Negroni je klasičen koktajl, ki se nahaja na skoraj vsakem meniju koktajlov. Preprost, eleganten in okusno močan - Negroni je ljubljen zaradi svojega okusa in žolčev. Ta grenki koktajl je definicija koktajla Aperitivo - kot nalašč za uživanje pred okusnim obrokom. Z bogato zgodovino od rojstva v Italiji pred več kot 100 leti je Negroni eden najbolj priljubljenih koktajlov, kar jih je kdajkoli ustvaril. Ni zanikanja, da je Negroni pridobljen okus. Vendar pa bo, ko bomo obvladali popolne meritve, ledene kocke in steklo, zagotovo najljubša.

Klasični recept za koktajl Negroni

Se sprašujete, kako narediti negrone? Z veseljem boste izvedeli, da je klasični koktajl Negroni eden najbolj preprostih za ustvarjanje. Negronske sestavine vključujejo gin, Campari, Sweet Vermouth in Orange, združene v razmerju med 1 do 1.

Eden od razlogov, zakaj je Negroni tako priljubljen, je zato, ker ne glede na to, kje na svetu ste, če naročite Negrone v baru, ste lahko prepričani, da boste zaradi svoje preprostosti dobili odličen koktajl. S koktajlom Negroni ne morete iti preveč narobe, če uporabljate sestavine najvišje kakovosti in jih nežno zmešate v nasprotju s stresalnikom.

Sestavine:

 • 30 ml džina
 • 30ml Campari
 • 30ml sladkega vermuta

Za okras:

 • Kvadratna ledena kocka
 • pomarančni olupek

Oprema:

 • Standardno koktajl koktajl z nizkim kroglom
 • Mešanje žlice

Metoda:

 1. V mešalni kozarec, napolnjen z ledom, dodajte vse sestavine
 2. Mešamo z mešalno žlico, dokler se koktajl ne ohladi
 3. Se odcedite v nizko kroglično steklo, napolnjeno z velikimi ledenimi kockami ali eno veliko ledeno kocko
 4. Okrasite z oranžno lupino.

 

Nasveti za recepte

Uporabite kocko iz kvadratne ali krogle

Lepota Negronov je njegova moč. Pravzaprav govorice govori o tem, da je ta klasični koktajl ustvaril Italijanski grof Camillo Negroni, ki je zahteval, da njegov barman okrepi svoj najljubši koktajl, tako da je z džinom nadomestil običajno vodo soda. Takrat je smiselno uporabljati velik led v svojem negronu, ga ohladiti, ne da bi ga razredčili in preveč okus. Več o ledu lahko izveste za vsako vrsto koktajla V našem priročnem vodniku.

Sestavine vmešajte z žlico

Namesto da bi uporabili klasični koktajl stresalnik za mešanje sestavin v negroni, je treba sestavine mešati skupaj. Resnično ni treba pretresti Negronov, saj so gostote vsake sestavine dokaj podobne, kar pomeni, da jih je mogoče zelo učinkovito vključiti tako, da jih samo mešamo. Stresanje vašega koktajla nad ledom lahko razredči pijačo in zmanjša moč, za katero je Negroni tako dobro ljubljen.

Uporabite staromodni koktajl kozarec

Vedeti, kateri kozarec uporabite za vaš koktajl lahko naredi ali zlomi pijačo. Kozarec z nizko kroglico resnično naredi Negroni, saj debela podlaga omogoča, da se sestavine zmešajo in se vežejo z alkoholom, tako da ima vsak požirek popolno mešanico vsake sestavine. 

Uporabite visoko kakovostne žgane

Sestavine v Negroniju so zelo preproste, kar pomeni, da vsak izstopa. Najboljši vermut za negrone je Cocchi Storico Vermouth Di Torino, ki bo vašemu negronu dodal okus in pristnost. Prav tako bi bil najboljši džin za Negroni visokokakovosten džin, kot je tankica. Če se odločate za tradicionalni okus grenčice, ne pozabite, da Campari Negroni pogosto veljajo za klasiko.

ALT: Koktajl sekamo v kozarec s kvadratno ledeno kocko in oranžno garnino

Negronske različice

Negroni so hitro postali ena najbolj raznolikih in raznolikih pijač. Številni barmani so sinonim za razred in moči razreda in moči, ki so se na pijači podali tako, da so eksperimentirali z različnimi okusi. Odkrijte glavne različice koktajla, ki so trdne favorite:

Aperol Negroni

Aperola je mogoče obravnavati kot Camparijevo majhno sestro, z dodano sladkostjo in vohom. Če želite koktajl, ki je enako kot luknjast in močan, a nekoliko manj grenki, potem je Aperol Negroni idealen. Če želite ustvariti to spremembo, preprosto zamenjajte Campari z aperolom in mešajte skupaj z vsemi drugimi sestavinami.

Nio Negroni

Naša lastna variacija klasičnih negronov je zajemal vrhunskega Master Accolade na nagradah Spirits Business 2021 Spring Blind Deguring Awards. Sodniki so izrazili "pomarančno lupino na nosu, klinčku in lepo grenkobo na nepcu", ko so uživali v Nio koktajlih Negroni. Naš negronski koktajl, ki je razvrščen kot kralj italijanskih koktajlov Campari, odlično meša enake dele Tanqueray Gin, Cocchi Storico Vermouth di Torino, Campari in Angostura Aromatic Grenters za luknjasto pijačo, ki je idealna za večerjo. To bi veljalo za klasičnega Negrona, ki je bil strokovno pomešan v rojstnem kraju koktajla - Italije.

Negroni sbagliato

To različico lahko ustvarite tako, da namesto džina dodate peneče belo vino ali prosecco, da bo slajša in nekoliko bolj glamurozna. To je idealna različica za praznovanja ali koktajle, da preprosto N dodajte dotik eleganceEgroni Vsi vemo in ljubimo.

Americano

Predhodnik Negronov vključuje Campari, Vermouth in pljusk sode vode. Govorice je, da je Americano sam Negroni odtrgal, da je zalival koktajl in naredil prešibko. Namesto tega je želel vključiti Gin na svoje mesto. Če pa imate raje manj alkoholnih koktajlov, se boste morda želeli odločiti za osvežitev in dodajanje svetlobe sode vode namesto na džin.

Boulevardier

Ta različica Negronov uporablja viski namesto džina za bolj izpopolnjen okus.Naš lastni bulevardier Uporaba Premium bulleit Bourbon s Cocchi Storico Vermouth di Torino, Campari in Angostura aromatično grenko. Boulevardier je s svojim drznim okusom in živahnim barvanjem čudovito edinstven koktajl.

Beli negroni

Ta variacija na klasiki uporablja Gin, Lillet Blanc in Suze Liqueur, da ustvari bolj blede in lažji negroni. Radoveden? Vzemimo našo koktajl koktajl Portofino Dry Gin, ki vsebuje našo lastno Portofino beli negroni.

 

Če ste radi spoznali, kako ustvariti popolne negrone, zakaj ne bi odkrili koktajlov, ki jih lahko ustvarite z džinom V našem vodniku za koktajl Premium Gin? Plus, raziščite naš negroni vodnik, pari za hrano za Negrone Koktajl mešalni kramp za več navdiha.