Top 10 nizkokaloričnih koktajlov

Če poskušate slediti svojemu vnosu kalorij iz zdravstvenih ali estetskih razlogov, vendar ne želite zamuditi večernih koktajlov s prijatelji, smo sestavili vsestranski seznam 10 okusnih in osvežilnih nizko- kalorične koktajle, ki jih lahko uživate v tej sezoni.

Razlika med ''skinny'' in nizkokaloričnimi koktajli

Pogosto obstaja nekaj zmede okoli razlik med skinny in nizkokaloričnimi koktajli. Morda ste že slišali za koktajle, kot sta "Faux-jito" ali "Skinny Pina Colada", ki nadomestita klasične sestavine z manj kaloričnimi možnostmi, da postaneta bolj zdrava alternativa. Običajno imajo skinny  koktajli manj kot 100 kalorij.

Nizkokalorični koktajli pa vam nudijo najboljše iz obeh svetov, saj ponujajo pijačo polnega okusa z izvirnimi sestavinami, ki pa še vedno vsebuje malo kalorij.

Najmanj kalorični koktajli so:

  1. Gin and Tonic - about 80 calories
  2. Spritz - about 125 calories
  3. Negroni - about 96 calories
  4. Bloody Mary - about 95 calories
  5. Martini Dry - about 97 calories
  6. Moscow Mule - about 120 calories
  7. Gimlet - about 101 calories
  8. Vodka Sour - about 160 calories
  9. Vodka Lemon - about 120 calories
  10. Milano-Torino - about 80 calories

Ne glede na to, ali imate raje gin, vodko ali vermut, naš seznam 10 nizkokaloričnih koktajlov vas pokriva. 

1. Kalorije v gin toniku - 80 kalorij

Preprosta, a ikonična kombinacija, klasični gin in tonik, je glavna pijača in eden najbolj naročenih koktajlov na svetu. To pijačo, ki izvira iz leta 18. stoletja, so prvotno ustvarili britanski vojaki ob kolonizaciji Indije z uporabo zdravilnih zelišč kot načina za boj proti malariji. Dandanes zmeša mešanico gin tonika, prelito z veliko količino ledu in okrašeno z rezino limone. Ta najpomembnejši poletni koktajl ponuja grenko-sladek okus za samo 80 kalorij.


low calorie cocktails






2. Kalorije v Aperol Spritz - 125 kalorij

Sladek, živahen in osvežujoč Aperol Spritz je ultimativni italijanski koktajl. Kot nalašč za uživanje med sedenjem zunaj s prijatelji v teh vročih poletnih dneh, je izjemno priljubljen v času aperitiva. Ta koktajl, ustvarjen v petdesetih letih prejšnjega stoletja, je izbruhnil na sceno in od takrat ostal priljubljen. Ta lahek in slasten koktajl, ki vsebuje 3 dele prosecca, dva dela Aperola in kanček soda vode, je narejen za srkanje pred obrokom in vsebuje samo 125 kalorij.

3. Kalorije v Negroni - 96 kalorij

Koktajl Negroni, priljubljen po vsem svetu zaradi popolnega ravnovesja suhega in grenko-sladkega, je med letoma 1919 in 1920 v Firencah ustvaril grof Camillo Negroni, ki se je naveličal običajnega americana in je prosil natakarja, naj namesto sode doda kanček gina. Preprost, a prefinjen Negroni združuje enake dele gina, vermuta, Camparija in grenčice, kar skupaj znaša le 96 kalorij.


Negroni low calorie cocktails






4. Kalorije v Bloody Mary - 95 kalorij

Čeprav obstaja veliko različic, je klasični recept Bloody Mary eden najbolj zdravih koktajlov na svetu s samo 95 kalorijami, zahvaljujoč številu zelišč, sadja in zelenjave, ki jih vsebuje. S kompleksnim ravnovesjem okusov vas ta poln koktajl ne bo pustil razočaranih. Tradicionalni recept vključuje vodko, paradižnikov sok, limonin sok, Worcestershire omako, omako Tabasco, sol zelene, črni poper in led za pikantno, začinjeno pijačo, ki je popolna za poletne malice.

