What are the Top 10 Most Popular Cocktails?

Katerih je najboljših 10 najbolj priljubljenih koktajlov?

Medtem ko je izbira koktajlov in drugih alkoholnih pijač na osebnih željah, obstaja nekaj klasičnih koktajlov, ki so prestali preizkus časa in ostali med najbolj priljubljenimi koktajli, ki jih danes naročite v barih po vsem svetu.

Tu je 10 najbolj priljubljenih koktajlov, ki bodo vedno v slogu.

1. Margarita

Margarita Popularni klasični koktajl

Kot najbolj urejen koktajl na svetu, klasika Margarita je bil eden najbolj priljubljenih koktajlov v Ameriki že leta in še vedno ostaja na vrhu. Medtem ko obstaja veliko različic, je tradicionalni recept sestavljen iz tekile, trojnega sec in apnenega soka. Pogosto ga postrežejo tudi s solnim obodom za popolno ravnovesje sladkega, kislega in slanega.

Za osvežilno prevzem Margarita je to idealno za poletne mesece in omogoča, da tekila resnično zasije, poskusite Tommyjeva Margarita. Kdo je Tommy, ki ga vprašate? No, pravzaprav je ime samooklicanega premiernega bara Tequila v San Franciscu. Tommyjeva Margarita doda mehiški zasuk, tako da Triple SEC zamenja z agave sirupom za dodaten sladki udarec.

2. Cosmopolitan

Priljubljeno v 90. letih zahvaljujoč uspešnici TV oddaje Sex and the City, okusno sladko Cosmopolitan Vsekakor si zasluži svoje mesto na našem seznamu najbolj priljubljenih koktajlov na svetu! Kozmo, ki ga je za številne glamurozne posameznike izbirni koktajl, je kozmo, ki ga mešajo vodko, cointreau in brusnični sok in tradicionalno postrežejo v kozarcu.

Cosmo je bil zasnovan tako, da je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja ustvarila kraljica Martini iz South Beacha, Cheryl Cook, zasnovan tako, da je estetsko prijeten za privlačnost več žensk. Ta moderni, klasični koktajl je neverjetno priljubljen po vsem svetu in ga je mogoče enostavno prilagoditi z dodajanjem kapalnice, da bo še bolj bleščeč.


Če želite uživati ​​v številnih najbolj prodajanih koktajlih na svetu, Kupite našo najbolje prodajano. Vključuje naš odlični negroni in nagrajen Cosmo, Old Fashioned, Tommy's Margarita, Gimlet in Manhattan.

39,00 £ - brezplačna dostava

Dodaj v voziček


3. Daiquiri

Daiquiri priljubljen klasični koktajl

Ko pomislite na a Daiquiri Morda pomislite na jasno modro nebo čez peščene kubanske plaže. Čeprav se morda zdi, da gre za koktajl, ki je najbolj primeren za tropske počitnice, je Daiquiri pravzaprav najbolj urejen koktajl ruma v lokalih in barih po vsem svetu.

Ta klasičen, priljubljen koktajl, ki ostaja kubanska posebnost, združuje le 3 zelo preproste sestavine, rum, citrusni sok in sladkor za svež okus, ki ga vsi uživamo. Daiquiri, ki je običajno tudi z rezino apna, je eden najbolj uravnoteženih koktajlov naokoli.

4. Gimlet

The Gimlet je preprost koktajl, ki združuje džin in apno, da ustvarite ultra vrtoglavo pijačo, ki je prestala preizkus časa in postala eden najbolj priljubljenih koktajlov naokoli. Gimlet ima s svojim ostrim udarcem nepogrešljiv okus, ki je idealen za srkanje v tistih toplih poletnih večerih

Kot je legenda, je ta klasični koktajl v poznem 18. stoletju ustvaril kirurg admiral sir Thomas Gimlette iz kraljeve mornarice, ki je dodal apno prisrčno v vsakodnevni odmerek džina svojih mornarjev, da bi ostal v zalivu. Čeprav morda nima najbolj glamuroznega ozadja, je bil gimlet že dolgo sprejet kot eno najbolj izpopolnjenih pijač.

5. Manhattan

Manhattan priljubljen klasični koktajl

 

Klasika Manhattan koktajl je preživel nešteto trendov, presežene prepovedi in je zdaj znan kot eden največjih koktajlov, kar jih je bilo kdajkoli. Mislim, da se lahko vsi strinjamo, da si zagotovo zasluži svoje mesto med najbolj priljubljenimi koktajli na svetu! Manhattan je narejen z viskijem, sladkim vermutjem in grenkim grenkim pogledom po večerji.

