Svetla, citrusi in osvežujoči, Margarita je klasičen koktajl z okusno tekilo. Ne glede na to, ali se zbirate s prijatelji, po dolgem delovnem dnevu srkate mejo ali uživate v tej tekili, ki je poleg griv, je vedno najljubša tang apna in sladkost oranžne barve.

Medtem ko se priljubljenost in okusnost koktajla Margarita redko razpravlja, je pogosto vključeno. Obstaja veliko različic klasičnega koktajla, vendar so tri glavne sestavine margarita, ki se vedno pojavljajo, tekila, oranžni liker in apno. Če se odločite, da boste ta ikonični koktajl naredili iz nič, ne pozabite izbrati Tequila Blanco, narejeno iz 100% modre agave. Če želite ustvariti čisti, svež okus, ki ga vsi poznamo in ljubimo, se bo vaša margarita morala izogniti kakršnim koli skrivnostnim sladkorjem, ki se pojavljajo v mixto tekilah.

Nagrajena Margarita, ki jo je premikala Nio koktajli

Brez dodatnega oboževanja vas seznanimo z najbolj preprostim in okusnim receptom Margarita, ki ga lahko ustvarite iz nič v vašem domu.

Klasični recept za koktajl Margarita

Ko gre za izdelavo klasične margarite, se boste želeli seznaniti z najboljšimi tekilami, ki jih boste uporabili. Za naš vnaprej mešana margarita Uporabljamo okusno tekilo Blanco Exotico Blanco, ki jo izdelujejo iz družinskega recepta destilarne Gonzalez, ki so eden najbolj cenjenih proizvajalcev Tekile v Mehiki. Hrustljava in zeliščna, ta tekila je kot nalašč za mešanje v sadni koktajl.

Kaj je v margariti?

Če želite narediti klasično margarito, boste potrebovali:

Sestavine:

 • 60ml Blanco Tequila
 • 15 ml oranžni liker
 • 30 ml limetinega soka, sveže stisnjen

Za okras:

 • Apno
 • Sol

Oprema:

Očala Margarita

Medtem ko je normalno, da postrežemo margarito v drugih kozarcih, kot so kozarec Martini, nizka krogla ali celo v kozarcu za pint, se nič ne more primerjati s postrežbo v tradicionalni Margarita steklo.  

Shaker za koktajle

Tradicionalni koktajl stresalec bo naredil trik, dokler boste lahko občutili, kako hladna je pijača, tako da boste vedeli, da bo vaša margarita postregla hladno. 

Led

Porota je o tem, ali naj uporabi zdrobljen ali kockiran led, vendar menimo, da je Cubed idealen za tradicionalno margariti, medtem ko je zdrobljen najboljši za zamrznjeno margarito.

Metoda:

 1. Dodajte tekilo, oranžni liker in limetin sok v koktajl stresalec, napolnjen s kockastim ledom.
 2. Stresite se 30 sekund, dokler se stresalnik koktajla ni težko držati, ker je tako ohlajen.
 3. Tekočino odcedite v kozarec Margarita, ki je predhodno obarvano z apnom in soljo.

Nasveti za recepte Margarita

Obložite koktajl kozarec s soljo

Če ste koktajl kozarec s soljo, je preprost način, da dodate malo dekoracije in tudi enostavno je. Če želite plakati koktajl kozarec s soljo, ki je običajna garna za margaritate, boste najprej želeli teči četrtino apna okoli roba kozarca, dokler ne bo mokro. Nato kozarec obrnite na glavo in ga zavrtite v krožnik soli, kar zagotavlja, da je platišče popolnoma pokrito.

 

Uporabite vrhunske žgane pijače

Samoumevno je, da je boljša kakovost duhov, bolj okusna bo vaša pijača. To še posebej velja za margarito, saj je minimalistične narave. Minimalne sestavine pomenijo, da vsaka resnično izstopa, zato bo uporaba vrhunske tekile in oranžnega likerja daleč.

Okrasite s posušenim apnom ali pomarančo

Če želite, da ima vaša margarita vintage pridih, zakaj ne bi koktajla okrasili s suho apno in oranžno? Klasična garna za ta koktajl je sveža apno in solno platsko steklo, vendar suho sadje doda čudovit zasuk, ki spodbuja tako okus kot estetsko lepoto.

 

Kateri kozarec je najboljši za koktajl Margarita?

Vedeti Kateri kozarec je najboljši za koktajle Lahko je izziv, vendar je z margarito zelo preprosto! Najboljši kozarec za margarito je kozarec Margarita (!), Kljub številnim prizoriščim, ki jih postrežejo v drugih steklenih posodah. Ni sramota, če v svojem arzenalu ne bi imeli kozarca za margarito, vendar bo vlaganje v nekaj naredil vaš domači bar.

Obstajajo različne različice stekla Margarita, najpogostejša pa ima welled Bowl, ki je na steblu ozka in širša na platišču. Oboja kozarca je tudi pogosto okrašen s soljo, da pomaga okusu standardne margarita ali Tommyjeva Margarita koktajl. Te vrste očal je redko najti v povprečnem domu, vendar bodo zagotovo dodali kanček razreda v svoj domači bar. Poleg tega jih lahko uporabimo za postrežbo s hrano, kot je koktajl iz kozic.

