How To Make The Best Bloody Mary Cocktail Recipe

Kako narediti najboljšo Bloody Mary - recept za koktaj

Obstaja na stotine različic klasičnega recepta za koktajl Bloody Mary. Zagrizeni ljubitelji Bloody Mary imajo vsi svoje posebne poteze in želje od ekstra pekoče omake do dovršenih okrasov, ki vsebujejo vse od kumaric in oliv do ostrig in slanine! Toda kaj naredi popolno Bloody Mary? Z vami delimo najboljše nasvete, ki vam bodo pomagali, da bo prav.

Bloody Mary recept

Bloody Mary Cocktail

Bloody Mary's je lahko težavno narediti zaradi zapletenega ravnovesja okusov od kislega paradižnikovega soka do ostrega Worcestershira in pikantnega Tabasca, a dokler imate visokokakovostne sestavine, odličen recept in prave tehnike, ne boste biti razočaran!


Kaj boste potrebovali:


2 unči premium vodke

4 unče paradižnikovega soka

1 žlica limoninega soka

2 kančka Worcestershire omake

2 kančka omake Tabasco (ali več, če obvladate začimbo)

Ščepec zelene ali morske soli

Ščepec mletega črnega popra

Led


metoda:


V velik vrč za mešanje dajte led, nato pa vanj vlijte vodko, paradižnikov sok in limonin sok.

Dodajte omako Worcestershire in Tabasco skupaj s ščepcem soli in popra.

Z močnim mešanjem zmešajte vse sestavine, dokler ni gladka, nato pa precedite v visoke kozarce.

Pijačo dolijemo še z ledom in dodamo okras po vaši izbiri, tradicionalno se dobro obnesejo sveža zelišča, palčke zelene in rezina limone.

Če iščete nekaj malce drugačnega ali želite preprosto uživati v kompleksnosti in izkušnji Bloody Mary, namesto da bi koktajl pripravljali sami, je naš inovativen koktajl Ghost of Mary Tudor, pripravljen za pitje, odlična rešitev. The Ghost of Mary Tudor, ki ga je ustvaril naš mojster miksolog, združuje vodko Ketel One, La Tomato Liqueur in Ancho Reyes Chile Liqueur za edinstven in vznemirljiv pogled na klasični recept, ki prinaša začimbe in intenziven okus z vsakim požirkom.

Dodatki za izboljšanje koktajla Bloody Mary

Če želite resnično izboljšati svoj koktajl Bloody Mary, lahko dodate veliko zabavnih okrasov, da ga popestrite.


1. Sveže okras

Če svoj koktajl zaključite s svežim okrasom, kot so mini korenčki, paradižniki in paprike, češnjevi paradižniki, rezine limone, limete ali kumare, bo pijača še bolj osvežilna in vizualno privlačna.


2. Okrasi v slanici

Dodajanje slanega okrasa, kot so kumarice iz kopra, olive, vložene kozice ali vloženi jalapeno, je vedno priljubljena izbira, saj daje koktajlu pikanten pridih, in ker je Bloody Mary običajno koktajl za zajtrk, je slan okras popoln.


3. Edinstveni okraski

Če želite nekaj bolj »zunaj«, poskusite dodati slanino in jajca. Konec koncev je to koktajl za brunch! Slanina bo vaši pijači dala mesnat, dimljen okus, trdo kuhano jajce pa lahko celo potopite v pijačo, da se prepoji z okusi, ali pa ga razpolovite ali razpolovite na četrtine, da lepo leži na vrhu.


Izvor koktajla Bloody Mary


Bloody Mary Cocktail Garnishes

Čeprav mnogi trdijo, da so bili prvi, ki so zmešali in izpopolnili Bloody Mary, sta dva, ki najpogosteje prejemata priznanje, francoski natakar Fernand Petiot in hollywoodska zvezda George Jessel. Čeprav Petiot trdi, da je pijačo izumil na hitro leta 1921, najboljša zgodba pripada Jesselu, ki si jo je izmislil, ko je leta 1927 obupano iskal zdravilo proti mačku.


Ura je bila 8:00 zjutraj, Jessel je bil vso noč pokonci in pil šampanjec ter proslavljal zmago na tekmi softballa s plejbojem iz Philadelphie Elliotom Sperverjem v baru La Maze's v Palm Beachu. Jessel je imel ob 9.30 načrtovano odbojkarsko tekmo z Alom Vanderbiltom, ki se je je bil odločen udeležiti, vendar ga je prejšnji večer močno obremenjeval in ni bil v stanju za igro. Potreboval je čudež.


George in Elliot sta vdrla skozi bar pri La Mazeju in iskala zdravilo, ko je natakar predlagal, da poskusita vodko. Takrat je bila vodka neobičajna žgana pijača in ta ista steklenica je šest let stala v baru, ne da bi jo enkrat naročili. George ga je skeptično povohal in čeprav ga je vonj spominjal na gnili krompir, je bil pripravljen poskusiti karkoli.


Ko se je spomnil, da je njegova prijateljica zjutraj pogosto pila paradižnikov sok, da bi si zbistrila glavo, je vodko zmešal s paradižnikovim sokom ter dodal Worcestershire omako in limono, da bi uničil vonj. Po nekaj požirkih se je počutil bolje in rodila se je Bloody Mary.


Toda pijača še vedno ni imela svojega imena. Vstopi Mary Brown Warburton, ki je bila tudi zunaj vso noč. Tudi ona je iskala čudež, zato ji je George seveda ponudil, da okusi svojo novo kreacijo. Mary je naredila požirek, polila nekaj svetlo rdeče tekočine po sprednjem delu svoje bele obleke in se začela smejati. "Zdaj me lahko kličeš Bloody Mary, George!" Ostalo je zgodovina.

Zabavna dejstva o Bloody Mary 

Zdaj, ko poznate najboljši recept in zgodovino Bloody Mary, je tukaj 5 zabavnih dejstev o ikoničnem koktajlu, ki bo navdušil vse na vašem naslednjem zajtrku.


V Ameriki je 1. januar znan kot nacionalni dan Bloody Mary.

Ernest Hemmingway je ustvaril svojo lastno različico pijače, ki je vključevala vodko, paradižnikov sok, Worcestershire omako, limetin sok, sol zelene, črni poper in kajensko peko.

Bloody Mary je koktajl po izbiri turistov na letalu, saj je zaradi slanih okusov lažje uživati v zraku kot v sladkih pijačah.

Klasična garnitura iz palčk zelene se je začela v Chicagu, ko stranka ni dobila palčke za pijačo, zato je zgrabila prvo stvar, ki jo je našla, da bi mešala pijačo – palčko zelene, ki je bila na njegovem krožniku.

V 50. letih prejšnjega stoletja je bil koktajl dejansko znan kot "Red Snapper", ker je bilo ime "Bloody Mary" za nekatere ljudi preveč živahno.

Oglejte si vse sezonske koktajle, ki jih imamo na našem meniju.


Iščete brezalkoholne pijače? Preberite naš najboljši vodnik po brezalkoholnih žganih pijačah.