Negroni cocktail

Popoln Negroni vodnik: Kralj italijanskih koktajlov Campari

Kot eden najbolj okusnih, grenkih koktajlov, ki jih ponuja Italija, je Negroni razvrščen kot kralj italijanskih koktajlov Campari!

Preprost za izdelavo in popolnoma uravnoteženo, Negroni je  ultimativni italijanski koktajl aperitivo za uživanje ​​v toplem poletnem večeru tik pred obrokom. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti vse, kar je treba vedeti o očarljivem Negroniju v našem celotnem vodniku.

Kaj je Negroni?

Negroni - Nio koktajli

Slavni Negroni je pravzaprav različica koktajla Americano, ki je bil prvotno znan kot The Milano-Torino Zaradi izvora. Poimenovan po svojem ustvarjalcu, grof Camillo Negroni v Firencah v Italiji, je bil Negroni zasnovan tako, da je koktajl pred večerjo za spodbujanje apetita.

Medtem ko je skoraj stoletje ostala mirna klasika, so se Negroni v zadnjem desetletju resnično začeli povečevati. In je zdaj znan kot eden od Najboljši kampari koktajlov iz Italije! S svojim presenetljivim rdečim videzom, idealnim za posvetlitev kakršnih koli virov družbenih medijev, in močnimi, grenkimi okusi je enostavno razbrati, zakaj ljudje obožujejo to italijansko klasiko.

Zgodovina Negronija

Izdelava negronov - nio koktajli

Negroni je pravzaprav eden redkih klasičnih koktajlov iz 20. stoletja, kjer je njena zgodovina jasna in sledljiva! Ustvarjen leta 1919 v Caffe Casoni v Firencah v Italiji, grof Camillo Negroni, ki je med delom in potovanjem kot klovn Rodeo na ameriškem divjem zahodu pobral okus za močnejše nasvete, vprašal barmana, Fosco Scarzelli , Americano.

Barman je zamenjal standardno vodo za sodo za kanček džina in rodil se je ljubljeni Negroni. Za razlikovanje obeh pijač je dodal tudi oranžno rezino in ne limonino okras. Kmalu so vsi obiskali Caffe Casoni za koktajl Negroni!

Po uspehu koktajla je družina Negroni hitro skočila na krov in ustanovila negroni destilarno v Treviso v Italiji, kjer so si močno prizadevali za izdelavo vnaprej izdelanih Negronov. Ta destilarna je še danes odprta, zdaj pa je v lasti drugačne družine.

Negroni je zdaj tako priljubljen, da se je združil z Martini in Manhattnom, da bi dopolnil Trojno krono klasičnih koktajlov.

Kako narediti Negroni koktajl

Negroni - Nio koktajli

Eden od razlogov, zakaj je Negroni tako priljubljen, je, ker je izjemno preprost, saj vsebuje le 3 sestavine. To pomeni, da ne glede na to, kje na svetu ste, če naročite Negroi v baru, ste lahko prepričani, da boste dobili odličen koktajl!

Negroni združuje enake dele džina, sladkega vermuta in grenkega kamparija. Zmešani v kozarcu z ledom in okrašeni z oranžno rezino ali pomarančno lupinico, imate čudovito osvežujoč koktajl.

Če nameravate narediti ta koktajl doma, lahko enostavno eksperimentirate z različnimi džinci, vermouth in grenčici, da ustvarite svoj popolni negroni. Po našem mnenju je najboljši džin za Negrone Tanqueray London Dry Gin, ki ga uporabljamo v našem Negroni-ju, ki je pripravljeni za pitje, za svoj drzen okus. Najboljši vermouth pa je bodisi Cocchi Storico Vermouth Di Torino ali Carpano Antica, ki sta odlična vsestranska za negronske koktajle.

Kaj so nekatere različice Negronija?

Če je Negroni premočan ali preprosto ne po vašem okusu, je treba poskusiti veliko različic.

  • Nio Negroni - naša lastna variacija klasičnega Negrona vključuje aromatične grenčice Angostura skupaj z džinom, vermutjem in Camparijem za vrhunski grenkosrčni okus.
  • Negroni sbagliato - narejen na enak način, vendar nadomesti džin z penečim belim vinom ali prosecco, da bo slajši.
  • Americano - Predhodnik Negronov vključuje Campari, Vermouth in pljusk sode vode.
  • Boulevardier - Ta koktajl namesto džina uporablja viski.
  • White Negroni - lažji v barvi in ​​okusu Ta koktajl vključuje džin, Lillet Blanc in Liqueur.

Oglejte si nekaj drugih že pripravljenih koktajlov, ki jih lahko ponudimo, in sestavite svojo škatlo za koktajle , polno svojih najljubših!

V razpoloženju za več italijanskih koktajlov? Preberite seznam, ki smo ga ustvarili, ki vključuje 10 klasičnih italijanskih koktajlov za vsako vrsto pivca.