5. Kalorije v Martini Dry - 97 kalorij

Prefinjen in eleganten Martini Dry je nedvomno najbolj znan koktajl na svetu. Pravzaprav je tako slaven, da so po njem celo poimenovali kozarec za koktajle – Martini Glass – in se uporablja za postrežbo vseh vrst pijač, vključno z manhattani, margaritami in daikiriji. Čista, preprosta in elegantna pijača, ki jo je v zgodnjih 1900-ih ustvaril newyorški natakar, je priljubljena med mnogimi. Ta koktajl, narejen iz gina in vermuta ter okrašen z olivnim ali limoninim dodatkom, ima skupaj 97 kalorij.


martini low calorie cocktails


6. Kalorije v Moscow Mule- 120 kalorij

Pikanten, citrusen in aromatičen, Moscow Mule je prijetno ohlajen koktajl, ki je idealen za poletne zabave in peko na žaru. Ta koktajl, ki sta ga leta 1941 v Ameriki ustvarila dva natakarja kot način za pomoč pri raztovarjanju zabojev ingverjevega piva, je poln kompleksnih okusov. Z mešanjem vodke, ingverjeve pese in limetinega soka na ledu v bakrenem vrču in okrašenem z rezino limete, Moscow Mule ponuja hladno in osvežujočo rešitev za topel dan za samo 120 kalorij.

7. Kalorije v Gimletu - 101 kalorij

Oster in pikanten, Gimlet je klasičen koktajl, ki je priljubljen že desetletja. Ustvaril ga je admiral sir Thomas Gimlette, ki je dodal limetin sok dnevnemu moškemu džinu kraljeve mornarice kot način za preprečevanje skorbuta (bolezen pomanjkanja vitamina C) na dolgih oceanskih potovanjih. Med zvezdniki je postala priljubljena v petdesetih letih prejšnjega stoletja, zdaj pa je glavna pijača, ki jo vsi poznamo in ljubimo. S preprosto mešanico gina in limete ima Gimlet samo 101 kalorijo in vas bo to poletje hladil.


gimlet low calorie cocktails






8. Kalorije v vodki Sour - 160 kalorij

Preprosto ne morete premagati udarca kislega koktajla. Kisli kot najstarejša kategorija v zgodovini koktajlov temelji na preprostem, a občutljivem ravnovesju grenko-sladkih okusov. Slastna Vodka Sour je s 160 kalorijami najnižja kalorična kisla pijača, ki jo je treba uživati in jo uživati, medtem ko vam sonce prežema kožo. Mešanica vodke, tekočega sladkorja in citronske kisline je Vodka Sour lahka, sveža in polna značaja.

9. Kalorije v vodki Lemon - 120 kalorij

Če iščete nekaj bolj gladkega ali z manj kalorijami kot Vodka Sour, potem je koktajl Vodka Lemon pravi za vas. Svežo in sladko vodko Lemon si enostavno pripravite doma na topel dan ali pa jo naročite na vrtu puba s prijatelji, ko se sprostite po službi. Ta koktajl, ki meša vodko z limonado, vsebuje samo 120 kalorij na kozarec.


vodka lemon low calorie cocktails




10. Kalorije v Milano-Torino - 80 kalorij

Milano-Torino ali Mi-To je izjemno priljubljen italijanski aperitiv z nizko vsebnostjo kalorij, a zelo okusnim. Čeprav ima kontroverzno zgodovino, saj nihče v resnici ne ve, kdo ga je prvi izumil, je nato navdihnil novo generacijo grenko-sladkih pijač, kot sta Americano in Negroni. Kot eden najboljših koktajlov Campari iz Italije je popoln za vsako priložnost in zelo iskan v poletnih mesecih. Ta koktajl z mešanico vermuta, Camparija in grenčice ima značilen bogat okus in vsebuje samo 80 kalorij.

Z oba po 80 kalorij sta Milano-Torino in Gin and Tonic zmagovalca za najnižje kalorične koktajle na tem seznamu. S svežimi, bogatimi okusi vam omogočajo, da uživate v alkoholni pijači v družabnem okolju, ne da bi presegli svoj dnevni vnos kalorij, zaradi česar dobite zmago.

Oglejte si našo povsem novo koktajl poletne koktajle, vsak je predhodno zmešan in pripravljen za postrežbo v minuti, tako da vam ne bo treba zamuditi niti trenutka sončne svetlobe.

Če želite izvedeti več o najboljših zimskih koktajlih, si oglejte ta vodnik!