S priljubljenostjo brezalkoholnih duhov in Mocktails brez alkohola V vzponu je lažje kot kdaj koli prej uživati ​​v kakovostni, vrhunski pijači, z vso zabavo in okusom čudovitega koktajla, ne da bi imeli alkohol kot osnovna sestavina.

Ne glede na to, ali sodelujete v suhem januarju ali pa ste preprosto radovedni, če vidite, kaj vse se muči, smo napisali ta izčrpen vodnik, da vas naučimo vsega, kar morate vedeti o brezalkoholnih duhovih in koktajlih. V nekaj naših najljubših receptov Mocktail smo celo dodali kot bonus!


Kaj je mocktail?

Mocktail je brezalkoholna pijača, namenjena ponovitvi okusov, nosu in splošnih izkušenj z alkoholnim koktajlom-od tistega prvega poživljajočega požiranja do dolgega zaključka. Torej, iz česa so narejeni? Vprašajte skeptiko in morda vam bodo povedali, da je "Mocktail" le domišljijska beseda za sadni sok. Nekoč bi lahko celo imeli prav. Toda danes je resnica veliko bolj zadovoljujoča!

Izdelana iz občutljivo uravnotežene mešanice sestavin, ki lahko vključujejo brezalkoholne žgane pijače, spritzerje, prisrčnice, sirupe, kreme, sadje, botanike in aromatične začimbe, so mocktails postali tako zapleteni in prepričljivi kot običajni koktajli.

Kaj je brezalkoholni duh?

Izraz „brezalkoholni duh“ se nanaša na oba

  1. Destilirani botaniki, ki so bili filtrirani za odstranjevanje alkohola, in
  2. Macerirani in izvlečeni botaniki, narejeni brez alkohola.

V obeh primerih je vsebnost ABV (alkohola po volumnu) v brezalkoholnem duhu pod 0,5% (skoraj enako kot zrela banana). Za primerjavo je minimalni ABV alkoholnega duha 15% in se pogosto dvigne precej nad 40%.

Vijolična mocktail z lemomo

Kako okusijo in brezalkoholne žgane pijače?

S toliko raznolikosti je na to vprašanje težko odgovoriti. Medtem ko nekateri žgani pijači brez alkohola ne razlikujejo od izvirnika, imajo mnogi razlike. Vzemite na primer Caleno's Juniper in Inca Berry, ta jasen brezalkoholni duh je popoln nadomestek za džin z močnim okusom profila brina jagod in občutljivo začimbo, vendar je tudi okusno tropsko z notami ananasa.

Ključna varianta v nosu in okusu brezalkoholnih duhov je v blagovnih znamkah, ki si prizadevajo za reprodukcijo močnega etanolskega zaključka alkoholnega duha (običajno z nekakšnim čilijem) in tistimi, ki imajo raje bolj subtilne profile okusa, da dodajo globino in spletke do njihovih stvaritev.

Kako nastajajo brezalkoholni duhovi?

Ogromno dela gre za izdelavo teh lahkih libacij in vsaka blagovna znamka ima svojo edinstveno metodo. Brezalkoholni duhovi, kot so Rum, Whiskey in Brandy, so destilirani v podobnem postopku kot alkoholni duhovi, bodisi od vina, fermentiranega sadja ali zrn v izčrpnem postopku mešanja, pare in dekantiranja.

V približno 6 tednih destilarne mešajo kombinacijo svežih sestavin, kot so jagode, začimbe, oreščki, zelišča in sadje z nevtralnim zrnim duhom in vodo, da se čim bolj ujemajo z okusnimi profili alkohola. Zmes nato kuhamo ali parimo, da odstranimo alkohol in koncentriramo okuse, kar ima za posledico čudovito okusen, brezalkoholni duh.

Tu je nekaj primerov sestavin, ki gredo v brezalkoholne duhove:

  • Brezalkoholni džin - Juniper jagode, semena koriandra, suho apno, cimet in sivka so vse sestavine, ki jih lahko najdete v nekaterih brezalkoholnih džinsu, da posnemajo sadne in cvetne okuse.
  • Brezalkoholni rum - Pečena jabolka, rozine, vanilija in mandlji so običajne sestavine, ki jih najdemo v brezalkoholnih rumih, da dobijo temne, sadne in začinjene okuse.
  • Brezalkoholna vodka - Kumare, koriander, jabolka in poper so sestavine, ki se pogosto uporabljajo za izdelavo brezalkoholnih vodk.

