Koronavirus je v letu 2020 zahteval davek, vendar ena stvar, ki je ni vzel, je naša sposobnost, da se smejimo s prijatelji, čeprav je to pomenilo premik od fizičnega k virtualnemu druženju. Toda kot pri vsakem druženju se nekatere noči izkažejo za boljše od drugih. Spodaj vas bomo popeljali skozi načrtovanje, pripravo in predstavitev popolnega večera virtualnih iger z najboljšimi igrami na Zoomu v vašem zadnjem žepu.

Je veliko lažje in iskreno veliko bolj zabavno, kot se morda sliši.


Kako načrtovati noč virtualnih iger?


Izberite igralce

Če imate veliko družbeno skupino, bo to najtežji korak, vendar – in tega ne moremo dovolj poudariti – naj bo vaša skupina majhna! Odvisno od iger, ki jih nameravate igrati, boste želeli najmanj štiri udeležence (vključno z vami) in največ 10. Če povabite več kot 10 virtualnih gostov, se stvari navadno spremenijo v zmešnjavo ljudi kričanje in ko se enkrat izgubi red, ga je težko vzpostaviti. Poleg tega, če tvegate, da bo zvenelo očitno, poskusite povabiti ljudi, ki se dejansko razumejo. Zadnja stvar, ki jo kdo trenutno potrebuje, je več drame. 


Naredite itinerar

Tudi virtualna zabava potrebuje nekaj podobe hrbtenice. Ohlapna struktura bo večeru dodala nekaj oblike in odpravila morebitno negotovost med koncem ene igre in začetkom naslednje. Če je to vaš prvi večer virtualnih iger z novo skupino, se odločite in delite načrt poti vnaprej, da bodo vsi vedeli, kaj lahko pričakujejo. Itinerar je seveda lahko ohlapen (prva tekma ob 8. uri, vnaprej naročeni koktajli v poštnem nabiralniku ob 9. uri in kviz ob 10. uri), vendar mora obstajati vsaj nekaj načrta.


Pojdite na isto stran

Če so člani vaše skupine novinci v programski opremi za videokonference ali aplikaciji za več igralcev, ki jo boste uporabljali, preživite nekaj časa z njimi v dneh pred velikim večerom in si oglejte aplikacijo in njeno delovanje. To vam bo prihranilo na desetine neprijetnih tišin.


Izberite igre 

Zdaj pa preidimo k bistvu. Igre, ki jih izberete, bodo očitno odvisne od množice, ki jo obdržite, in razpoloženja, ki ga poskušate gojiti. Po prvem zaprtju je prišlo do množice odličnih iger, ki so bile izdane ali ponovno odkrite, vse pa jih je mogoče preprosto igrati s programsko opremo za videokonference. Torej, poglejmo nekaj bolj priljubljenih možnosti. In če želite še več idej, poskusite googlati »katere igre lahko igramo na zoomu« in verjetno boste preobremenjeni z možnostmi.


Virtualni pub kviz

Kako igrate virtualne malenkosti s prijatelji? Enostavno. V zadnjih šestih mesecih je bilo na voljo na desetine spletnih mest, ki vam pomagajo pri tem. Če pa res želite, da je vaš večer kviza poseben, vam priporočamo, da se malo bolj potrudite in vse naredite sami. Gumb »deljenje zaslona« na Zoomu omogoča poljubno število neobičajnih slikovnih in video krogov in vedno obstaja možnost, da vsak igralec odigra svojo rundo.


Stare klasike

Obstaja na stotine klasičnih iger za večerjo, za katere bi mislili, da so bile ustvarjene z igranjem na daljavo. Charades, na primer, je še bolj smešen na velikem platnu. Read My Lips je medtem še lažje sestaviti, saj lahko preprosto izklopite mikrofon, ko ste na vrsti.


Jackbox 

V zadnjih 10 letih je Jackbox podjetje, ki je v bistvu monopoliziralo koncept virtualnih družabnih iger. Trenutno je na voljo 7 zbirk iger, od katerih je vsaka polna mini iger, ki jih lahko igra vsak s pametnim telefonom in internetno povezavo. Od iger, v katerih pišete svoje smešne repke, do norih »whodunnit« skrivnosti in vsega vmes, obstaja celo igra, ki temelji na oblikovanju majic. Ne glede na to, kaj izberete, so zagotovo tiste vrste iger, ki se najbolje podajo k nekaj koktajlom.


Izberite koktajl meni

Kaj je noč igre brez dobre izbire pijač? Vaš večer virtualnih iger je lahko tudi virtualna preoblečena koktajl zabava, če le imate prave sestavine in prave prijatelje. Seveda je na "konvencionalni" zabavi enostavno zagotoviti, da vsi uživajo iste pijače, saj je za njihovo pripravo odgovoren gostitelj.



Na večer virtualnih iger je porast koktajlov, pripravljenih za pitje, pomenil, da nikoli ni bilo lažje sinhronizirati svojih pijač in spremeniti sicer precej suhoparno virtualno srečanje v res prijetno priložnost. Preprosto dostavite vse pripravljene koktajle vsakemu povabljencu in združite vsak koktajl z drugo igro ali drugim delom večera. Morda se boste celo odločili ustvariti virtualno večerjo, skupaj s pijačo za vsako jed.


Praviloma naj bo vrsta koktajla odvisna od vrste zabave in seveda gostov. Da pa zaključimo naš vodnik po svetu načrtovanja virtualnih zabav, je tukaj nekaj klasičnih nasvetov za koktajl zabave, ki jih boste morda želeli upoštevati:


  1. Naj bodo stvari osnovne in ne preveč bogate in kremaste. Želite, da se osredotočite na igre in drug na drugega, pijače so le češnja na torti. Poleg tega ne morete vedeti, kako vešči so vaši gostje pri sledenju zapletenim navodilom.
  2. Zgradite škatlo vnaprej pripravljenih koktajlov po meri in jih pošljite vsakemu povabljencu, če res želite zmanjšati zaplete.
  3. Če jih izdelujete iz nič, ne varčujte s kakovostnimi žganimi pijačami! Koktajl je tako dober, kot so dobre njegove osnovne sestavine, in okusili boste lahko ta ugoden rum, ne glede na to, s koliko sadja ga poskušate prekriti.
  4. Ne izbirajte premočnih koktajlov. Dober večer z virtualnimi igrami bi moral trajati do zgodnjih ur in ne želite, da vsi zanihajo s špirovcev pred polnočjo!
  5. Nikoli ne pozabite na trezvenjake! Dejansko obstaja na desetine okusnih brezalkoholnih koktajlov, ki so prav tako zapleteni in vznemirljivi kot polne alkoholne pijače.

Nikoli ne bo pravega nadomestka za zbiranje s svojimi najdražjimi in prav staro pokleknjenje. Zaenkrat pa so večeri virtualnih iger in koktajli odličen način, da ostanete povezani