20 Cocktail Mixing Hacks Everyone Should Know

20 trikov za mešanje koktajlov, ki bi jih morali poznati vsi

Ni vam treba biti profesionalni miksolog, da doma pripravite neverjetne koktajle barske kakovosti. Vse, kar potrebujete, so prava orodja, tehnike in sestavine in v hipu boste srkali nekaj res posebnega. Imeti doma nekaj naših strokovno izdelanih zbirk koktajlov je odličen začetek, a če res želite svoje spretnosti pri pripravi koktajlov dvigniti na višjo raven, imamo 20 preprostih nasvetov, trikov in trikov, ki vam bodo pomagali priti do cilja. 

1. Namesto shakerja za koktajle uporabite masonski kozarec

Nimate shakerja za koktajle pri roki? Brez problema! Če imate zidan kozarec ali celo prazno steklenico vode, se bodo prav tako obnesle. Poleg tega bo koktajl izgledal odlično postrežen v zidanem kozarcu!

2. Naredite zdrobljen led doma

Namesto da bi šli ven in kupili zdrobljen led, si ga lahko preprosto naredite sami doma – vse, kar potrebujete, je valjar, vrečka z zadrgo in nekaj mišic. Dodajte led v vrečko in ga udarjajte z valjarjem, dokler ni zdrobljen. Če imate raje nezdrobljen led, si oglejte 6 različnih vrst ledu za uporabo v vedno priljubljenih koktajlih.


3. Uporabljajte merilne žličke namesto žličke

Če v kuhinjskih predalih nimate mešalnika, lahko sestavine odmerite z jedilnimi žlicami. Tu je osnovni vodnik za pretvorbo, ki vam bo v pomoč pri začetku:

  • ½ unče - 1 žlica
  • 1 unča - 2 žlici
  • 1 in ½ unče - 3 žlice
  • 2 unči - 4 žlice


4. Kako obrobiti kozarec z medom

Obrobljanje kozarca z medom bo vašemu koktajlu dalo še posebej sladek okus. In ker je med lepljiv, z njim zlahka obrobite kozarec. Preprosto premažite krožnik z medom, kozarec obrnite na glavo in vanj pomočite rob. Nato ga lahko pustite takšnega, kot je, ali pa dodate dodatne okraske, kot so zelišča, kokos ali čokoladni kosmiči.

5. Ustvarite vrtni okras iz lupine citrusov

Ta koktajl zveni in izgleda zelo elegantno, vendar ga je pravzaprav neverjetno enostavno pripraviti. Vrtnica iz lupine citrusov je priljubljena pri vseh izdelovalcih koktajlov, saj doda, da citrusi počijo, hkrati pa nudi čudovito poslastico za oči.


Najprej morate pomaranči ali limoni odrezati vrh, del pa pustiti pritrjen. To bo osnova vaše oranžne ali rumene rože. Nato morate odrezati lupino sadja, pri čemer naj bo lupina v trdni liniji debeline približno 2 cm. Z nožem poskusite izrezati navzgor in navzdol, da ustvarite iluzijo cvetnih listov. Ko imate to dolgo vrvico olupka, ga morate samo tesno zviti (med zvijanjem se bo naravno oblikovala v obliko vrtnice) in svojo vrtnico pritrditi z nabodalom za koktajl ali zobotrebcem, da bo ohranila svojo obliko. Zdaj preprosto položite svoj čudovit okras na kozarec.


6. Naredite rožnati sladkor za koktajle

Če prirejate tematsko zabavo ali gostite dekliški večer, je izdelava rožnatega sladkorja za rob kozarcev za koktajl zabaven način, da dogodku dodate nekaj posebnega. Za pripravo rožnatega sladkorja v posodo stresite nekaj sladkorja in dodajte nekaj kapljic jedilne barve, vse skupaj premešajte z metlico ali vilicami in dodajajte kapljice, dokler ne dobite želene barve.


 


7. Sladkajte koktajl z javorjevim sirupom

Javorjev sirup ni samo popoln preliv za palačinke, idealen je tudi, če želite svoj koktajl narediti nekoliko slajši. Zmešajte javorjev sirup z malo limoninega ali limetinega soka in ga dodajte pijači za sladek okus in okusno aromo citrusov. Diffordov vodnik ima čudovit in preprost recept, ki ga lahko poskusite doma. Lahko pa vedno poskusite naš NIO Old Fashioned .

8. Za mešanje pijače uporabite palčke namesto žlice za mešanje

Če ste nadebudni miksolog, vendar še nimate vse potrebne opreme, lahko prav tako preprosto uporabite svoje trenutne kuhinjske pripomočke, kot so palčke za mešanje popolne pijače. 

9. Naredite užitne kozarce

Naredite še toliko več za sebe in morebitne goste, tako da izdelate lastne užitne kozarce za nabijanje . Če strežete koktajl na osnovi tekile, kot je naša Tommy's Margarita , bi bil idealen kozarec z lubenico ali kozarec s čokolado za Belega Rusa. Ustvarjalne možnosti so neskončne in pri izdelavi se lahko zelo zabavate.