Kaj je povzročilo porast priljubljenosti mocktails?

Mocktails obstajajo že od tridesetih let prejšnjega stoletja. Verjame se, da je bil tempelj Shirley ena prvih brezalkoholnih pijač in verjetno boste med strokovnjaki našli precej vroče razprave, ki so ga dejansko prvič naredili. Šele v 80. letih je bil izraz "Mocktail" skovan v oglasu revije in stavek se je zataknil!

V zadnjem letu so se Mocktails povečali v priljubljenosti, trendi pa so leta 2020 poimenovali "leto Mocktail". In z večjimi igralci supermarketov, kot je Waitrose, ki poročajo 180% porast prodaje brezalkoholnih pijač Leto v leto je enostavno razumeti, zakaj. Vzrok za to priljubljenost je vse zahvaljujoč izzivu "suhe januarja", mesečnem treznosti, ki je mnogim spodbudil k trajnemu življenjskemu slogu kot del dolgoročnejše zdravstvene in wellness gibanja.


Kateri so najboljši brezalkoholni koktajli?

Če začnete raziskovati vznemirljiv svet Mocktails, obstaja nekaj klasik, ki so vedno hit! Tu je le nekaj najboljših brezalkoholnih koktajlov in nekaj povsem novih pijače brez alkohola iz nio koktajlov da komaj čakamo, da poskusite.

1. Ingverjeva kisla

Tangy in okusno, ingverjev kislo mocktail ponuja osvežujoč udarec. Kot nalašč za praznično sezono, ta mocktail deluje čudovito tudi v poletnih mesecih, ko iščete nekaj svežega in polnega okusa.

2. Tempelj Shirley

Kot tisti, ki jih je začel vse, je tempelj Shirley okusno saden in nejasni mocktail, ki ga je preprosto narediti. Preprosto nalijte v ¼ unč granadina in 3 unče limonade ali limoninega soka, nato dolijte s 3 unčami ingverjevega aleja, nežno premešajte, da se združijo in zaključite z uporabo nekaj Maraschino češnje za okrasitev. Ta osvežilni koktajl je tisti, ki ga morajo vsi doživeti! 

3. Deviški grenčici

Naše deviško grenčico Mocktail prinaša enako globino okusa in čudovite arome a Negroni, brez alkohola. Z mešanico brezalkoholnih destilatov ta mocktail na nepcu prinaša gentian zelišče in kardamom s subtilnim začinjenim in sadnim zaključkom-popolnim aperitivom.

Deviški grenčici Mocktail

4. Mango Mule

Za resnično okusen tropski užitek je Mango Mule Mocktail odlična izbira. Ta sladki mocktail, ki ga skupaj mešamo sveže mangove koščke, ingverjevo pivo in apno, ima okusen udarec. bo en popil in prepeljal vas je na tropsko plažo.

5. Citrusi z limonino travo

Lemongrass je čudovito zelišče, s svežim, citrusnim okusom, ki je prefinjen in osvežujoč, zato je bila seveda prva izbira, ko je šlo za ustvarjanje našega sladkega in živahnega citrusnega mocktail. Aromatična mešanica brezalkoholnih destilatov z eksotičnim zasukom granadina naredi ta mocktail tako luknjaste kot gladke.

Jasno je, da so Mocktails tu, da ostanejo, in navdušeni smo, da dodamo dve odlični kakovostni pijači brez alkohola, ki jih ne boste želeli zamuditi!

Citrusi limonske trave

Darila brez alkohola

Želite dobiti nekoga brez alkohola? Ne glede na to, ali gre za njihov rojstni dan, božič ali samo povedati, da razmišljate o njih, je naša ekskluzivna škatla 6 Mocktails idealna. Z naših priljubljenih deviških grenkih, limoninih citrusih in ingverjevem kislem je nekaj, kar lahko ljubijo vsi. Zabavno, edinstveno in premišljeno, to darilo je popoln način, da poskusite nekaj drugačnega, hkrati pa uživate tudi v nekaterih starih favoritih

Načrtujete vznemirljiv dogodek za prijatelje ali družino? Oglejte si naše Kako ustvariti najboljši meni za večerjo.

Ne glede na razpoloženje, imamo široko paleto Profili okusa koktajla Izbrati med tem, da bodo vsi zagotovo uživali.