Margarita Cocktail Origin & Ingredients Guide

Vodnik po izvoru in sestavinah koktajla Margarita

Ikonični koktajl Margarita je s svojim izjemno osvežujočim in pikantnim okusom stalnica v poletnih mesecih.

Kot del "sour" družine koktajlov je Margarita eden najbolj znanih, klasičnih koktajlov daleč naokoli! Čeprav je bilo v preteklih letih veliko različic, si je original zagotovo prislužil svoje mesto v koktajl hiši slavnih in ima celo svoj dan, posvečen temu, 22. februar. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti vse o zanimivem ozadju margarite, o tem, kako jo lahko pripravite sami doma, in o njenih najbolj priljubljenih različicah.


Izvor koktajla Margarita

Ustvarjanje koktajla Margarita je prava skrivnost. V industriji pijač že desetletja kroži veliko zgodb o tem, kako in kdaj je bila ustvarjena. In čeprav nobeden od njih ni bil potrjen, obstaja nekaj trdnih favoritov.



Najbolj priljubljena teorija je, da ga je leta 1938 ustvaril moški po imenu Carlos Herrera, lastnik mehiške restavracije, za lepo dekle po imenu Marjorie King. Po zgodbi je bil King alergičen na vse vrste alkohola, razen na tekilo. Vendar ni uživala v neposrednem pitju tekile. Herrera naj bi to rešil tako, da je dodal Cointreau in limeto ter posolil rob. Nato jo je poimenoval Margarita, saj je bilo to ime najbližje Marjorie v španščini.

Druga priljubljena teorija vztraja, da je margarito uradno izumila natanko 10 let kasneje, leta 1948, teksaška družabnica Margaret (alias Margarita) Sames na eni od svojih legendarnih hišnih zabav. V želji, da bi goste pozdravila z novim, svežim koktajlom, je svoji najljubši žgani pijači, Cointreau in tekilo, zmešala z limetinim sokom in izkazalo se je za velik hit ... tako zelo, da je Tommy Hilton koktajl vključil na meni bara. v hotelski verigi Hilton. Medtem ko je Samesova trdno prepričana, da je bila prvotna ustvarjalka koktajla, je njena zgodba sporna, saj je samo 3 leta prej blagovna znamka tekile Jose Cuervo že izvajala oglaševalske akcije za Margarito.

Toda ne glede na to, kako sporen je izvor Margarite, je ena stvar gotova ... to je popolnoma okusen koktajl! Popolno ravnovesje sladkega in kislega s slanim zaključkom, Margarita ponuja užitek z vsakim požirkom in zaradi tega se vračate po še.

 

Kako narediti koktajl Margarita

Originalna Margarita je eden najlažjih koktajlov, ki jih lahko naredite sami doma, saj zahteva le 3 sestavine in malo priprave. Zmešajte tekilo, Cointreau in limetin sok v mešalniku za koktajle, napolnjenem z ledenimi kockami, preprosto dobro pretresite in nato precedite v kozarec. Kozarec okrasite z rezino limete in uživali boste v čudovitem osvežilnem koktajlu!

Če želite koktajlu dodati še kakšno malenkost, lahko kozarec vedno predhodno obrobite s soljo, tako da rob zmočite z rezino limete in nato kozarec potopite ali povaljate v majhni posodici s soljo.

 

Različne vrste koktajlov Margarita

Na srečo za Margarito se skoraj vsako sadje dobro ujema s tekilo, tako da obstaja na stotine načinov za eksperimentiranje z izvirnim receptom, da ustvarite nekaj novega, svežega in razburljivega. Tukaj je nekaj najbolj priljubljenih in naših najljubših različic margarite:

  • Frozen Margarita – kot nalašč za vroče poletne dni, zabave ob bazenu in žare, Frozen Margarita je čudovito sadna, hladna in osvežilna. Preprosto zmešajte tekilo, Cointreau in limetin sok z ledom v mešalniku, dokler ne postane gosta brozga, nato pa nalijte v kozarce.

  • Tommy’s Margarita – svetla in citrusna, Tommy’s Margarita je sodobna različica, ki resnično omogoča, da tekila zasije. Z mešanjem tekile, agavinega sirupa in organske citronske kisline za oster in slasten okus je ta različica postala ena najbolj priljubljenih na svetu.

  • Blue Margarita - za privlačen koktajl, vreden Insta, je Blue Margarita idealna. Z enakim slastnim okusom ta koktajl zamenja Cointreau in namesto njega uporabi modri curaçao.
  • Čokoladna Margarita – sladkosnedi bodo oboževali neverjetno okusno čokoladno Margarito, ki meša tradicionalne sestavine s čokoladnim likerjem za bogato sladko poslastico.

  • Začinjena brusnična margarita – medtem ko je Margarita tradicionalno poletna pijača s svojimi svežimi, sadnimi okusi, je začinjena brusnična margarita priljubljena različica, ki jo lahko uživate pozimi. Kombinacija tekile, Cointreauja, brusničnega soka, limetinega soka in preprostega sirupa, prepojenega s cimetom ter okrašena z rezino pomaranče in cimetovo palčko, je to popoln zimski grelni koktajl

    Želite začeti izdelovati svoje koktajle doma? Oglejte si naše inovativne trike za mešanje koktajlov, ki bi jih moral poznati vsak!

    Ali pa si oglejte vse čudovite vnaprej zmešane koktajle na našem meniju in sestavite svojo škatlo za koktajle, da začnete svoj domači bar.