How To Enjoy Irish Whiskey Cocktails With Teeling

Kako uživati ​​v irskih viskijih s teeling

Za očetov dan se NIO koktajli odhajajo na pot od Irske, na Škotsko, čez Atlantik pa do Kentuckyja, da raziščejo viskije, na katere so ponosni za lokalom. Naša prva destinacija na naši turneji Whistle-Stop je Dublin na Irskem, kjer srečamo ekipo, ki stoji za Teeling irski viski.

Razmišljate, da bi dali popolno darilo ta očetov dan? Oglejte si naše Vodnik za darila za očetov dan.

Dublin je mesto, ki potrebuje malo uvedbe. Dolgo znan po svojem neprimerljivem čarju, strastni domačini in na stotine živahnih lokalov, ki vas vabijo z njenih sivih kamnitih ulic, je enostavno razumeti, zakaj je Dublin destinacija na seznamu vedrov za toliko - še posebej za navdušene oboževalce viskija. V osrčju mesta, v eni od najstarejših sosesk v Dublinu, imenovani "Liberties", sedi zlati trikotnik. To je uspešno središče, ki domuje več kot 30 destilarn in zaradi česar je Dublin prava elektrarna viskija.

Zlati trikotnik, medtem ko uživa bogato zgodovino, ni zgodovinska relikvija. Turisti in prebivalci pogosto opozarjajo na hude arome, ki se valjajo iz dimniških dimnikov in se zasukajo po ulicah zlatega trikotnika. Napeta žitarna zrna, namig zgorele karamele - bogatih, mamljivih vonj sinonim za trdno, obrtno pivo in viski. Irska industrija viskija, ki je bila oddaljena v barvno preteklost mesta, je zelo živa in brca v Dublinu - in v bistvu, celo vodi na pot irskega viskija.

Teeling destilarna Dublin Birds Eye ViewTeeling Whiskey Destilarna, Newmarket Dublin

Odkrivanje teeling destilarne

Set rame do ramena skupaj s kolegi irskimi ikonami, kot je Guinnessova destilarna, Teeling Whiskey je sama po sebi legenda. Teelingova impresivna linija viskija sledi že leta 1782, ko je bil irski viski v svojem vrhuncu in Dublin prestolnica Whiskey of the World. Vendar je všeč prepoved in vzpon ameriškega burbona doživela upad irskega viskija, in šele v devetdesetih letih prejšnjega stoletja je John Teeling - neposredni potomec Walterja Teelinga, ki je začel prvotno obrtno destilarno - oživil industrijo z ustanovitvijo a lastna destilarna.

Njegova sinova Jack in Stephen Teeling zdaj vodita na čelu blagovne znamke v tem, kar je opisano kot novo zlato obdobje viskija. Njihova nova destilarna in center za obiskovalce v Newmarketu, ki se je odprla leta 2015, je bila prva odprta v 125 letih in od takrat je sledilo več kot 30 destilarn. Tokrat pa so želeli sprejeti nekonvencionalno in narediti nekaj, kar bi lahko uživala povsem nova generacija pivcev viskija.

Jack in Stephen Teeling destilarnaJack in Stephen Teeling

Kot družina so bili Teelings vedno znani po tem, da počnejo stvari drugače, in ekipa Teeling Whiskey ni izjema. Vedno v zasledovanju nekonvencionalnih, Teeling uporablja nenavadne sodi za dozorevanje svojih viskijev, kot so srednjeameriški sodi ruma ali sodi Cabernet Sauvignon, in dobro so znani po tem, da so v majhnih serijah destilirali svoje viskije. Prav tako ne boste videli nobene hladne filtracije s Teeling, skupno tehniko, ki odstranjuje maščobe iz viskija, kar daje Teeling Whiskeys bogato, gladko teksturo.

Te eksperimentalne tehnike prinašajo subtilne okuse in osvežujočo kompleksnost, zaradi česar je resnično hit tako mlajšo generacijo pivca viskija, pa tudi z miksologi - vključno z našim lastnim mojstrskim miksologom in enim od naših ustanovnih očetov, Patricka Pistolesija.

Patrick Pistolesi barman Bar koktajli pijača steklena pijača Kong

"Teeling Whiskey pripoveduje zgodbo o ponovnem iznajdljivosti, inovacijah in obrti - tako kot Nio," pojasnjuje Patrick. "V NIO koktajlih smo vsi v tem, da naredimo nepričakovano in gremo proti konvenciji. Na začetku so ljudje mislili, da smo nori, da želimo v domove ljudi pripeljati duh barvanja. Zdaj vodimo pot do novega sloga Koktajli in nova vrsta izkušenj. Zato sem si resnično želel sodelovati s Teelingom in ustvariti štiri koktajle, ki predstavljajo, kaj pomeni biti nekonvencionalno irski. "

Nasveti, kako uživati ​​v tem, da se koktajli nahajajo ta dan očeta

"Seveda sem ponosen na vse štiri koktajle Nio, ki smo jih naredili s Teelingom - tako kot sem z vsemi koktajli, ki jih ustvarjamo v Nio," dodaja Patrick. "Toda še posebej sta mi pri srcu: irski smaragd in zeliščni penicilin. Ta dva sta super zasuka na dveh mojih najljubših klasičnih viskiju,"

Nio koktajli teeling koktajl

Kaj naredi te tako posebne? Patrick nadaljuje z razlago: "Irski smaragd je podoben Manhattnu, vendar s sušilnim in rahlo sadnejšim okusom. To je zato, kerTeeling enojno zrno vsebuje subtilne rdeče sadje in jagodičje okuse, medtem ko bogati maraschino češnja in kocchi rdeč vermout dajeta koktajlu veliko telesa in čudovit občutek ust. To bi bilo kot nalašč za vse, ki ljubijo vse zapletene okuse polno telesa rdečega vina, s sladkimi začimbami, ki jih prinaša enotno zrno na mizo. "

Zeliščni penicilin koktajl steklo

Po drugi strani ugotavlja, da bi bil zeliščni penicilin kot nalašč za oboževalca viskija. "Če iščete svojo novo najljubšo kislo viskija, ki bi jo lahko delili z očetom, potem ne iščite več kot zeliščni penicilin. To je Svež prevzem klasičnega penicilina, narejenega z Teelingovim nagrajenim majhnim serijskim viskijem. Všeč mi je, kako živahni zeliščni okusi Chartreuse kompliment Teelinga bolj cvetno plat, medtem ko Honey in Ginger dajeta zadovoljujoč začinjen udarec, ki gresta z roko v roki s tem ogrevalnim viskijem, "predlaga Patrick.

 

Ali imate radi nekonvencionalno, a še niste prepričani o viskiju? Mislimo, da vam bo morda všeč eden od teh ...

  • Če se raje peljete po manj prevoženi poti, vam bo morda všeč naša Ghost Mary Tudor
  • Če uživate v koktajlih s citrusi, a cvetnim profilom okusa, boste morda uživali Gin je dokazal
  • Če se nagnete k grenkim, klasičnim koktajlom, poskusite naše Milano Torino