Summer cocktails: the 8 most refreshing cocktails

Poletni koktajli: 8 najbolj osvežilnih koktajlov

Kaj je lahko boljšega od poležavanja zunaj ob toploti sonca, vonju po žaru v bližini in čudovito hladnem koktajlu v roki?

 

Ker je poletje pred vrati, je želja po osvežilnih koktajlih še močnejša! Naši najboljši izbori za najbolj osvežujoče poletne koktajle vas bodo odpeljali v tropski raj, od osupljivih okusov sladkega jagodičevja do poživljajočih pijač z meto.

1. Margarita

Margarita Summer Cocktail 

Medtem ko je Margarita povsem sprejemljiva za pitje skozi vse leto, se zdi malo bolj posebna, če jo uživate v poletnih mesecih. Ta klasični koktajl meša tekilo, limeto, Triple Sec ali Cointreau in ga lahko postrežete s solnim robom, da izboljšate sladko-oster okus.


Margarita je malce skrivnostna pijača! V industriji pijače kroži več zgodb o tem, kako in kdaj je bila Margarita ustvarjena, a ena stvar je skoraj vedno gotova ... ime je dobila po lepi ženski.

Ena zgodba trdi, da je pijačo prvi ustvaril lastnik mehiške restavracije leta 1938 za dekle, ki je bilo alergično na vse vrste alkohola, razen na tekilo. Koktajl je ustvaril samo zanjo, saj ni marala piti čiste tekile. Druga priljubljena zgodba vztraja, da je koktajl leta 1948 izumila teksaška družabnica Margaret (alias Margarita) Sames na hišni zabavi.


Od takrat so bile ustvarjene različne različice klasične Margarite, najbolj priljubljena pa je Tommyjeva Margarita, ki nadomesti Triple Sec z agavinim sirupom za čudovit sladek okus.


2. Cosmopolitan

Cosmopolitan Summer Cocktail

Za tiste, ki poleti uživate v sladkem koktajlu, je sodoben klasični Cosmopolitan idealen! Osvežujoč saden okus in edinstvena barva Cosma je priljubljena kombinacija za mnoge in priljubljena na Instagram virih! Z mešanico vodke, Cointreauja in brusničnega soka je Cosmo izjemno priljubljen koktajl!

Cosmo je ustvarila Cheryl Cook v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ki je bila presenečena nad številom ljudi, ki so naročili martinije samo zato, da bi jih videli s kozarcem za martini v roki. To ji je dalo idejo, da bi ustvarila pijačo, ki bi bila v kozarcu za martini videti prijetna in privlačna za več žensk.

Ko so prvič predvajali uspešnico iz 90. let, Seks v mestu, je Cosmopolitan hitro dosegel vrhunec svoje priljubljenosti, saj je bila pijača, ki so jo izbrali številni liki v oddaji. Ta glamurozni koktajl so vzljubili ljudje po vsem svetu in sama Cookova ga je postregla številnim zvezdnikom na South Beachu, kot so Madonna, John F. Kennedy Jr., Queen Latifah in Martin Scorsese.


3. Garden of Russia

Garden of Russia Summer Cocktail


Naš edinstveni koktajl Garden of Russia je nenavadna, sveža in dišeča podoba vodke Sour, ki je kot nalašč za tiste veličastno tople, sončne dni. Ta grenko-sladki koktajl, ki združuje vodko, bezgov liker in organsko citronsko kislino, je postal priljubljen med pokrovitelji NIO!


Medtem ko večina ljudi ne dirka v Rusijo na tropske poletne počitnice, je naš vodja mešanice navdih za svoj značilni koktajl prišel na potovanju v Sankt Peterburg.


 

Na sprehodu po osupljivem poletnem vrtu, kulturnem zakladu Sankt Peterburga, ki je bil ustanovljen leta 1704, je Patricka očaralo čudovito zgodnje spomladansko cvetenje. Intenziven, barvit in čudovito odišavljen se je lotil poustvariti nepozabno izkušnjo v obliki koktajla, tako je nastal Garden of Russia.


4. Daiquiri

Daiquiri Summer Cocktail

Ne glede na to, ali je zamrznjen ali pretresen, je klasični koktajl Daiquiri preprost in enostaven poletni koktajl, ki je sladek, svež in popolnoma neustavljiv! Daiquiri, ki ga obožujejo mnogi po vsem svetu, je sestavljen iz samo treh preprostih sestavin, ruma, citrusovega soka in sladkorja.


Daiquiri, ki izvira iz Kube v 19. stoletju, je nastal, ko je preživelega potapljajočega se ameriškega plovila naplavilo na obalo v vasi, imenovani ... Daiquiri. Seveda je najprej našel lokalni bar. Ladijske razbitine lahko res odžejajo človeka! Medtem ko je bil rum nekoliko premočan, da bi ga lahko pili naravnost, je dodal kanček limetinega soka in sladkorja, da bi posladkal posel.

 

Medtem ko je Daiquiri ostal kubanska specialiteta, so ga sčasoma prenesli v ZDA, kjer je njegova priljubljenost vztrajno naraščala. Po omembi v knjigi F. Scotta Fitzgeralda, This Side of Paradise, ki je izšla leta 1920, je slasten, a preprost koktajl postal velika uspešnica in še vedno ostaja poletni koktajl, ki ga mnogi izbirajo.