Najprej se je leta 1870 pomešal v Manhattanskem klubu (kdo bi ugibal?) Jennie Jerome, mati Winstona Churchilla, koktajl je bil velik hit in je od takrat ostal prav tako priljubljen. Zdaj je široko na voljo v barih, kavarnah in restavracijah po vsem svetu in jih tako barmeni kot pokrovitelji zelo cenijo.

6. Negroni

Sponko na številnih menijih in italijanska klasika, Negroni je luknjast, grenka in idealna večerna aperitivo. Čeprav bodo mnogi Italijani rekli, da je primerno piti vsak dan!

Negroni, ki združuje enake dele džina, vermuta in Campari, je ikonični koktajl, ki bo vedno v slogu! Nalivamo po ledu in z rezino oranžne, da ga okrasite, enostavno je razbrati, zakaj je eden najbolj priljubljenih koktajlov ne le v Italiji, ampak po vsem svetu.

7. Old Fashioned

Staromodni priljubljeni klasični koktajl

Z zrakom razreda in prefinjenostjo Staromodni koktajl je klasika, ki ostaja prav tako priljubljena zdaj kot pred več kot 200 leti. Mešanje burbonskega viskija, grenčice, sladkor in kanček vode je pripeljalo do tega temnega in okusnega koktajla.

Izvor tega klasičnega koktajla je nekoliko meglen, saj toliko ljudi trdi, da so ga ustvarili, težko je komu zaupati! Najpogostejša zgodba je, da je bila izumljena v poznih 1800 -ih. To je bilo takrat, ko so novi likerji postali na voljo barmanom, kar je povzročilo nove in izboljšane koktajle viskija. Toda mnogi so prebivalci preprosto naročili koktajl "Old Fashioned Way". Še danes je bil Old Fashioned prvi koktajl, ki je prodajal koktajl v mnogih barih. Preprosto ne morete premagati klasike!

8. Espresso Martini

Miksološka klasika, Espresso Martini je kofeinski koktajl po izbiri za ljubitelje kave povsod. Ta prefinjen koktajl bo v prihodnjih letih, ki združujejo vodko in kavni liker za bogat, robusten in izrazit okus, ostal mit in legenda.

Espresso Martini je ustvaril barman Dick Bradsell, ki je bil znan po oživitvi prizorišča koktajla v Londonu. V Fredovih klubu ali Soho Brasserie (odvisno od tega, koga vprašate) v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, je manekenka prosila Bradsella, naj ji pripravi pijačo, ki bi jo zbudila in se lepo odrezala. Bradsell je pomešal vodko z espresso iz kavnega aparata bara in jo poimenoval vodka espresso. Od takrat je koktajl doživel številne spremembe imena, vendar je ionska kombinacija ostala enaka.

9. Passionfruit Martini

Pashionfruit Martini Popularni klasični koktajl

 

Poimenovana kot najljubša pijača v Veliki Britaniji, Martini Passion Fruit je za mnoge postal go-to krožnik. Ta sodobni klasični priljubljeni koktajl je narejen z vanilijevo vodko, svežem pasivnim sadjem, likerjem iz pasijonke in limetinega soka. Postreženo je tudi s posnetkom šampanjca ali Prosecca ob strani, da se prelije nad pasijonko, da izpusti vse čudovite okuse.

V Londonu, ki ga je v Londonu ustvaril lastnik laboratorijskega bara, je bil Martini Passion Fruit takojšnji hit in je postal vrhunska zabava. Ta koktajl eleganten, zabaven in popustljiv vzbuja zaupanje v tiste, ki ga pijejo, in izgleda neverjetno v klasičnem kozarcu v stilu Martini. Prepričani smo, da bo martini pasivni sadje že desetletja ostajal zelo priljubljen.

10. Mimosa

V zadnjih nekaj letih se je skromna Mimosa povečala v priljubljenosti! MIMOSA tradicionalno postrežemo v flavti šampanjca na Brunchu, porokah ali v prvem razredu na nekaterih letalskih prevoznikih, združuje samo dve sestavini, šampanjec in ohlajen pomarančni sok.

Frank Meier leta 1925, Mimosa, je bila prvič postrežena v hotelu Ritz v Parizu. Sčasoma so jo Britanci pobrali in tako ljubila so jo kraljeva družina, da je preostali svet prevzela nevihta. Dandanes so ameriški in evropski brunches brez mimoze nepopolne. Koktajl je tako priljubljen, da je celo nacionalni dan Mimosa, da ga proslavi (16. maja, če se sprašujete).

Se želite prepustiti čudovito osvežujočemu italijanskemu koktajlu? Preberite naš članek o 3 najboljši kampari koktajli ki jo ponuja Italija.

Iščete popolno darilo za koktajle? Ne glede na to, ali gre za vašo mamo, sestro, brat, partner ali prijatelja koktajli darila zanjo in Darila za koktajle zanj ki bodo zagotovo navdušili.