10. Kako obrobiti kozarec s sladkorjem

Obrobljanje kozarca za koktajl s sladkorjem je preprost način, da dodate malo dekoracije, poleg tega pa ga je enostavno narediti.

  • 1. korak: Najprej stresite sladkor na manjši krožnik.
  • 2. korak : Sveže narezane citruse ali katero koli drugo tekočino, ki jo želite uporabiti, zmešajte s sladkorjem.
  • 3. korak: Postavite kozarec z glavo navzdol na krožnik in ga sukajte, dokler ni rob pokrit.


11. Zavrite vodo za profesionalne ledene kocke

Za elegantne ledene kocke profesionalnega videza zavrite destilirano vodo, pustite, da se rahlo ohladi in jo nato ponovno zavrite, preden jo vlijete v pladenj za ledene kocke in zamrznete. Tako boste zagotovili, da boste namesto neprozornih dobili prozorne ledene kocke. Poleg tega, če želite dodati profesionalen pridih, lahko investirate v trdne kvadratne posode za ledene kocke, ki dajejo popolnoma nov element koktajlom na skalah.

 

12. Uporabite cedilo za čaj namesto cedila za koktajle

Če nimate cedila za koktajl, lahko uporabite cedilo za čaj ali celo pokrov zidanega kozarca, da precedite sestavine koktajla za gladko pijačo.

 

13. Kako okrasiti koktajl

Koktajl lahko okrasite na stotine načinov, zato je to odlična priložnost, da sprostite svojo ustvarjalnost. Okrasi so zasnovani tako, da ne le okrasijo vašo pijačo, ampak tudi dodajo njen okus in aromo, zato je pomembno, da se medsebojno dopolnjujejo.

Nekateri klasični okraski so -

  • Maraschino češnje – Uporabite jih lahko za številne koktajle in celo brezalkoholne mocktaile. Popolne so za koktajle, kot so Vodka Sour , Manhattan ali Gin Sour .
  • Olive – Olive so ena najbolj priljubljenih okraskov, ki jih pogosto vidite v ginu in vodki Martinis. Obstaja veliko različnih vrst oliv, zato bodite preudarni pri izbiri.
  • Rezine limone - Rezine limone dodajo dodaten osvežujoč element koktajlom, kot sta Long Island Iced Tea ali Lemon Drop Martini. 
  • Zelena – palčka zelene se morda zdi nenavadna sestavina za okras vaše pijače, vendar se odlično obnese s koktajlom Bloody Mary ali našo lastno interpretacijo, koktajlom Ghost of Mary Tudor .
  • Sveža zelišča – nič ni tako okusnega kot sveža zelišča za okras koktajla. Ne glede na to, ali pijača zahteva meto, rožmarin, timijan ali celo baziliko, dodajanje svežih zelišč daje dišeči pridih. Če še niste uporabljali svežih zelišč za okrasitev svojih koktajlov, je dodajanje sveže bazilike vašemu ginu in toniku odličen začetek. Zelišča tlesknite v roko, preden jih okrasite, da se sprostijo eterična olja, ki vašemu koktajlu dodajo čudovito aromo. 

14. Svojim ledenim kockam dodajte užitne rože

Dodajte užitne rože v vodo v pladnju za ledene kocke, preden jo zamrznete, da ustvarite nekaj resnično čudovitih ledenih kock. Dodate lahko tudi rezine svežega sadja, kot so limone, jagode ali limete, ki bodo nato ustvarile nov okus, ko se bodo stopile v koktajlu.


Priporočamo limeto, zamrznjeno v ledene kocke, v kombinaciji z našo Tommy Margarito , ali limono, zamrznjeno v ledene kocke in v kombinaciji z našim Gin Sour .


15. Kako obrobiti kozarec za koktajl s soljo

Če želite kozarec za koktajl obrobiti s soljo, kar je običajen okras za Margarite , morate najprej s četrtino limete potegniti po robu kozarca, dokler ni moker. Nato kozarec obrnite na glavo in ga zavijte v krožnik soli, tako da je rob popolnoma pokrit.

