How to Make a Non-Alcoholic Negroni Cocktail

Kako narediti brezalkoholni koktajl Negroni

Močan, drzen in grenak, klasični koktajl Negroni je ikona in ga uživajo po vsem svetu.


Negroni, ki je bil prvič ustvarjen v Italiji leta 1919, ima zgodovino  (preveri tu) več kot 100 let in je vedno ostal neverjetno priljubljena pijača. Danes je to pravzaprav eden najbolj naročenih koktajlov v barih in najpomembnejša poletna pijača, ki je kot nalašč za uživanje pred okusnim obrokom.

Zaradi preproste mešanice samo treh sestavin, Camparija, vermuta in gina, je Negroni priljubljen zaradi svojega značilnega okusa. Mnogi so si tolmačenje vzeli tudi v svoje roke, zamenjali sestavine za druge ali dodali nekaj dodatnega, da bi ustvarili povsem nove koktajle, kot sta White Negroni in Negroni Sbagliato.


Za tiste, ki ne pijete alkohola, ne glede na to, ali gre za zdravje ali osebne razloge, in vseeno želite izkusiti čudeže Negronija, smo ustvarili ta recept za brezalkoholni Negroni, ki je prav tako okusen kot izvirnik. 

Brezalkoholni Negroni recept

Kar zadeva mocktaile, je brezalkoholni Negroni eden zahtevnejših za pripravo doma. To je predvsem zato, ker ima Campari pomembno vlogo pri celotnem profilu okusa, zato je uporaba drugih sestavin za posnemanje okusa lahko nekaj poskusov in napak, dokler ne dobite pravega okusa.

Na srečo smo tukaj, da vam čim bolj olajšamo življenje in smo že opravili trdo delo, da lahko uživate v tem okusnem brezalkoholnem Negroniju s čudovitim ravnovesjem rastlinskih sestavin, arom in začimb. Ali pa, če želite še lažje, smo ustvarili tudi mocktail Silver Medal Virgin Bitters, ki zagotavlja okusno pikantno in sadno mešanico.

Virgin Bitters


Sestavine:

 • 25 ml soka iz belega grozdja
 • 2 pomarančni rezini
 • 1/2 grenivke
 • 125 g sladkorja v prahu
 • 3 rahlo zdrobljeni stroki kardamoma
 • Koriandrova semena
 • Rdeča barvila za živila (neobvezno - ali poskusite sok rdeče pomaranče)
 • Led

Oprema:

 • ponev
 • Merilni vrč
 • Lesena žlica
 • Cedilo
 • Nizko kroglično steklo

metoda:

Vzemite grenivko in jo narežite na majhne koščke.

Dodajte grenivko v ponev skupaj z 1 rezino pomaranče, 125 g sladkorja, 125 ml vode, zdrobljenimi stroki kardamoma in koriandrovimi semeni.

Mešanico sirupa segrevajte, dokler ne vre približno 5 minut.

Z leseno žlico s hrbtno stranjo zmečkajte koščke sadja v ponvi, da nežno izpustijo sok.

Ko se sadje zmehča in bela sredica pomarančne rezine zbledi, odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi.

Na tej točki lahko mešanici dodate nekaj kapljic rdečega barvila za živila ali naravnih alternativ, kot je sok krvave pomaranče, da ponovite živahno barvo Negronija.

Ko se mešanica sirupa ohladi, jo precedite in odstranite vidne začimbe in koščke sadja.

Nizek kroglični kozarec napolnite z ledom in vanj vlijte 25 ml mešanice sirupa, 25 ml soka belega grozdja in 25 ml hladne vode – tako bo mocktail še vedno tako popolno uravnotežen kot koktajl.

Napitek nežno premešajte.

Kozarec okrasite z rezino pomaranče.

Nasveti za recept:

Uporabite pravo vrsto ledu

Led lahko resnično naredi razliko, ko gre za koktajle. Z uporabo prave vrste ledu boste lahko izboljšali celotno izkušnjo koktajla in poskrbeli, da bodo okusi pijače še bolj zaživeli. Največja privlačnost Negronija je njegov močan okus, zato ne želite uporabiti standardnih ledenih kock, ki se bodo hitro stopile in pijačo preveč razredčile. Namesto tega uporabite veliko kvadratno kocko ledu ali ledeno kroglo, da ohladite svojo pijačo, ne da bi tako hitro izgubili intenzivne okuse.

Mocktaila ne stresajte

Medtem ko veliko pijač zahteva stresanje, bo to s mocktailom Negroni uničilo vašo pijačo, saj se okusi ne bodo dobro prepojili. Stresanje mocktaila nad ledom bo tudi razredčilo pijačo in spet zmanjšalo tako priljubljeno moč Negronija. Z žlico ali mešalnikom za koktajle rahlo premešajte sestavine za gladko mešanico.


Vključite nekaj slanih prigrizkov

Ker je brezalkoholni Negroni tako drzen, so potrebna živila intenzivnega okusa, ki pomagajo uravnovesiti grenkobo. Predlagamo, da postrežete nekaj slanih prigrizkov, kot so soljena pokovka, oreščki, olive, čips, pršut ali salama – idealen je krožnik za mesnine. Različni močni siri, ki spremljajo katero koli meso, ali paradižnikova brusketa kot vegetarijanska alternativa se bodo prav tako dobro podali.

Oglejte si druge brezalkoholne pripravljene koktajle, ki jih imamo v ponudbi in jih lahko dostavimo naravnost v vaš poštni nabiralnik, da jih uživate doma.