Ne glede na to, ali gostite večerjo, preživljate počitnice z družino ali si samo privoščite večerjo, ste lahko prepričani, da obstaja možnost zimskega koktajla, ki ni samo lokalna, ampak globalna, v kateri lahko uživate kot hladno meseci nas malo pogosteje zadržujejo notri.

Pridružite se nam, ko vas popeljemo skozi 5 najboljših koktajlov v Združenem kraljestvu in najbolj iskanih koktajlov po Evropi, preden zaokrožimo našo turnejo z nekaterimi priljubljenimi koktajli z vsega sveta. Ne glede na to, ali to zimo praznujete ali se sproščate, je pomembno, da izkoristite trenutek. Tako boste poleg priljubljenih koktajlov na svetu našli predmešane izbire koktajlov NIO kot svojo priročno alternativo – kar vam omogoča, da preživite manj časa v kuhinji in več časa s svojimi najdražjimi.


Začnimo!

Združeno kraljestvo
Najprej je tukaj nekaj zabavnih dejstev o tem, koliko jih bo praznovalo ta praznični čas:


5,8 milijona Britancev bo novemu letu namesto s šampanjcem ali proseccom nazdravilo s koktajlom
2,9 milijona Britancev bo božič praznovalo s koktajlom, najbolj priljubljena izbira pijače za priložnost pa je daiquiri

UK top winter cocktails


Espresso Martini

Espresso Martini s polnim okusom in prefinjenim okusom je eden najbolj priljubljenih koktajlov s kavnim likerjem. Z mesečnim povprečnim obsegom iskanja 135.000 v zimskih mesecih se Espresso Martini pridružuje Eggnogu kot najbolj iskanemu zimskemu koktajlu v Združenem kraljestvu. Ta preprosti koktajl, mešanica kave in vodke, nudi slasten občutek v ustih in kot vrhunska pijača za zabave je poslastica pozimi.

Sestavine:
2 oz vodke
½ oz kavnega likerja
1 oz espressa, sveže pripravljenega (ali koncentrata hladnega zvarka)
Kavna zrna kot okras

Če želite hitro in preprosto uživati v svoji pijači doma, poskusite naš vnaprej pripravljen koktajl Espresso Martini.

Eggnog
Eggnog je zgodovinsko znan tudi kot mlečni punč ali jajčno mlečni punč, kadar so dodane alkoholne pijače. Bogato, ohlajeno, sladkano pijačo na osnovi mleka, Eggnog tradicionalno postrežejo kot punč na zabavah, vendar ga pogrejte in odkrijte najokusnejše tople zimske koktajle.

Sestavine:
2 jajci, ločeni
2 oz sladkorja, razdeljeno
12 oz polnomastnega mleka
4 oz težke smetane
4 oz ruma, burbona ali žganja
Okras: nariban muškatni orešček

Negroni
Priljubljeni Negroni, ki ga pozimi vsak mesec iščejo več kot 90.500-krat, je živahne rdeče barve. Ta pijača je osvežujoče živahne rdeče barve z grenkobo, ki bo priklicala okus poletja tudi v zimski noči in bo zagotovo priljubljena v vseh zimskih gin koktajlih.

Sestavine:
1 oz Campari
1 oz sladkega rdečega vermuta
1 oz gin
Pomarančna lupina kot okras

Okusite ta italijanski užitek še hitreje z našim vnaprej pripravljenim koktajlom Negroni ali našo sladko začinjeno božično različico.

Kuhano vino
Ključni znak, da je praznična sezona v polnem teku, je kuhano vino eden najbolj priljubljenih toplih zimskih koktajlov v Združenem kraljestvu.


Sestavine:
750 ml steklenice rdečega vina
1 velika cimetova palčka ali 2 majhni
2 zvezdasti janež
4 nageljnove žbice
2 trakova limonine lupinice, olupljena z lupilcem za zelenjavo
4 žlice sladkorja v prahu

Mimoza

Mimoza je preprosta, a okusna kombinacija gaziranega soka in pomarančnega soka. Najnovejša raziskava je pokazala, da ima Mmimoso kot glavno jed za zajtrk, kar 43 % Britancev pa ima raje kot vse druge koktajle. Spravite ven tiste šampanjske žlebove in uživajte v prijetnem zimskem druženju v stilu.

