Svetla, citrusna in osvežilna, Margarita je klasičen koktajl s čudovito osnovo tekile. Ali se zberete s prijatelji, srkate margarito po dolgem delovnem dnevu ali uživate v tej tekili ob prigrizkih, kislost limete in sladkost pomaranče sta vedno favorita.

Čeprav se redko spodbija priljubljenost in okusnost koktajla Margarita, pogosto slišimo različna mnenja o sestavinah. Obstaja veliko različic klasičnega koktajla, vendar tri glavne sestavine, ki se vedno pojavijo, so tekila, pomarančni liker in limeta.

Če se odločite, da boste to ikonično pijačo pripravili od sami,  izberite tekilo blanco, narejeno iz 100% modrega agave. Da bi ustvarili tisti čist, svež okus, ki ga vsi poznamo in ljubimo, se vaša Margarita mora izogibati skrivnostnim sladkorjem, ki se pojavljajo v mešanih tequilah.

Nagrajena Margarita, ki jo je premikala Nio koktajli

Brez nadaljnjega uvoda vam predstavljamo najpreprostejši in najokusnejši recept za Margarito, ki jo lahko ustvarite povsem od začetka v svojem domu.

Klasični recept za koktajl Margarita

Ko gre za pripravo klasične margarite, je dobro, da se seznanite z najboljšimi vrstami tekile. Za našo že pripravljeno margarito uporabljamo okusno tekilo Exotico Blanco, ki je narejena po družinskem receptu destilarne Gonzalez, ki je eden najbolj spoštovanih proizvajalcev tekile v Mehiki. Osvežujoča in zeliščna, ta tekila je popolna za mešanje v sadni koktajl.

Kaj je v margariti?

Če želite narediti klasično margarito, boste potrebovali:

Sestavine:

  • 60ml Blanco Tequila
  • 15 ml pomarančnega likerja
  • 30 ml limetinega soka, sveže stisnjen

Za okras:

  • Limeta
  • Sol


Oprema:

Kozarci za Margarito

Čeprav je postalo običajno postreči Margarito v drugih kozarcih, kot so martini kozarec, kratek kozarec ali celo v pivski kozarec, nič ne more primerjati s postrežbo v tradicionalnem kozarcu za Margarito.


Shaker za koktajle

Tradicionalni mešalnik za koktajle bo opravil delo, dokler boste lahko čutili, kako se pijača hladi, da boste vedeli, da bo vaša Margarita postrežena hladna.

Led

Mnenja so deljena glede uporabe zdrobljenega ali kockastega ledu, vendar menimo, da je kockasti idealen za klasično margarito, medtem ko je zdrobljen najboljši za zamrznjeno margarito.


Metoda:

  1. Dodajte tekilo, liker iz pomaranče in limetin sok v koktajl shaker, napolnjen s kockastim ledom.
  2. Stresajte 30 sekund, dokler koktajl shaker ni težko držati zaradi nizkih temperatur.
  3. Precedite tekočino v kozarec za margarito, ki je predhodno okrašen z limeto in soljo.

Nasveti za koktajl Margarita

Obložite koktajl kozarec s soljo

Okraševanje roba vašega koktajl kozarca s soljo je preprost način, da dodate malo okrasja, in to je tudi enostavno storiti. Da obrobite koktajl kozarec s soljo, kar je pogost dodatek k Margaritam, najprej obrobite četrtino limete okoli roba kozarca, dokler ni moker. Nato obrnite kozarec na glavo in ga zavrtite v krožniku s soljo, tako da je rob popolnoma prekrit.

 

Uporabite vrhunske žgane pijače

Brez dvoma velja, da boljša, ko bo kakovost žganih pijač, bolj okusna bo vaša pijača. To še posebej velja za Margarito, saj je minimalistična. Minimalna sestavina pomeni, da vsaka sestavina resnično izstopa, zato uporaba vrhunske tekile in pomarančnega likerja naredi veliko razliko.

Okrasite s posušeno limeto ali pomarančo

Če želite, da ima vaša margarita vintage pridih, zakaj ne bi koktajla okrasili s suho limeto ali pomarančno? 

Klasična dekoracija za to koktajl je sveža limeta in rob stekla posut s soljo, vendar suho sadje dodaja čudovit preobrat, povečuje tako okus kot estetsko lepoto.

 

Kateri kozarec je najboljši za koktajl Margarita?

Vedeti, katero kozarec je najboljši za koktajle, lahko predstavlja izziv, vendar je pri Margariti zelo preprosto! Najboljši kozarec za Margarito je kozarec za Margarito (!), kljub temu, da jo mnogi postrežejo v drugih kozarcih. Ni sramota, če v svoji zbirki nimate kozarca za Margarito, vendar bo nekaj naložb vsekakor dopolnilo vašo domačo barsko opremo.

