Colourful Easter eggs

Vodnik po plošči za svoj lasten italijanski velikonočni vikend

Velika noč je v Italiji ogromnega kulturnega pomena, pri čemer so tedni priprave vrhunsko vrhunec v zapletenih praznovanjih po vsej državi, ki potekajo ves velikonočni vikend. Zato vas morda ne bo presenetilo, da tudi italijanske družine izkoristijo priložnost, da priložnost označijo s primerno fantastičnimi prazniki.

Če iščete malo italijanskega kulinaričnega navdiha, da dodate nekaj voha v svoje načrte velikonočnega vikenda, ne iščite več; Potapljamo se v knjigo receptov Nonna in izberemo svojo najljubšo velikonočno hrano, ki jo bomo pogostili, vse z ohlajenimi nio koktajli v roki. Pridružite se nam, ko preživimo velikonočni vikend in raziskujemo svoje italijanske korenine prek favoritov velikonočne hrane, vsak dan in ploščo po plošči.

"Natale con i tuoi, pasqua con chi vuoi” - Božič je za vašo družino, velika noč je za koga, ki ga izberete! - Italijanski pregovor

Tradicija z zasukom

Veliki petek velja za najbolj slovesni dan velikonočnih prireditev, toliko, da bi se na ta dan pojavile tradicionalno italijanske družine - čeprav se v zadnjih letih številne družine namesto tega odločijo za obroke na ribah. Če iščete koktajl pred večerjo, ki bi ga lahko uživali ob belih ribah, so hrustljave botanične zapiske in oživljenjski zaključek našega Gimlet naredi popolno spremljavo. Če resnično želite navdušiti, dodajte svojo gimlet s svežo lipo lupino, da dodate barvo in lepo lahek parfum citrusov v svojo pijačo.

 

Nadgradite svoj oddih za kavo

velikonočni kolumba kruh
 

Colomba di Pasqua je najpomembnejši italijanski velikonočni vikendi in enostavno je razbrati, zakaj. Podobno kot božični panettone je tudi Colomba di Pasqua dovršena sladka hlebca, pečena v obliki golobice, ki simbolizira upanje in obnovo, obložen z bisernim sladkorjem, kandiranim lupini in suho sadjem. To lahko uživate kot popoldanski prigrizek, za sladico - tudi za zajtrk -, toda prava tekma za to praznično poslastico je naša Espresso Martini, Dekadentna izbira za dopolnitev bogatih maslenih tekstur Kolumba.

Sladko praznovanje pomladi

Na velikonočno nedeljo je v kuhinji mogoče najti bolj slavnostno vzdušje. Beseda "razkošno" prihaja na misel, ko pomislimo na Pastiera Napoletana, trdno favorit med Italijani na velikonočno nedeljo, in sladico, ki traja skoraj 3 dni za pripravo. Masleno pecivo s kratkim crustom je napolnjeno s sirom rikote, aromatiziranim z oranžno cvetočo vodo, vanilijo in okrašeno s kandiranimi citrusi, da vzbuja okuse italijanskega pomladi. Za tako občutljivo aromatizirano sladico si ne moremo omisliti boljšega združevanja kot naša Gin je dokazal. Se ponaša z rahlo cvetnimi in subtilnimi marzipanskimi aromi iz likerja Parfait Amour in jih dopolnjuje svetli citrusni zaključek.

Kratka pijača za dolg vikend

Negroni koktajl Aperitivo

Po slovesnostih, ki se odvijajo čez velikonočni vikend, je La Pasquetta - ki dobesedno pomeni malo veliko noč - dih svežega zraka in običajno idealen izgovor, da se s prijatelji odpeljemo na podeželje ali obalo. Tukaj je občutek "Velikonočne za koga, ki ga izberete", in zelo ležerno kosilo je vrhunec dneva. Lamb, vedno priljubljena izbira na veliko noč iz svojih konotacij novih začetkov, je počasi kuhana z brino jagodami in svežimi zelišči za tradicionalno praznovanje. Druga priljubljena izbira med Italijani pred takšno popuščanje je skromna Negroni, katerih uravnoteženi grenki okusi in botanična aroma se skoraj popolna ujema s pečeno jagnjetino.

Prepustite si sladkega zoba

Čokoladno velikonočno jajca leseno ozadje

Če vaša ideja o velikonočnici ni popolna brez številnih čokolade, boste olajšali, če boste slišali, da ste v dobri družbi z Italijani. V zadnjih letih so čokoladna jajca postala izjemno priljubljena kot velikonočna darila; In ne samo za otroke! Skrbno dovršeni dizajni in včasih manjši priboljški ali drobtini v notranjosti so temna čokoladna jajca ali tartufi z lešniki Gianduja bistveni element velikonočnih popuščanj. Za temeljito odraslo seznanjanje uživajte v izbiri čokolade z našim segrevanjem Rjavo zlato Koktajl - bogata vanilijeva začimba iz Bulleit Bourbon se sreča z gladkim kavnim likerjem ali za ljubitelje temne čokolade se odloči za naše Škatla za čokoladni koktajl Majani - popoln način za zapiranje našega dolgega vikenda v Italiji.