Ne glede na to, ali imate škotsko dediščino, ljubijo škotsko visokogorje ali preprosto uživate v možnosti, da uživate v škotski hrani, pijači, zgodovini ali kulturi, je Burns Night lahko neverjetno praznovanje, da nazdravimo vse, kar je škotsko.

Burns Night, ki se vsako leto odvija, pričara podobe, da bi se obkrožali okoli ognja, uživali v tradicionalni škotski vozovnici in požrli okusno ogrevalni viski. Vendar pa so mnogi od nas morda pozabili na izvor zgodovinske večerje, ki se je prenesla skozi številne generacije.

Pridružite se nam pri raziskovanju kulturnega pomena Burns Night in vam pomagate pri združevanju svojega večera s popolnim koktajl na osnovi buča.

Kaj je Burns Night?

Burns Night vsako leto praznuje na Škotskem, da bi počastili življenje in zapuščino legendarnega pesnika Roberta Burnsa, znanega kot eden največjih svetovnih pesnikov in ustanovitelj romantičnega gibanja. Dan, ki je bil 25. januarja, ali okoli njega, ki je bil Burnsov rojstni dan, prav tako praznuje Burnsovo prispevek škotski kulturi s pesmijo Auld Lang Syne.

Sinonim za konec praznične sezone se ljudje ponavadi zbirajo na večerjah, zabavah in prireditvah, da bi uživali v tradicionalnem škotskem obroku haggis, neeps in taties, znanih kot "večerja Burns".

Zgodovina Burns Night

Robert Burns je v svojem življenju postal škotska ikona in vir navdiha za ustanovitelje liberalizma in socializma, ki so nadaljevali oblikovanje Združenega kraljestva, ki ga poznamo danes.

Burns velja za revolucionarno figuro in ga slavi ne le zaradi njegovih lepih besed, ampak tudi zaradi njegovega kulturnega pomena in osebnosti. Rad je pisal o temah ljubezni in narave in je za svoj čas raziskal stisko posameznika, revolucionarnega.

Kot pravi romantik je Burns znan po tem, da je živel poetični življenjski slog - poln pitja in ženske! Zaradi njegovega predrznega osebnosti, neverjetnega talenta in novega razmišljanja so ga postavili na trden favorit na Škotskem in kasneje v preostalem svetu. Burns bi lahko v mnogih pogledih veljal za eno prvih zvezdnikov v Veliki Britaniji. Dvignil se je iz skromnih začetkov in ustvaril svojo zapuščino, ki temelji na zaslugah in priljubljenosti, v nasprotju z rojstno pravico.

Njegova mimoidoča 21. julija 1796 je po Škotskem poslala šok valove, zato so se mnogi njegovi prijatelji, družina in podporniki začeli zbirati v domovih in gostilnah, da bi proslavili svoje življenje. Od tega začetka se je rodila tradicija Burns Night.

Burns Night Tradicije

Ko gre za praznovanje Burns Night, obstaja več tradicij, zaradi katerih je dogodek tako poseben.

Poezija

Ne bi bila Burns Night, ne da bi proslavila njegovo poezijo. Tradicionalno je nesmrtni spomin, daljši govor o praznovanju življenja Roberta Burnsa in se spominja vsega, kar je naredil za Škotsko, izvaja povabljeni govornik. Ta govor je lahko pogosto dolgotrajen, traja približno 20-25 minut in sledi toast do Burnsovega trajnega duha.

Viski

Viski

Ko govorimo o pijačah, to ne bi bilo pravilno škotsko praznovanje ali Burns Night brez omembe viskija. Osnovni del škotske kulture, ki ima kozarec ali dva viskija za praznovanje, je nujen. Tukaj na koktajlih Nio, imamo več vnaprej mešani darilni kompleti viskija Na voljo so 4 čudoviti koktajli od nagrajenih blagovnih znamk viskijev, da bi uživali in uživali, kot so koktajli Singleton Scotch Whiskey.

