Introducing the Casa Del Daiquiri Cocktail Box

Predstavljamo vam set koktajlov Casa del Daiquiri

Nič ne prikliče občutka poletja tako kot koktajl Daiquiri. Z začetkom naše popolnoma nove izdaje Casa del Daiquiri si oglejmo podrobneje izvor, sestavine, različice in kako najbolje uživati ​​v eni od teh klasičnih pijač. Poleg tega si podrobneje poglejte, kakšne okuse Daiquiri najdete v svojem kompletu.

Izvor Daiquiri-ja

Daiquiris je del družine koktajlov, ustvarjenih na Kubi v poznih 1800 -ih. Dejanski izvor Daiquirija je zelo sporen, vendar naj bi ga izumil ameriški rudarski inženir z imenom Jennings Cox, ki je bil na Kubi med špansko-ameriško vojno in je na večerji zmanjkalo džina. Namesto tega je zgrabil steklenico ruma: najprimernejši duh na Kubi. Koktajl je bil hit in leta 1902 je New York Society prevzel nevihto, potem ko ga je ameriški kongresnik William A. Chanler predstavil v newyorški klubih. Ko se je ameriška prepoved začela 20 let pozneje, so ameriški turisti odleteli na Kubo, da bi okusili sladko in trpko pijačo.

Daiquiris je v svoji najpreprostejši obliki sestavljen iz kombinacije ruma, citrusnega soka in sladkorja, a od rojstva v kubanskem mestecu na plaži in okrožju za proizvodnjo ruma po istem imenu je zdaj veliko, veliko različnih različic za v katerih lahko uživamo.


Kaj je v daiquiriju?

Kot rečeno, so Daiquiris koktajli na osnovi ruma. Tradicionalno so narejeni z belim rumom, saj ponujajo ostrino, ki prereže sladkobo sladkorja, vendar jih je mogoče izdelati z drugimi vrstami ruma za drugačen profil okusa.

V času prvotnega izuma Daiquirija je pristop izdelave ruma v njegovem kubanskem rojstnem kraju povzročil slog duha, ki je bil suh in hrustljav. Ta slog ruma je bil bistvenega pomena za porast priljubljenosti Daiquirija, zato bo uporaba enega od tega okusa pomagala, da bo vaš daiquiris čim bolj verodostojen.


Različne različice daiquiri

Zdaj vemo, da se klasičen daiquiri pripravi z limetinim sokom in rumom, vendar obstaja veliko različnih različic, v katerih lahko uživate z uporabo različnih sestavin. Jagodni daiquiri vnaša uporabo svežega sadja, da ustvari sladko in sočno pijačo, ki opiše poletje-  in obstajajo vse vrste drugih sadežev, ki jih lahko uporabite, kot so mango, banana, ananas, malina, breskev in lubenica - popolno za dolge poletne večere s prijatelji.

Dodajanje maraskino likerja in grenivke klasičnemu receptu za daiquiri privede do variacije, imenovane Hemingway Daiquiri, ki jo je ustvaril Ernest Hemingway med potovanjem v Havano in ugotovil, da je običajni daiquiri preveč sladek.

Raznolikost resnično popestri življenje, in naš Casa del Daiquiri Cocktail Box ni nič drugačen. Srkajte šest različnih strokovno zmešanih daiquirijev, narejenih z rumom Ron Santiago de Cuba 11 let.

Destilarna Ron Santiago de Cuba se nahaja v mestu Santiago de Cuba - najstarejšem mestu v državi. Ta regija ima veliko prednosti, kot so toplo karibsko sonce in vlažnost, ki pomaga, da sladkorni trs hitro raste. Lokalci celo pravijo, da tresenje prehodnih vlakov v območju naredi, da sodi vibrirajo in izboljšuje postopek staranja ruma. Rezultat? Popolno poletno rum z notami vanilije, kokosa in mandljev.


Casa del Daiquiri

 

Ob odprtju kompleta Casa del Daiquiri se vam predstavi šest variacij klasičnega koktajla daiquiri, vse skrbno pripravljene s strani izkušenih miksologov.

Forgotten Daiquiri, ustvarjen s strani Jimmyja Bertazzolija iz Italije, prenaša zgodbe o zlati dobi Kube naravnost v vaš kozarec. Mešanica dveh različnih grenčic in čistega soka sladkornega trsa rekreira avtentične okuse aguardienteja s Kube konec 19. in začetka 20. stoletja. Popoln preobrat klasičnega koktajla.

Sipanje Frezza Daiquirija, ki ga pripravi Alexander Frezza iz Italije, je popoln način za potovanje na Kubo. Ta daiquiri je šik, sofisticiran in s svežim okusom, saj rum, hrustljava meta in sadna maraskina vzbujajo okusni profil, ki ga lahko prepoznamo le kot klasično kubansko.

Noches de Malecón Federica Pavana je resnično edinstven preobrat klasičnega napitka. Ta koktajl zajema duh El Malecóna - obmorske promenade mesta Havane. Namesto limete je ta daiquiri narejen s kantalupom in vsebuje kofeinski pospešek likerja, aromatiziranega z zrnjem s kubanskih plantaž kave.

El Oriente, ustvarjen s strani Georgie Billing, združuje okuse Daljnega vzhoda in Kube v okusni mešanici srečanja vzhoda z zahodom. Ta koktajl je navdihnjen s prominentnim vanilijevim in kokosovim profilom Rona Santiago de Cube, povezuje ga s prefinjenimi okusi vzhodnoazijskih začimb in nežnim citrusom.

Daiquiri je vedno veljal za napitek, ki ga uživamo poleti, in Summer Daiquiri Nathalie Lulu iz Hong Konga ni izjema. Popoln za srkanje na plaži ali na zabavah, ga rum dviguje aromatični earl grey in sladek dotik likerja iz bezga, popolnoma osvežujoč za srkanje na vročem dnevu.


Nazadnje imamo El Presente, navdihnjen z izkušenjami miksologa Patricka Pistolesija na Kubi. Ta koktajl prekipeva z okusi ananasa in marakuje, ki se ujemajo z noto kokosa v Ronu Santiago de Cube.

Kako uživati ​​v daiquiriju

Nič ni tako kot srkanje osvežilnega, hladnega daiquirija na vroč dan, a še boljši je, ko ga pripravite pravilno. Ker je na voljo toliko različnih variacij, obstaja vrsta načinov za postrežbo daiquirija.

Led je vroča tema med ljubitelji daiquirija. Daiquiri lahko postrežete preko ledu, zamrznjeni daiquiriji pa se mešajo s strtim ledom, vendar je tradicionalni, klasični daiquiri pretresen z ledom, preden ga precedite in nalijete v ohlajen kozarec.

Običajno so pravilni kozarci, ki se uporabljajo za pitje daiquirijev, kozarci coupe, nekdaj pa so jih nalivali tudi v visoke kozarce, vendar jih mnogi lokali postrežejo v kozarcih za martini.

Kupe steklo za daiquiri


Daiquiriji so redko okrašeni, toda ko so, je na ustnici kozarca preprosta rezina limete ali drugega citrusa, kot je grenivka za Hemingway Daiquiri. Dodajanje ščepca limete ponudi svetlejši, sveži vonj, tako da če imate še posebej radi citruse, je to morda izbira za vas.



Pridobite si Casa del Daiquiri koktajl komplet in preizkusite to klasično pijačo ali pa si oglejte naš najbolje prodajan komplet, ki vključuje naš premiksan klasični (in okusen) daiquiri. Želite izvedeti več o daiquirijih? Preberite naš vodnik za koktajl daiquiri in izvedite več!