5. Mojito

Mojito Summer Cocktail

Kot enega izmed najbolj priljubljenih poletnih koktajlov po vsem svetu smo prepričani, da so že vsi poskusili ali vsaj slišali za kultni Mojito! Kombinacija belega ruma, limetinega soka, soda vode in sveže mete je ta tradicionalni kubanski koktajl popolno ravnovesje med sladkostjo in čudovitim šumenjem.


Medtem ko je zgodovina Mojita nekoliko neznana, nekatere zgodbe kažejo, da je bil ustanovljen okoli 16. stoletja in da so ga prvotno uporabljali v medicinske namene za zajezitev bolezni na Kubi. Ko so pirati vdrli na Kubo, je pijačo nato predstavil sir Francis Drake, ki je prvotno sestavino kubanskega luna zamenjal z rumom in tako ustvaril koktajl, ki ga danes vsi poznamo in imamo radi!


Od takrat je Mojito postajal vse bolj priljubljen in je veljal za najljubšo pijačo Ernesta Hemingwaya. Predstavljen je tudi v več filmih, kot sta Die Another Day, v katerem je Pierce Brosnan sproščeno srkal osvežilno pijačo v baru, in Johnny Depp The Rum Diary.


6. Mai-Tai

Mai Tai Summer Cocktail

Pravi tropski užitek, Mai Tai je preprosto poletje v kozarcu, ob katerem se boste počutili kot v raju! Čeprav obstaja veliko različic, je sveža in sadna mešanica narejena predvsem iz ruma, likerja Curaçao, orgeat sirupa in limetinega soka. Nekateri radi dodajo tudi ananasov in pomarančni sok, da je še bolj eksotično. Ne glede na to, kako ga želite mešati, je Mai Tai popoln za poletne zabave!


Mai Tai je izumil Victor J. Bergeron in naj bi bil tako priljubljen v 40. in 50. letih prejšnjega stoletja, da je izčrpal svetovne zaloge ruma! Prvotno naj bi šlo za preprosto pijačo za predstavitev okusa določenega ruma, vendar je Bergeron po dodajanju nekaj dodatnih sestavin in stresanju z ledom koktajl predstavil nekaterim svojim tahitijskim prijateljem, ki so takoj trdili, da je to najboljša pijača. so jih kdaj okusili! Pravzaprav beseda "maitaʻi" v tahitijščini pomeni "dobro" ali "odličnost".


Leta 1953 se je koktajl prebil na Havaje, kjer je danes glavna pijača. Hitro je postal simbol tropskega raja in je prava turistična atrakcija. Nobeno havajsko potovanje ne bi bilo popolno brez srkanja čudovito osvežujočega Mai Taija na plaži!


7. Tequila Sunrise

Ne samo, da je Tequila Sunrise videti neverjetno v kozarcu, ampak je zaradi sladkega sadnega okusa še toliko bolj privlačna in je popolna za uživanje na plaži ali ob bazenu. S popolno mešanico tekile, pomarančnega soka in sirupa grenadine je ta koktajl dobil ime, ker barva posnema čudovit sončni vzhod.


Sodobno Tequila Sunrise sta v baru v Kaliforniji ustvarila Bobby Lozoff in Billy Rice v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Ta bar je bil znan kot restavracija/glasbeno prizorišče, ki je skrbelo za rock'n'roll sceno. Nekega dne so The Rolling Stones prišli na zasebno zabavo in mladi barmani so pripravili Tequila Sunrise za Micka Jaggerja. Tako zelo mu je bil všeč, da se je odločil, da ga bo vzel s seboj na znamenito turnejo leta 1972.


Koktajl z zvezdami je postal zelo priljubljen med bogatimi in slavnimi, skupina Eagles pa je celo posnela pesem z naslovom 'Tequila Sunrise'. Tequila Sunrise, ki obuja poletje v kozarcu, je s hitrim, enostavnim in osvežilnim receptom še danes enako priljubljena.


8. Pina Colada

Pina Colada Summer Cocktail

Nemogoče je iti na počitnice na plaži, čutiti pesek med prsti na nogah in oceanski vetrič, ki vam šeleste lase, ne da bi si privoščili Pina Colado, vrhunsko poletno poslastico! Tropska mešanica belega ruma, kokosove smetane in ananasovega soka, Pina Colada je pikantna in sladka in jo pogosto postrežejo z majhnim papirnatim dežnikom, da dopolni videz.


Obstaja nekaj zgodb o tem, kako se je rodila Pina Colada. Najzgodnejša znana zgodba pravi, da ga je v 19. stoletju ustvaril portoriški pirat, da bi dvignil moralo svoje posadke. Nekaj zgodovinarjev je oporekalo tej trditvi, najbolj razširjena zgodba pa je, da jo je leta 1945 izumil natakar Ramón »Monchito« Marrero v San Juanu v Portoriku.


Tako prebivalcem kot turistom Portorika je bila pijača tako všeč, da je bila leta 1978 razglašena za uradno pijačo države. Nato je zelo hitro zaslovela leta 1979, ko je priljubljena pesem 'Escape (The Pina Colada Song)' postala svetovna udarec! Zapojte z nami zdaj "Če vam je všeč Pina Colada..."

Želite to poletje uživati v več koktajlih? Za navdih preberite naših 10 klasičnih italijanskih koktajlov.

Sestavite škatlo koktajlov z vsemi klasičnimi koktajli in našimi značilnimi hišnimi koktajli!