Everything You Need To Know About Japanese Food And Cocktails

Vse, kar morate vedeti o japonski hrani in koktajlih

Pošteno je reči, da Japonska jemlje hrano resno. Vroče na francoskem repu za največ restavracij z zvezdicami Michelin na svetu (Tokio ima zdaj celo več kot Pariz), je postala meka za hrano, zahvaljujoč edinstvenim okusom in pozornosti do detajlov, ki jih daje vsaki jed.
 
Torej, na Instagramu so vas pritegnili mučno lepi krožniki sušija in komaj čakajo, da se potapljate - toda kje naj začnete? In, kar je ključno, kaj bi morali piti ob japonskem kulinaričnem potovanju? Danes se sprehajamo po vsem, kar morate vedeti o japonski hrani in delimo nekaj naših najljubših parov hrane, ki bo spremljala našo povsem novo zbirko, Razglednice z Japonske. Kanpai!


1) Kaj naredi japonsko hrano edinstveno?


Japonska kuhinja je splošno priznana kot edinstvena zahvaljujoč nekaj ključnimi lastnostmi. Najbolj znano je, da je množica foodie, da najprej identificirajo peti okusni element "Umami" - globoka, slana nota, ki jo najdemo v kuhanem mesu in morskih algah, ki v grobem pomeni "bistvo okusnosti". Lahko bi vam oprostili razmišljanje kot rezultat, da bo japonska hrana močno začinjena; Nasprotno, japonska hrana je zmerno začinjena, da se dopuščajo subtilni okusi rib, morskih sadežev in zelenjave. Namesto tega raje uporabljajo okuse, kot so vloženi ingver, wasabi ali sojina omaka, da poudarijo te naravne sestavine, namesto da bi jih prikrili.


2) Kakšno vlogo ima v lokalni kulturi?


Japonska kuhinja je ena izmed le treh nacionalnih stilov kuhinje na svetu, ki jih je Unesco priznal zaradi njihovega kulturnega pomena; To je zato, ker ima ključno vlogo pri ohranjanju tradicionalnih običajev in lokalne kulture. Natančen način, kako so japonski obroki pripravljeni in postreženi (tudi jedi, v katerih so postreženi, so premišljeno izbrane) odmeva njihova temeljna prepričanja o preprostosti, sezonskosti in spoštovanju. Manjši tečaji v daljšem časovnem obdobju spodbujajo premišljen odnos do prehranjevanja, pa tudi večje spoštovanje posameznih okusov.


Ramen Bowl palčkeJaponski svinjski ramen


3) Kaj naj poskusim?


Kratek odgovor? Vse. Natančneje, Japonci so znani, da kuhajo in uživajo v vseh delih rib - ja, to pomeni tudi oči - zato pridite pripravljeni z odprtim umom in pustolovskim nepcem! Če pa si prizadevate, da bi se nežno olajšali v tradicionalne japonske okuse, poglejte v bogato skledo ramena z vsemi oblogami, preden sežete na jegulje na žaru. Japonska kuhinja se lahko v veliki meri zanaša na morske hrane in se široko šteje za to, da ima nekaj najboljših na svetu, zato tudi s krožnikom tune sashimi ne morete iti narobe.


4) Kaj naj združim z njim?


Širina in vsestranskost japonske kuhinje pomeni, da jo lahko uživate skupaj z vsemi duhovi, ki presegajo tipično, in široko paleto koktajlov. Viski, džin, vodka in celo rum se lahko lepo združijo s tradicionalnimi japonskimi jedmi. V poklonu svoje vseživljenjske ljubezni do japonske kulture je naš mojstrski miksolog Patrick Pistolesi ustvaril zbirko štirih koktajlov, ekskluzivnih za nio koktajle, imenovano "Razglednice z Japonske'' Narejena z vsakim od teh štirih klasičnih duhov. Vsi so zasnovani tako, da zajamejo duh druge regije na Japonskem in vzbujajo svoje edinstvene lokalne okuse - ljubezensko pismo v obliki koktajla.
 
