Medtem ko se vsak dan v NIO koktajlih zagotovo počuti kot svetovni dan koktajlov, se 13. maja pridružimo ljubiteljem koktajlov po vsem svetu, ko smo dvignili kozarec (dobesedno), da bi proslavili enega izmed naših najljubših praznikov. Toda kakšna je zgodovina 13. maja? In kakšni so naši nasveti za praznovanje te  priložnosti v slogu? Preberite si, če želite izvedeti več o tem, zakaj praznujemo svetovni dan koktajla in kako pripraviti zdravljico z zasukom.

Zgodovina svetovnega koktajl

Daleč od tega, da bi bil nedavni dodatek na naših dnevnikov, ima svetovni dan koktajlov presenetljive zgodovinske konotacije. Pravzaprav je 13. maja prvič objavljena beseda "koktajl" in začetek njene vzvišene naraščanja priljubljenosti po vsem svetu. Leta 1806 je tabloid s sedežem v New Yorku “Ravnotežje in Columbian Repository je koktajl opredelil kot "spodbudno alkoholno pijačo, sestavljeno iz kakršnih koli žganih pijač, sladkorja, vode in grenčice ..."V odgovor na bralčevo vprašanje in s tem se je koktajl uradno rodil.

Definicija koktajla izrezanja časopisov StaraZgoraj: originalni izrez izSkladiščenje ravnotežja in Columbian Določitev koktajla

Od takrat se je naša ideja o tem, kaj naredi odličen koktajl, zelo spremenila. Znana doba prepovedi v tridesetih letih prejšnjega stoletja je videla prihod kislih koktajlov, kot je Kisle viskije in Southsides, ki so bili priljubljeni v Speakeasy barih. Medtem so slajši namigi, ki so bili ovekovečeni z uspešnicami pop kulture, kot sta seks in mesto, na primer Cosmopolitan In espresso Martini (osebni najljubši naših najljubših) se je v 80. letih začelo pojavljati na naših radarjih.


Varno lahko rečemo, da so naše palete že daleč od leta 1806, ko je bil grenki koktajl najprej v modi - toda izkušnja dvigovanja kozarca z vašim najljubšim barmenkom ali dolgo pričakovanim srečanjem s prijatelji zagotovo nikoli ni izšla iz stila. Pravzaprav je zdaj bolj pomembno kot kdaj koli prej.


Svetovni dan koktajla danes

Medtem ko bi številni oboževalci koktajlov izkopali svojega lastnega stresa, da bi si privoščili primerni koktajl za svetovni koktajl, v Nio smo opravili vse trdo delo za vas! Vse, kar morate storiti, da uživate v svetovnem dnevu koktajla v slogu, je, da izberete najljubšega iz našega bara, prelijte led, sedite nazaj in uživajte.

Upoštevajte, če potrebujete malo dodatnega navdiha za svoj večerni toast, ne iščite več kot najboljši koktajli International iz leta 2021 Naš strokovni miksolog nasveti, da bo vaš najljubši Nio dal praznični razcvet.

6. Espresso Martini

Espresso martini limonin koktajl garniško steklo

Tradicionalni okras za Espresso Martini, kot vedo njeni oboževalci, bi bilo nekaj espresso fižola, ki je skrbno položeno na vrh. Če pa želite v kavnem likerju izvleči več aromov sadja citrusov in pijačo dati več levosti, priporočamo, da uporabite limonino lunino za parfumirano kozarec in dodajte bolj svež noto.

5. Margarita

Nio koktajli Tommy's Margarita Glass Limes

Ne bo presenečenje, če slišimo mesta Margarita v prvih 5 najbolj priljubljenih koktajlov na svetu, in z dobrim razlogom - izlivno apno in na dotik soli ta koktajl naredijo ikonično poletno pijačo. Predlagamo dodajanje čilijeve soli na robo Tommyjeva Margarita Da bi dali znan začinjen udarec ali trak za kumare vzdolž notranjosti kozarca, da bi izpeljali lažje okuse agavskega sirupa. Prav tako lahko narišete tisto, zaradi česar je Margarita naša Tommyja tako posebna točno tukaj.

4. Dry Martini

Suh Martini Gibson vložena čebula

Eden najbolj brezčasnih koktajlov naokoli, suhi Martinis izžareva prefinjenost in kul. Če iščete zabaven zasuk, s katerim boste dali svoj Martini rob, zaradi katerega bi James Bondu zavidal, namesto da bi se odločil za oljke, zakaj ne bi izbrali dveh vloženih čebule? Ta kombinacija je znana kot Gibson in je najljubša med barmani za ostro tango, ki daje to sicer subtilno pijačo.

3. Daiquiri

Daiquiri koktajl nio koktajli steklena pijača

Zabavni, svetli okusi a Daiquiri Ali jih je enostavno prilagoditi s svojim sadjem po izbiri - jagodami, maline in češnje, če jih naštejemo le nekaj - vendar na velikega avtorja Hemingway pogledamo na nepričakovan zaključek tega koktajla. Navdušeni nad Hemingwayom Daiquiri, predlagamo pol rezine rubin grenivke in kanček maraschino likerja, da bi dali aromatičen rob citrusov in namig na bogato sladkobo.

2. Negroni

Nagrada Negroni Nio Colctails Glass Award

Resnično kralj italijanskih koktajlov in najljubši med mixologi in ljubiteljem koktajlov, Negroni Skoraj vedno pristane v prvih treh mednarodnih favoritih. Robustna in grenka, si ne moremo omisliti nobene boljše pijače, da bi na koncu svetovnega koktajla nazdravili sončni zahod. Če pa se počutite malo pekoči in želite nekaj navdiha za nekaj parov s hrano, da dokončate svoj trenutek Aperitivo, si oglejte naš Ultimate Guide Food Negroni, da bi navdušili svoje goste.

1. Old Fashioned

Old Fashioned Nio koktajl pijača pomarančno steklo

Zaželeno prvo mesto v zadnjih 7 letih Drinks International je vodila to anketo Staromodno - Pijača, tako okusna, naš mojstrski miksolog Patrick Pistolesi jo je razglasil za "skoraj meditacijsko". Popolna garna za to klasiko Whiskey je osebna izbira, toda za nekaj, kar je malo iz običajnega, bi morda priporočili rezino dehidrirane pomaranče in maraschino češnje, da poudari vse niansirane citrusne okuse. In če se želite naučiti malo več o tem, kaj je ta prepoved era Tipple tako poseben (in navdušil svoje prijatelje v lokalu), imamo vse, kar morate vedeti točno tukaj.


Nio koktajli škatla 6 koktajlov

Počutite se navdihnjeni z našimi priporočili na svetovnem dnevu koktajlov? Oglejte si naš bar in izberite svoj popoln Deli komplet, ali preprosto izberite naše Komplete najbolj prodajanih za uživanje ​​v naših najbolj priljubljenih koktajlih. Pozdrav!