubši koktajl NIO
Metoda:
Kozice olupimo in odstranimo rezine, pri čemer pridržimo ½ glave.
V večji ponvi segrejte olivno olje, dodajte prihranjene glavice in česen ter pražite, da se rahlo obarva.
Ponev deglazirajte z belim vinom, nato dodajte pripravljene paradižnike, kuhajte približno 5 minut, dokler se paradižniki ne zmehčajo in ustvarijo omako.
Kuhane glave kozic odstranite iz omake in zavrzite.
Dodamo sesekljan peteršilj in surove kozice ter kuhamo 1 minuto oziroma dokler se kozice ne skuhajo, začinimo po okusu in odstavimo.
Testenine skuhamo v veliko slane vode. Odcedite in prihranite 1/2 skodelice vode za testenine. Vrnite se v ponev z omako iz kozic in dobro premešajte ter dodajte vodo za testenine, da se omaka zrahlja.
Razdelite med krožnike.
Uživajte ob svojem najljubšem koktajlu NIO, prelitem z ledom.
Naši priporočeni pari koktajlov za to jed z morsko hrano so: Gimlet, Margarita, in Negroni.