Sestavine:
1 steklenica šampanjca ali prosecca, ohlajena
1l sveže stisnjenega pomarančnega soka, ohlajena


Evropa

Europe Most Searched Winter Cocktails


Cosmopolitan

Cosmopolitan, znan kot najbolj trendovski koktajl, ni presenetljivo, da je priljubljen v Evropi, saj samo v Združenem kraljestvu zabeleži 74.000 mesečnih iskanj. Gladek in okusen je eden najbolj elegantnih zimskih koktajlov. Ta pijača je pristala tudi med top 5 za Italijo in Nemčijo.


Sestavine:

45 ml limonine vodke

15 ml triple sec

30 ml brusničnega soka

10 ml limetinega soka

Led

Pomarančna lupina ali rezina limete na robu kozarca kot okras

Za pikantno-sladko različico, ki jo lahko popijete v nekaj sekundah, raje poskusite naš predmešani Cosmopolitan.


Negroni variacije

Negroni smo že obravnavali kot del najbolj priljubljenih zimskih koktajlov v Združenem kraljestvu, a ker je zelo zahtevan tudi po Evropi, imamo nekaj različic, ki jih lahko odkrijete.


Negroni Sbagliato

Priljubljena pijača določene zvezde Zmajeve hiše, ta različica Negronija uporablja peneče vino namesto gina. Tako je kot nalašč za nazdravljanje novemu letu! Ostanite v trendu in ga preizkusite to sezono.


Premixed Boulevardier


Prefinjen pogled na klasično grenko-sladko Negroni, naš vrhunski Boulevardier združuje bogato toplino Bulleit Bourbona s Cocchi Storico Vermouth di Torino, Campari in Angostura Aromatic Bitters.

Moscow Mule

Moscow Mule je zimski koktajl, ki se uvršča na vrh lestvic v Nemčiji in med top 2 v Italiji in ZDA, je zimski koktajl, ki ga lahko poskusite kot italijansko apres ski pijačo ali celo kot del nemških koktajlov za Oktoberfest. S svojo aromo ingverja je ta gladka, a ognjevita poslastica popolna za tiste, ki obožujejo zimske koktajle.

Sestavine:
50 ml vodke
zdrobljen led
150-200 ml ingverjevega piva
nekaj kančkov ingverjeve grenčice
Vejica ali meta ali rezina limete kot okras

Global Winter Cocktail Favourites

worldwide winter cocktail favourites


USA

Old Fashioned

Old Fashioned je brezčasen napitek, kot nalašč za srkanje, medtem ko se grejete ob ognju.


Sestavine:

1 ½ oz burbonskega ali rženega viskija

2 pomišljaja grenčice Angostura

1 kocka sladkorja

Nekaj kančkov vode

Naš predhodno mešani koktajl Old Fashioned je priporočljiv v industriji in vsebuje kanček pomarančne grenčice, ki je namenjena poživitvi vaše palete. Če ste bolj ljubitelj ruma, zamenjajte viski za tradicionalni karibski rum, kot je Mount Gay.

Spain & Mexico

Margarita

Margarita je pravi klasični koktajl, katerega priljubljenost še naprej narašča z globalnimi iskanji, ki dosegajo vrhunec pri več kot 1,2 milijona na mesec, kar je 22-odstotna rast v primerjavi z letom prej. Čeprav je vsekakor priljubljen poleti, njegov osvežujoče kisel okus citrusov prinaša kanček začimb, ki je prijeten v hladnejših letnih časih.


Sestavine:

4 oz tekile

2 oz Cointreau

1 1/2 oz svežega soka iz 2 limet

1 žlica grobe soli za steklene robove

1 rezina limete in 2 kolesca limete za okras

Še hitreje uživajte v svoji pijači z našo predhodno mešano Margarito ali poskusite našo osvežilno Tommy’s Margarita

Finska in Švedska

Irish Coffee 

Goste razvajajte s klasično irsko kavo na koncu večerje. Narejen iz irskega viskija, smetane in kave, je dekadenten zaključek obroka.

Sestavine:

2 žlici dvojne smetane

5 oz sveže kuhane črne kave

2 oz irskega viskija

½ - 1 žlička rjavega sladkorja

1 ščepec sveže naribanega muškatnega oreščka

Tu je naš pogled na najboljše zimske koktajle po vsem svetu. Uživajte v tem prazničnem času in dovolite, da vam koktajli NIO pomagajo priti izza shakerja za koktajle in nikoli ne zamudite trenutka s tistimi, ki so pomembni. Za še več zimskih koktajlov, ki jih lahko preprosto nalijete in premešate, poskusite našo božično škatlo za koktajle.