A Complete Guide to the Cosmopolitan Cocktail

Celoten vodnik po kozmopolitanskem koktajlu

Okusno sadni kozmopolitanski koktajl je sodobna klasika, ki jo ljubijo mnogi po vsem svetu.

Kot eden od Najbolj osvežujoči poletni koktajli, Kozmopolitan je idealen za srkanje, medtem ko se na plaži nekje eksotično leža, ali za postrežbo na poletnih zabavah in na BBQ. Njegov sladek okus in zabavna barva bo Cosmo vedno naredila velik hit! Sestavili smo celoten vodnik po vedno priljubljenem kozmopolitanskem koktajlu, da boste lahko izvedeli vse o njegovi glamurozni zgodovini!

Kaj je kozmopolitanski koktajl?

Zelo malo koktajlov je tako takoj prepoznavnih kot kozmo. Preprosta, a ikonična, ta precej roza in kisla sladka pijača je bila ves bes v poznih 90 -ih, potem ko jo je vsaka pozornost vsem opozorila. Še danes je kozmopolit izjemno priljubljen in ga je mogoče videti, kako milira vire številnih računov družbenih medijev.

Doseg kozma naj bi bil podoben nobeni drugi pijači, ki je nastala v 20. stoletju in je močno vplivala na kulturo koktajla. Kozmo, ki je brezčasna klasika, je pravi koktajl, ki se ukvarja z razstavnim prostorom, ki je tu, da ostanete!

Zgodovina in izvor kozmopolitanskega koktajla

Izvor kozmopolitanskega koktajla je lahko nekoliko nejasen. Obstajajo vsaj 3 osebe, ki trdijo, da so izumili kozmo. Najbolj priljubljena teorija je, da jo je v osemdesetih letih ustvarila Cheryl Cook, kraljica Martini of South Beach. Cook je presenetilo, koliko ljudi je naročilo klasični koktajl Martini, samo da bi ga videli s kozarcem v roki. Torej, odločila se je, da bo ustvarila novo pijačo, ki je podobna Kamikaze, vendar je uporabila brusnični sok in ne limetin sok, da bi sladkala okus, izgledala vizualno prijetna in privlačna za več žensk.

 Druga teorija je, da je barman v New Yorku Toby Cecchini leta 1987 izumil koktajl, ki ga poznamo in ljubimo danes. Po degustaciji in neljubem ustvarjanju Cheryl Cook je mešanici dodal kanček svežega limetinega soka in na koktajlu postavil svojo trditev. Vendar ga je bilo dolga leta sram priznati, da je izumitelj koktajla, glede na to, da so njeni porast namrščili drugi elitni poznavalci koktajlov in natakarji in ki je zanj pogledal Tobyja.

Nazadnje, natakar z imenom Neal Murray trdi, da je izumil priljubljeni koktajl poleti 1975, ko je delal v steakhouse v Minneapolisu. Po eksperimentiranju z različnimi različicami koktajla Kamikaze je pijačo dodal kanček brusničnega soka. Prva oseba, ki jo je okusila, je vzkliknila "kako kozmopolitan", kar je privedlo do imena koktajla.

Kako narediti kozmopolitanski koktajl

Se sprašujete, kaj je v Cosmopolitanu? Čeprav je precej preprost koktajl z malo sestavinami, je veliko različic. Klasični, luknjasti kozmopolitan vključuje vodko, trojko SEC, brusnični sok in led in je običajno okrašen z pomarančno lupino. Nekateri recepti uporabljajo tudi kanček svežega limetinega soka, da bo še bolj osvežujoča ali aromatizirana vodka za zasuk.

Naše KOSMOPOLITAN KOKTAL, ki je pripravljen za pitje Vključuje Ketel One Vodka, grenko-sladka Cointreau, Toschi brusnični sirup in organsko citronsko kislino za drzen, oster in trmast okus, ki ga preprosto ni mogoče premagati!

Zgradite svojo škatlo za koktajle od 3, 6 ali 9 pijač! Lahko se odločite za škatlo, polno okusnih kozmopolitanov, ali izberete nekaj drugih naših priljubljenih koktajlov na osnovi vodke, kot je Vodka kisla in naš podpis Koktajl vrta Rusije.