16. Najboljši kozarci za koktajle

Ali ste vedeli, da lahko vrsta kozarca, ki ga uporabljate, vpliva na vaš koktajl? Uporaba prave vrste kozarca lahko poudari zapletenost pijače in jo naredi veliko bolj prijetno, prefinjeno izkušnjo. Nekateri primeri vključujejo:


    • Kozarec za koktajle Highball – Ti kozarci se uporabljajo za "visoke" pijače, kot sta Mojito ali ledeni čaj Long Island. Kozarci Highball so popolni za daljše pijače, saj lahko zadržijo do 350 ml tekočine.
    • Coupe kozarci – Ti elegantno oblikovani kozarci se uporabljajo za Daiquiris ali Boulevardier , saj dobesedno odprejo okus na širši površini. Kozarci za coupe, značilni po širokem ustju in plitvi skledi, se uporabljajo za strežbo koktajlov, ki jih stresajo ali mešajo, dokler se ne ohladijo, in postrežejo brez ledu.
    • Champagne Flutes – Ni treba posebej poudarjati, da se ti kozarci uporabljajo za koktajle na osnovi šampanjca, kot sta Bellini ali Mimosa. Obstaja znanstveni razlog, da piščali veljajo za najboljšo pijačo za šampanjec, in to zato, ker se okus in mehurčki ohranijo d v dolgi tanki obliki, ki vodi mehurčke do nosu. Ko se višje ravni ogljikovega dioksida, ki ga sproščajo mehurčki, lahko zberejo na vrhu kozarca in vam pustijo slasten občutek mehurčkov, ki je sinonim za šampanjec.

Če želite izvedeti več, si oglejte naš vodnik, da ugotovite, kateri kozarec je pravi za vsak koktajl.


17. Kako pravilno uporabljati shaker za koktajle

Pravilen način uporabe bo določil vrsta shakerja za koktajle, bodisi dvodelnega ali tridelnega shakerja. Za dvodelni shaker zmešajte sestavine v manjši polovici in led v večji polovici, nato pa večjo polovico hitro položite na manjšo, ne da bi pri tem izgubili led. Močno stresajte približno 12-15 sekund, pazite, da stresalnik usmerite stran od gostov, da bi se lahko razlilo. Na kozarec, ki ga želite uporabiti, postavite cedilo in vanj vlijte mešanico.


Za tridelni shaker napolnite podstavek s sestavinami in ga nato do ⅔ dopolnite z ledom, preden trdno namestite pokrovček na vrh. Ponovno pazite, da stresalnik usmerite stran od gostov, močno stresajte še 12–15 sekund. Nato dvignite pokrovček in nalijte pijačo skozi vgrajeno cedilo v kozarec.

 

18. Starajte svoje koktajle s pregorelim sladkorjem

Če želite svoje koktajle ali žgane pijače hitro starati, boste mešanici dodali nekaj prežganega sladkornega sirupa in dali tisti čudovit, staran okus. Prežgani sladkor je okusen dodatek in ga je precej preprosto pripraviti vnaprej po preprostem receptu . Tri ključne sestavine žganega sladkornega sirupa so sladkor, voda in toplota, zato je ključnega pomena le zagotavljanje pravilnih ukrepov.


19. Napolnite alkohol z okusom

Večino sestavin lahko dodate v svoje koktajle in žgane pijače, da jim daste zanimiv in edinstven okus. Od sadja ali jalapeno paprike do vaših najljubših sladkarij ali zelišč, vam pijače za polnjenje omogočajo eksperimentiranje z različnimi okusi. Vlivanje je v bistvu odvisno od dodajanja sestavine v pijačo za nekaj časa in omogočanja, da okus prežema. Za najboljše rezultate bodite pripravljeni pustiti svojo sestavino za infundiranje v duhu do enega meseca. Všeč nam je Spirit Infusions 5 načinov Crowded Kitchen za navdih.


20. Prižgite pomarančo za dimljeni okus

Zažgana pomarančna lupina na robu kozarca je odličen natakarski trik za sprostitev subtilnih okusov dima in čudovitih arom iz olja ... poleg tega je videti odlično! Za najboljše rezultate boste morali uporabiti svežo pomarančno lupino. Tukaj je en način za sežiganje pomaranče:

  1. Najprej prižgite vžigalico in jo držite nekaj centimetrov nad koktajlom.
  2. Obarvano stran pomarančne lupine držite nad vžigalico, vendar ne dovolj blizu, da na koncu ostane črna sled na lupini. Lupino počasi mahajte naokrog, da se olje segreje.
  3. Ko se lupina segreje, jo zavrtite in stisnite nad vžigalico, da hitro izpusti olje.
  4. Nato lupino podrgnite po robu kozarca in jo potopite v pijačo, da ustvarite okusen koktajl.

Druga metoda vključuje "iztiskanje" olj citrusov skozi plamen vžigalice, da se vžgejo, preden pridejo na površino vaše pijače. To naredite tako, da lupino preprosto nagnete za 45 stopinj in stisnete lupino v plamen, da se vžgejo iztisnjena olja citrusov. Morali bi videti olja, ki se vlijejo v vašo pijačo ali sedijo na lupini citrusov, ki jih nato lahko dodate v svojo pijačo. Ta tehnika ustvari subtilno karameliziran okus. 


Želite zgraditi svoj bar doma? Oglejte si vse čudovite koktajle na našem meniju in sestavite svojo škatlo za koktajle, da začnete!


Za kakršne koli poslovne dogodke ali obdarovanja ekipe si oglejte našo ponudbo, vključno s prilagajanjem in kuriranjem edinstvenih koktajlov.