Campari Spritz cocktail

Skrivnost najboljših 3 kampari koktajlov iz Italije

Kampari je bil dodajanje drznega okusa in grenkega udarca vsakemu koktajlu vedno priljubljen liker.

Campari je leta 1860 v Novari v bližini Milana ustanovil Gaspare Campari, ki je eksperimentiral z različnimi zelišči, začimbami in drugimi sestavinami, preden je izpopolnjeval grenko pijačo Aperitivo. Močan, drzen okus in krvavo rdeča barvilaza ikonično pijačo,in popoln dodatek k Tradicionalni italijanski aperitiv koktajl, to je zelo ljubljeno po vsem svetu.Če se sprašujete, katere sestavine so uporabljene za izdelavo Campari, se pridružite klubu, saj je recept ena najbolj varovanih skrivnosti v Italiji!

Ker je poletna sezona na poti, je zdaj pravi čas, da sedite zunaj, namočite sonce in se prepustite čudovito osvežujočemu koktajlu na Campariju. Tu so trije najboljši kampari koktajli, ki jih ponuja Italija.

1. Koktajl Milano-Torino Campari

Koktajl Milano-Torino Campari

Prvič služil v Milanski kavarni Gaspare Campari leta 1860, Milano-Torino Že desetletja je klasičen koktajl Campari. Navijači, ki so ga pogosto imenovali MI-TO, lahko rečemo, da je bil ta koktajl načrt za klasiko Aperitivo.

Ta klasični koktajl preprosto vsebuje Vermouth iz Torina (Torino v italijanščini) in Campari iz Milana (Milano v italijanščini), da ustvari svoj izrazit, a očarljiv okus. Z lahkoto vidite, kako si je prislužila ime. Kjer je Campari običajno preveč grenki, da bi ga lahko pil naravnost, ga združevanje z vermutjem, da ustvari milano-Torino, ponuja čudovito uravnoteženo mešanico za vsako priložnost.

Okrašena z oranžnim zasukom Mi-to ima zrak prefinjenosti in nezahtevno hladnost, ki vas bo popeljala nazaj v enostavnejše čase.

2. Zamrznjeni koktajl grenke kampari negroni

Zamrznjen koktajl Negroni Campari

Če se temperature dvigajo, kaj bi lahko bilo boljše kot sproščujoče popoldne na soncu s klasičnim negronijskim koktajlom v roki? Kaj pa, če bi to naredili še dodaten korak naprej in namesto tega zamrznili? Svoj najljubši poletni koktajl lahko enostavno spremenite v ledeno hladno slači, ki se bo skoraj preveč enostavno spustil! Njegova živahna barva in grenki okus bo še bolj osvežujoč koktajl zamrznjenega Negrona.

Negroni je popolna mešanica džina, kamparija, sladkega vermuta in grenčic. Če nameravate uporabiti svoje Nio Negroni koktajl, nato preprosto vlijte v mešalnik, poln ledu in se zlije, da dosežete popoln zamrznjen koktajl. Dodajte malo oranžne okrasne na strani kozarca za okrasitev in se prepeljite do čudovite italijanske obale.

Negroni je leta 1919 ustvaril grof Camillo, ki je želel nekaj močnejšega od običajnega MI-to, zato dodan džin. Tako se je rodil suh, grenki negroni, ki ga vsi poznamo in ljubimo. Popolnoma uravnotežen in vrhunski aperitivo, zagotavljamo, da vam bo všeč ta pikanten koktajl!

3. Campari Prosecco koktajl

Campari Spritz koktajl

Ko pomislite na najljubše italijanske koktajle Campari, ki jih boste uživali, bo koktajl Campari Prosecco, sicer znan kot Campari Spritz, več kot verjetno na pamet. Sladko, mehurček in osvežujoč, ta koktajl je idealen za poletne priložnosti ali kot aperitivo. En požirek koktajla Campari Prosecco in odpeljali se boste naravnost nazaj v lepo in vrtoglavo italijansko piazzo.

Spritz je bil v 1800 -ih v Italiji izumljeno kot način, da se peneče vino spusti s sodo vodo. Medtem ko je bil prvi Aperol Spritz, so kmalu ljudje iskali nekaj nekoliko močnejšega in tako se je rodil Campari Spritz! Če imate Campari, peneče italijansko vino ali morda celo kakšen šampanjec, če resnično želite narediti vtis, in sodo vodo, bo ta preprost koktajl vedno zmagovalec.

Campari Spritz, ki ga postrežemo nad ledom in z oranžno ali limonino rezino, je vrhunski italijanski poletni koktajl.

Izvedite več o teh 10 klasičnih italijanskih koktajlov ki so kot nalašč za poletne mesece!

Oglejte si tudi naš jedilnik Zgradite škatlo predhodno mešanih koktajlov, vse to je v Milanu strokovno izdelal naš miksolog, da boste uživali v udobju svojega doma!