Če iščete nekaj enako okusnega, da bi se lahko seznanili z nekaj klasičnimi japonskimi jedmi, si oglejte naše zgornje izbire spodaj.


Tuna nigiri - v kombinaciji s koktajlom hokkaido užitka


tuna nigiri suši japonska hranaTuna nigiri


Nigiri - ki prevaja kot "dva prsta" - je odličen primer "manj je več" v japonski kuhinji. Tanke, taljene v ustih rezin maščobne tune so narisane nad majhno posteljo lepljivega kisistega riža, kar ustvarja preprosto in okusno ustno. Kislost riža in visoka vsebnost maščob v ribah je to odlično združevanje s hrustljavimi botaničnimi okusi v džinu in odlično ujemanje z Koktajl Hokkaido Pleasure. To vsebuje vrhunsko ravnovesje okusnih zelenih jabolk in okusnih citrusov ob botaničnih notah v Etsu Gin.

Shabu Shabu - v kombinaciji s koktajlom viskija Kurayoshi Heritage


Shabu shabu japonska hrana vročega loncaShabu Shabu - Japonski vroč lonec


Shabu Shabu je nekakšen Nabemono ali japonski vroči lonec, kjer papirnate tanke rezine mesa in zelenjave postrežejo surove in kuhane za mizo v vroči juhi. Ime je japonska onomatopeja za "Swish Swish", saj meso (ali zelenjava) traja le nekaj sekund, da se kuha v vroči juhi. Občutljive rezine govejega mesa Wagyu so v Shabu Shabu okusne in ustvarijo globok okus umami, ki se čudovito združuje s polnim telesnim viskijem. The Kurayoshi Heritage koktajl, ingverjev viski kislo, ki se razbije z zemeljskimi, začinjenimi okusi, je idealna spremljava nečesa tako bogatega in okusnega kot Shabu Shabu.


Katsu Sando - v kombinaciji s koktajlom vodke hokkaido slave


katsu sando sendvič japonska hranaKatsu Sando sendviči


Morda ste videli, da je katsu sando prilepil po vaši Instagram domači strani v vsaki busy novi restavraciji: taljenje v ustih izrezkov panko ocvrte svinjine (ali včasih celo Wagyu govejega Z malo svežega zdrobljenega zelja za malo dodatne svežine. To je - povsem pravilno - glavna jed za brunch v večini sodobnih japonskih navdihnjenih restavracij, zaradi česar je vrhunsko združevanje za našo lastno prevzem krvave Marije, The The Bloody Mary Sour Hokkaido Glory koktajl. Čistejši, svež prevzame vaš običajni sponko za brunch, Hokaido Glory uravnoteži bogato začimbo Ancho Reyes in blagega balzamičnega okusa likerja La Paradižnika z gladkim čistim profilom Eiko Vodka.


Unagi - v kombinaciji s koktajlom Okinawa Pure Beauty Rum


Japonska hrana na žaru na žaruUnagi na žaru


Če ste nagnjeni k bolj avanturističnim jedem ali se že štejete za bolj poznavalec japonske hrane, je UNAGI morda idealna izbira za razširitev nepca. Unagi je sladkovodna jegulja, ki je kajena ali na žaru na oglju, ki daje bogat in drzen okus. Ima rahlo sladkost in maščobno teksturo, ki se preoblikuje, ko je na žaru ali popražena, zaradi česar je popolna tropska jed, ki spremlja japonsko navdihnjeno Daiquiri. The Okinawa Pure Beauty koktajl Zagotavlja aromatičen zasuk ljubljene tradicionalne daiquiri z dodatkom likerja Yuzu, ki je nekoliko bolj grenak od tipičnega apnenega soka. Rezultat je izliven koktajl, ki je neverjetno osvežujoč, in idealno ravnovesje za sladko dimljenost Unagija.

Odkrijte več o naši ekskluzivni Razglednice iz japonske kolekcije koktajlov in naročite svojo škatlo danes.