Obstajajo različice kozarcev za Margarito, vendar je najpogostejši kozarec tisti z globoko vdolbino, ki je ozka pri stebričku in širša pri robu. Rob kozarca je pogosto okrašen s soljo, da poudari okus klasične Margarite ali Tommys Margarite. Ti tipi kozarcev so redki v povprečnem domu, vendar bodo zagotovo dodali pridih elegance vašemu domačemu baru. Poleg tega jih lahko uporabite tudi za postrežbo hrane, kot je kozarec s kozicami.

Različice koktajlov Margarita

Margarita je neverjetno vsestranska in dobro deluje z različnim sadjem. Tu so najboljše različice koktajla Margarita:

Zamrznjene margaritate

Zamrznjena margarita uporablja vse iste sestavine kot klasična margarita, vendar dodatek zdrobljenega ledu naredi teksturo koktajla bolj gosto. Lahko uporabite zdrobljen led in trden pristop, da koktajl pretresete v klasičnem koktajl shakerju. Ali pa, če imate mešalnik, je najboljša metoda, da vse sestavine vstavite v mešalnik in mešate, dokler ni pijača gladka, zamrznjena in okusna. Okrasite s tradicionalnim kozarcem, obrobljenim s soljo, in limeto.


Najboljši del zamrznjene margarite je, da je tako vsestranska. Ledeni dodatek lahko zamenjate s skoraj katerim koli sadjem, ki vam je všeč. To pomeni, da lahko ob vročem dnevu uživate v različnih okusih margarit! Nekateri naši najljubši zamrznjeni margaritini okusi so:

  • Zamrznjene jagodne margarite
  • Zamrznjene mešane jagodne margarite
  • Zamrznjene mango margarite
  • Zamrznjene breskve margarite
  • Zamrznjene ananasove margarite

Zamrznjene jagodne margaritate

Ena beseda: odlično. Z bližajočim se poletjem bo znanje, kako ustvariti popolno jagodno margarito, naredilo vašo domačo baro popolno. Zamrznjena jagodna margarita je pravi favorit in tako preprosta za pripravo! Vse, kar morate storiti, je dodati skodelico zamrznjenih jagod k vaši zmesi za zamrznjeno margarito namesto ledu in zmešati do gladkega..

 Zamrznjena jagodna margarita z apnom

Tommys Margarita


Vsi poznamo klasično Margarito. Kdo pa je Tommy? In kaj naredi njegov koktajl tako poseben? No, ustvaril ga je Julio Bermejo. Poimenoval ga je po mehiškem baru/restavraciji svoje družine v San Franciscu - samooklicanem premier tequila baru na svetu. Sedaj je tudi cilj mnogih najboljših barmanov in obiskovalcev barov na svetu. Tommy dodaja mehiški pridih, tako da triple sec klasične Margarite nadomesti s sladkim agavinim sirupom. Tommyjevo Margarito lahko ustvarite doma ali pa jo naročite v naših popolno pripravljenih paketih.

 

Skinny Margarita

Če pazite na težo in želite ustvariti koktajl z manj kalorijami, je vitka margarita idealna izbira. Ustvarjena z uporabo svežega pomarančnega soka in majhne količine agavinega nektarja namesto pomarančnega likerja, koktajl vsebuje manj alkohola kot standardna margarita in zmanjšuje število kalorij. Osvežujoča, bolj zdrava alternativa klasičnemu receptu.


Margarita iz lubenice:

Podobno kot drugi koktajli na osnovi sadja, tudi margarita iz lubenice preprosto vključuje dodatek lubenice. Lahko uporabite zamrznjeno lubenico namesto ledu ali svež sok lubenice ter ga dodate svoji mešanici koktajla. Ta variacija dodaja okusno svežino, ki je popolna za poživljajoče poletne dni!


Margarita iz manga:

Zakaj ne bi poskusili dodati skodelice narezanega manga k svoji mešanici margarite za sladek zasuk? Mango je eden najbolj svežih in okusnih sadežev za uživanje poleti, in dodatek k mešanici margarite bo tem klasičnim koktajlom dodal svežino. Poskusite zamrznjen mango za še bolj ledeno razvajanje.


Margarita iz marakuje:

Marakuja je sladek in živahen okus, zato morate le dodati pulpo ene marakuje k svoji izvirni mešanici, da naredite velik vtis. Ta varianta se lahko izkaže za nekoliko pulpično, zato pred serviranjem dobro odcedite svojo mešanico. Očarljiva in živahna različica klasične margarite.


Margarite s šampanjcem:

Ta priredba priljubljenega koktajla je popolna za zabavo gostov, saj je enostavna za pripravo in se počuti malce razkošno. Če želite nekaj okusnega, kar vas bo držalo v ritmu v zgodnjih urah, potem je margarita s šampanjcem zmagovalec. Da ustvarite to različico margarite, preprosto svojo tradicionalno margarito potresete s šampanjcem, ko jo stresete.

Če vam je bil všek blog o tem, kako ustvariti popolno margarito, zakaj ne bi odkrili tudi drugih koktajlov, ki jih lahko ustvarite s tekilo, kot je naša Tommyjeva margarita? Poleg tega raziskujte naše predpripravljene tekila koktajle, vodnik za pripravo margarite in trike za mešanje koktajlov za dodaten navdih!