Različice koktajlov Margarita

Margarita je neverjetno vsestranska in dobro deluje z različnim sadjem. Tu so najboljše različice koktajla Margarita:

Zamrznjene margaritate

Zamrznjena margarita uporablja vse enake sestavine kot klasična margarita, vendar dodajanje zdrobljenega ledu naredi teksturo koktajla debelejše. Lahko uporabite zdrobljen led in trdno roko, da koktajl stresete v tradicionalnem koktajl. Ali, če imate mešalnik, je najboljša metoda daleč, da vse sestavine vstavite v mešalnik in napijete pijačo, dokler ni gladka, zamrznjena in okusna. Obleci z Tradicionalno solno obrobno steklo in apno.

Najboljši del pri zamrznjeni margariti je, da je tako vsestranska. Led lahko zamenjate s skoraj vsakim sadjem, ki vam je všeč. To pomeni, da lahko v vročem dnevu imate vrsto različnih aromatiziranih margarit! Nekatere naše najljubše različice zamrznjene margarite so: 

 • Zamrznjene jagodne margaritate
 • Zamrznjene jagodne margaritate
 • Zamrznjene mangove margarit
 • Zamrznjena breskev margaritas
 • Zamrznjene margaritate za ananas

 

Zamrznjene jagodne margaritate

Ena beseda: yum. Ko se bo poletno hitro približalo, bo znanje, kako ustvariti popolno jagodno margarito, dokončno postalo vaš domači bar. Zamrznjena jagodna margarita je resnično najljubša in je tako preprosta za ustvarjanje! Vse, kar morate storiti, je, da v zamrznjeno margarito mešamo na mesto ledu in Blitz do gladkega dodajte skodelico zamrznjenih jagod.

 Zamrznjena jagodna margarita z apnom

Tommyjeva Margarita

Vsi poznamo klasično margarito. Kdo je torej Tommy? In kaj naredi njegovo pijačo tako drugačno? No, dejansko ga je ustvaril Julio Bermejo. Poimenoval ga je po mehiškem baru/restavraciji svoje družine v San Franciscu - samooklicanem premiernem baru Tequila na Zemlji. Zdaj tudi destinacija za številne premierne barmane in barice tudi na Zemlji. Tommy je dodal mehiški zasuk z zamenjavo trojnega SEC klasične margarite s sladkim agave sirupom. Tommyjeva Margarita lahko ustvarite doma ali dostavite v odlično predhodno izdelani paketi Nio.

 

Skinny Margarita

Če opazujete svojo težo in želite ustvariti koktajl z nižjo kalorično, potem je mršava margarita idealna izbira. Ustvarjen z uporabo Svež pomarančni sok in majhna količina nektarja agave v nasprotju z oranžnim likerjem, koktajl vsebuje manj alkohola kot standardna margarita in sekajo kalorije margarita. Boljca, bolj zdrava alternativa klasiki.

 

Lubenica margarita

Podobno kot pri drugih omenjenih koktajlih na sadju tudi lubenica Margarita preprosto vključuje dodajanje lubenice. Lahko se odločite za uporabo zamrznjene lubenice namesto ledu ali sladke lubenice in dodate skodelico v svojo mešanico za koktajle. Ta variacija doda okusno svež zasuk, ki je kot nalašč za tiste poletne dni, ki ga je potegnilo žejo!

 

Mango Margarita

Zakaj ne bi poskusili dodati skodelice narezanega manga v svojo mekcijo Margarita, da bi dodali sladko zasuk? Mango je eno najbolj svežega in okusnega sadja, ki ga boste poleti uživali, in če ga dodate v svojo mešanico Margarita, bo ta klasični koktajl zing naredil s svežino. Poskusite zamrznjeni mango za še bolj istejši poslasti.

 

Margarita iz pasijonke

Passionfruit je tako sladek in živahen okus, zato morate v originalno mešanico dodati samo celulozo enega pasivnega sadja, da spakirate velik udarec. Ta varianta se lahko ponavadi pojavi malo kaše, zato pred serviranjem ne pozabite v celoti izprazniti mešanice. Prijetna, svetla variacija klasične margarite.

 

Šampanjec margarit

Ta prevzem zelo zaljubljen favorit je kot nalašč za zabavo gostov, saj ga je preprosto narediti in se počuti nekoliko razkošno. Če ste po nečem, kar bo okusno okusno in vas bo v zgodnjih urah zaganjalo, potem je zmagovalec šampanjca Margarita. Če želite ustvariti ta zasuk Margarita, preprosto premagajte svojo tradicionalno margarito s šampanjcem, ko se pretrese.


Če ste radi spoznali, kako ustvariti popolno margarito, zakaj ne bi odkrili koktajlov, ki jih lahko ustvarite s tekilo, kot je naša Tommyjeva Margarita? Plus, raziščite naše Prefiksirani tekili koktajli, Vodnik za koktajle Margarita in Koktajl mešalni kraki Za več navdiha!