Božič je idealen čas za zbiranje prijateljev, družine in ljubljenih, da delimo radosti sezone. In kakšen je boljši način za praznovanje kot prirediti božično večerjo?


Božična večerja, polna dobre hrane, okusnih pijač, čudovitih okraskov in odlične družbe, bi morala biti nepozabna. Vendar se zavedamo, da je lahko načrtovanje večerje stresna naloga, saj si prizadevate zagotoviti, da je vse prav. Zato smo ustvarili popoln vodnik, poln uporabnih nasvetov o tem, kako organizirati najboljšo božično večerjo, o kateri bodo vaši gostje govorili še leta.


1. Začnite načrtovati zgodaj (če lahko)

Ko razmišljate o božični zabavi, ni nikoli prezgodaj. Pravzaprav, več ko lahko naredite pred začetkom zabave, manj se boste morali ukvarjati s tem, kar se bo približalo času, kar bo znatno zmanjšalo stres. Z načrtovanjem lahko začnete mesece vnaprej, tako da izberete temo, ustvarite seznam gostov in kupite okraske in namizni pribor. Če pa večerjo pripravljate zadnji trenutek, bo ta kontrolni seznam poskrbel, da ne boste ničesar zamudili!


Namig strokovnjaka: Namesto da poskušate vse narediti zjutraj na dan vaše zabave, večer prej pripravite mizo in pripravite sladice, predjedi ali priloge, ki jih lahko. Tako boste imeli več časa, da se pripravite in dodate morebitne dodatne zaključke tik pred začetkom zabave.


2. Pošljite povabila

Ključni element vsake zabave so seveda gostje! Pošljite vabila vsaj 2-3 tedne vnaprej in prosite svoje goste, da odgovorijo v enem tednu, da lahko izračunate celotno število zaposlenih, preden začnete nakupovati. Ne glede na to, ali gre za formalni dogodek ali kaj bolj priložnostnega, boste s pošiljanjem fizičnih vabil, ki se ujemajo s praznično temo vaše zabave, dodali čudovito osebno noto, ki jo bodo vaši gostje cenili.


Dodaten nasvet: Priporočamo tudi, da kupite dovolj hrane in pijače za nekaj več ljudi, kot je pričakovano, da boste lahko prepričani, da vam ne bo zmanjkalo, in da boste popolnoma pripravljeni na morebitne nepričakovane prihode. ​​S koktajli NIO ste lahko tudi prepričani, da ne boste nikoli izgubili, če imate manj ljudi, kljub temu pa se zlahka prilagodite za več, zaradi česar dobite zmago.

NIO Cocktails

3. Ugotovite prehranske zahteve

Lahko ga zgrešite, vendar ne pozabite vprašati gostov, ali imajo kakršne koli alergije ali prehranske zahteve. Zadnja stvar, ki si jo želite, je postreči purana vegetarijancu ali žemljice bolniku s celiakijo! Nato lahko raziščete, kaj lahko imajo in kaj ne, vendar je pogosto hitreje, da svojega gosta vprašate z zahtevo, kateri so njihovi najljubši nadomestki, da lahko ustrežete posebej njim. Čeprav bi to lahko stvari še bolj zapletlo, bo sreča vaših gostov nadoknadila ta dan.


4. Načrtujte svoj jedilnik s hrano

Ena največjih nalog, s katerimi se boste soočili pri načrtovanju božične večerje, je sestavljanje menija s hrano. Naš glavni nasvet je, naj bo preprosto. Če kuhate za veliko ljudi, raje izberite recepte, ki jih poznate in jih je prijetno pripraviti, kot da poskušate nekaj novega. Preprosta, klasična božična hrana, kot so puranje krone, sadna torta, medenjaki in pečen losos ali šunka, vam ne bo vzela preveč časa ali truda in vam bo omogočila, da preživite več časa s svojimi gosti.


Če ne želite postreči več hodov, razmislite o samopostrežnem obroku. Ne samo, da bo to lažje nastaviti in kupiti, temveč bo tudi vašim gostom omogočilo, da se bodo pomešali, ko bodo svoje krožnike polnili s hrano, ki jo imajo radi.

Christmas Dinner Party Food


5. Decide What Drinks to Serve

5. Odločite se, katere pijače boste postregli

Izbira pijače, ki jo boste postregli, je prav tako pomembna kot hrana, saj se bodo, če bodo pravilno izbrane, lepo dopolnjevale in popestrile celotno izkušnjo. Čeprav ne morete zgrešiti z nekaterimi klasičnimi toplimi, zimskimi koktajli, kot je Espresso Martini, Manhattan in naš značilni Brown Gold, bo postrežba božičnih koktajlov vaši večerji dala dodaten praznični pridih.


Naša ekskluzivna božična škatla vsebuje 6 edinstvenih koktajlov, ki jih je enostavno postreči in prihranijo čas pri organizaciji zabave. Vključno s snežnim daiquirijem, punčem z jabolčnim rumom, začinjenim negronijem in okusno božično margarito, ki vsi uvajajo okuse, kot sta cimet ali ingver, ki bodo oživili praznični čas in vašo božično večerjo.

Christmas Margarita Cocktail


6. Okrasite mizo

Okrasite mizo z impresivno, praznično razstavo, da navdušite svoje goste. Uporaba sveč, ne glede na to, ali gre za čajne svečke, stebričaste ali zožene sveče, bo ustvarila čudovito toplo in prijetno vzdušje, sezonsko cvetje pa bo dodalo tudi čudovito dišavo.


Obleka vaše mize za božič s prazničnim namiznim tekačem, pogrinjki in servirnimi posodami bo prav tako poskrbela za razpoloženje in spodbudila ljudi. Priskrbite lahko tudi krekerje za malo zabave med tečaji.


Strokovni nasvet: Manj je več. Mize vam ne bo treba preobremeniti z okraski – če izberete le nekaj kosov in nato samo dve barvi kot temo, boste vse skupaj lažje združili.

Christmas Table Decoration

7. Ustvarite glasbeni seznam predvajanja

Nastavite ton z glasbo v ozadju. Ustvarjanje seznama predvajanja, ki vključuje dobro mešanico žanrov, vključno z nekaj božičnimi klasikami, v katerem bodo uživali vsi vaši gostje, bo pomagalo dvigniti vzdušje in zapolniti morebitno tišino. Dobro pravilo je, da seznam predvajanja začnete z nečim mehkim in nato nadaljujete z živahnejšo glasbo, preden se proti koncu noči spet upočasnite.


Dodatni nasvet: Ne pozabite, da je vaša glasba tako glasna, da se gostje ne slišijo drug drugega, temveč se morate prepričati, da je le hrup v ozadju.


8. Uživajte

Nazadnje, a verjetno najpomembneje, poskrbite, da boste uživali! Potem ko ste trdo delali za organizacijo zabave, kuhanje hrane in prijaznost gostitelja, si zaslužite, da uživate v zabavi tako kot vaši gostje. Torej, zabavajte se, slikajte, klepetajte in se družite ter ustvarite nove spomine.


Iščete še kakšen navdih za praznične koktajle? Oglejte si 10 najboljših božičnih koktajlov, ki jih lahko poskusite to sezono.


Če imate težave z idejami za božična darila za ljubitelje koktajlov v vašem življenju, preberite naš obsežen seznam 40 popolnih daril, povezanih s koktajli.