Daiquiri Cocktail Guide: Origin, Ingredients & Variants

Vodnik za koktajle Daiquiri: izvor, sestavine in različice

Kot eden najpomembnejših koktajlov ruma, ki so prepoznani in ljubljeni po vsem svetu, je klasična Daiquiri pijača, za katero verjamemo, da morajo vsi doživeti!


Enostavno za izdelavo in popolnoma okusno, sladki in kisli okusi Daiquirija so v poletnih mesecih ogromen hit, saj je izredno izjemno Osvežujoč koktajl... Čeprav mislimo, da ga lahko uživamo tudi vse leto, ne glede na vreme. Za praznovanje čudovitega Daiquirija smo sestavili ta celoten vodnik, ki vključuje njegovo zgodovino in nekatere najboljše različice, ki so na voljo.


Zgodovina daiquiri 

Medtem ko je običajno težko izvedeti resnico o tem, od kod prihaja večina vintage koktajlov, je zgodovina daiquiri jasna in celo dokumentirana! Po ameriško-španski vojni leta 1898 je ameriški inženir Jennings Cox prišel v majhno mesto Daiquiri na Kubi na delo.


Seveda je bilo delo v rudnikih na Kubi dokaj nevaren poklic, zato so vsi inženirji prejeli znatno plačo in velikodušne tobačne obroke. Ampak, Cox je zahteval tudi, da so prejeli tudi mesečne obroke lokalnega ruma. Nato je začel eksperimentirati in mešati rum s sestavinami, ki jih je imel na voljo, da bi končno izumil prvi daiquiri! Originalni koktajl s sestavinami in imenom je bil nato zabeležen v Coxovem osebnem dnevniku.


 

Daiquiri je ostal kubanska posebnost do leta 1909, ko je admiral Lucius W. Johnson prišel iz Amerike, da bi obiskal različne kraje ameriško-kubanske vojne. Ustavil se je v Daiquiriju, kjer je Cox še vedno prebival in poskusil svoj okusen koktajl. Johnson ga je tako zelo vzljubil, da ga je vrnil v Ameriko in ga predstavil v klubu vojske in mornarice.


V nekaj desetletjih se je veliko barmanov v Ameriki lotil recepta Daiquiri in mu dodal svoje zasuke. Pijača se je povečala v priljubljenosti in celo postala je najljubša konica Ernesta Hemmingwaya, ki naj bi v enem sedenju odložil 15 zamrznjenih daiquirisa in

Predsednik John F. Kennedy, ki je srkal Daiquiris, ko je na volitvah leta 1960 premagal Nixona.

 Dandanes lahko preprosto stopite v kateri koli bar v kateri koli državi in ​​prosite za daiquiri, prepričani, da boste dobili čudovito okusen in osvežujoč koktajl!

Kako narediti daiquiri

Eden od razlogov, zakaj je Daiquiri tako priljubljen, je zato, ker vsebuje le 3 preproste sestavine, zaradi česar je izjemno enostavno narediti doma ali za barmane, da se zelo hitro pobegnete. Beli rum, preprost sirup in limetin sok so vse, kar potrebujete za ta klasični koktajl. Nato ga običajno okrasimo s polovico apnene rezine, da bo še dodatno osvežujoč. 

Naše Koktajl Daiquiri, pripravljen za pitje Združuje Pampero Rum Blanco, organsko citronsko kislino, toschi tekoči sladkor in kanček vode za gladko, ki se drži, popolnoma uravnotežen koktajl z resničnim udarcem. Kot nalašč za uživanje v udobju lastnega doma ali med tem, ko se v tistih vročih, poletnih dneh nahajate na vrtu.

Katere so različne različice daiquiri?

Ker je Daiquiri tako preprosta pijača, so številni poznavalci koktajlov in barmani dodali dodatne sestavine, da sem ga jazz up. Obstaja na stotine različnih različic klasičnega daiquirija in čeprav ne morete premagati klasike, je tukaj nekaj naših najljubših različic:

  • Zamrznjen daiquiri - Za klasično zamrznjeno daiquiri, kot nalašč, da vas poleti ohladi, preprosto zmešajte rum, limetin sok, preprost sirup in led v mešalniku, dokler ne ima gosene konsistence.

 

  • Jagoda daiquiri - Verjetno je najbolj priljubljena različica, jagodni daiquiri lahko uživate bodisi zamrznjeni ali pretreseni. Za to boste morali mešati rum, limetin sok, preprost sirup, led in narezane jagode. Nato boste morda želeli nekaj dodatnih jagod, s katerimi se lahko okrasite.

 

  • Roza daiquiri - Pink Daiquiri za zabave, kot nalašč za kokoš ali dekliško noč v noči, za zabaven in glamurozen koktajl združuje rum, liker maraschino, grenadin, limetin sok in sladkorni sirup.

 

  • Hemingway daiquiri - Kot smo že omenili, je Hemingway ljubil Daiquiri, tako da je barman izvirni recept razpisal in ga poimenoval po slavnem pisatelju. Ta različica vsebuje maraschino likeur in grenivki sok skupaj z originalnimi sestavinami ruma, limetinega soka in preprostega sirupa.

 

  • Banana daiquiri - Če se doma prepustite bananine Daiquiri, se boste brez dvoma počutili, kot da se sprehajate po belih peskih kubanske plaže. V mešalniku je združevanje banane, ruma, limetinega soka, trojnega sec in preprostega sirupa, dokler ni gladko ta čudovit koktajl prava poslastica. Z njim lahko mešate tudi za zamrznjeno banano daiquiri.


Oglejte si nekaj naših drugih že pripravljenih koktajlov, ki jih lahko ponudimo in Zgradite svojo škatlo za koktajle Polna svojih najljubših, osvežilnih pijač.



Se sprašujete, kakšen led naj uporabite v svojih koktajlih? Preberite 6 različnih vrst ledu za koktajle In se naučite, kako lahko izboljšate svoje pijače!