Večerja

Večerja Burns (vključena haggis) je tradicionalen način preživljanja večera z ljubljenimi. Tradicionalno Selkirk Grace je rečeno in sledi večerja škotske vozovnice. Vendar smo vsi za izdelavo lastnih tradicij, tako da če obstaja posebna jed, ki bi jo radi poskusili z malo škotskega voha, potem je to spodbujati.

Auld Lang Syne

Tradicionalna praznovanja vključujejo pesem Auld Lang Syne (napisal je nihče drug kot Robert Burns). Gostitelj naj bi se zahvalil in igral Auld lang syne melodije na katero vsi pojejo do znanega besedilaZa Auld Lang Syne, draga moja, za Auld Lang Syne, bomo za dneve Auld Lang Syne še vzeli skodelico", Medtem ko se drži za roke in dela velik krog.

Potem na vrstici 'In tam je roka"Čas je, da vsi prečkajo roke in se v velikem krogu premaknejo v krožnem gibanju. Če nimate svojih bag, ne bodite pozorni. Vrhunska različica Slade Auld Lang Syne bi morala ljudi po nekaj okusnih koktajlih viskija spraviti na noge!

Koktajli za viski za Burns Night

Obstaja veliko čudovitih koktajlov, ki temeljijo na Whiskyju, s katerimi lahko uživate in proslavite, vključno z:

Staromodno

Več kot 200 let je klasika Staromodni koktajl je ostala priljubljena in je ena izmed najljubših svetovnih pijač. S svojim temnim in okusnim okusom, ki združuje viski z aromatičnimi in oranžnimi grenki in sladkorjem, ni težko razumeti, zakaj je tako nepremagljiv.

Whiskey Sour

Preprosto ne morete premagati izrazite tang in bogate topline Koktajl viski kislo. Mešanje burbona s citronsko kislino, tekočim sladkorjem in kančkom vode je ta koktajl odličen za postrežbo ob vsakem praznovanju Burns Night.

Manhattan

Za bolj izpopolnjene konice Manhattan koktajl bo vaš pohod. Manhattan, ki velja za enega največjih koktajlov, združuje toplino viskija s sladkobo vermuta, da ustvari popolnoma uravnotežen koktajl.

Rjavo zlato

Če iščete nekaj malo bolj edinstvenega za praznovanje, naš podpis Rjavi zlato koktajl Ponuja idealno pijačo z gladkim snemanjem. Rjavo zlato za vsa čutila je v veselje za vsa čutila mešanje burbona z vanilijevim likerjem, kavnim likerjem, citronsko kislino in tekočim sladkorjem.

Boulevardier

Kot bolj izpopolnjen prevzem klasike Negroni koktajl, ikonična Boulevardier koktajl Zmeša viski z vermutjem, kampari in grenčice za neverjetno drzen okus. Njegova živahna barva naredi ta koktajl, ki ga ne boste nikoli pozabili.

Singleton 12-letni viski za Burns Night

Singleton 12-letni samski škotski viski je popoln partner za Burns Night. Ta telesni viski, ki je na srednji, vsebuje note sveže sadnosti in mehkih dišav, ki spominjajo na usnje, sandalovino in vanilijo. Zrel v ameriškem hrastu in evropskih hrastovih sodih je rezultat enostavno uživati ​​v enem sladkem sladu s sadnimi aromi, sladkim medenim nepcem in kremnim dolgotrajnim zaključkom. Popolna tekma za poezijo, folkloro in družinski čas.

Singleton Whiskey je verodostojen Škot, ustvarjen v škotskem Highland Townu, imenovanem Dufftown, znani kot "The Whiskey Capital of the World". Naš koktajl Singleton združuje ta slad kot noben drug, z znanimi klasiki. Izbira nečesa sadnejšega ali nečesa s citrusi - nekaj je treba deliti. Čeprav smo trenutno doma, menimo, da je Burns Night odlična priložnost za malo praznovanja.

Zakaj ne bi ustvarili nove družinske nočne tradicije, ki je polna viskija, poezije in škotskih priboljškov? Odpeljite svoje okusne brbončice na pot do škotskega visokogorja to noč z našimi Singleton Plus dva kompleta za koktajle.