detail of martini glass with a coffee cocktail inside with coffee beans

9 koktajlov na osnovi kave za popolno oživitev

Ljubitelji kave povsod se lahko strinjajo, da ni boljše kombinacije od grenko-sladkih okusov kave z alkoholom – še posebej v zimskih mesecih. Bogati, mehki in prijetni koktajli na osnovi kave so kot nalašč za uživanje kot pozno popoldanski prevzem ali poslastica po večerji.

Od trendovskih kavnih koktajlov do bolj edinstvenih napitkov smo zbrali 9 najboljših alkoholnih kavnih napitkov, ki jih lahko poskusite to zimo in obljubljamo, da vam bodo všeč.

  1. Espresso Martini
  2. Brown Gold
  3. Black and White Russian
  4. Irish Coffee
  5. Dalgona Coffee Cocktail
  6. Bavarian Coffee Cocktail
  7. Nightcap
  8. Revolver
  9. Coffee or Black Negroni

1. Espresso Martini

Espresso Martini s polnim okusom in prefinjenim okusom je eden najbolj priljubljenih koktajlov s kavnim likerjem, imenovan celo za najljubši koktajl v Združenem kraljestvu. Ta koktajl s kavnimi zrni, ki izvira iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, je takoj zaslovel. Ta preprosti koktajl, mešanica kave in vodke, nudi slasten občutek v ustih in kot vrhunska pijača za zabave je poslastica pozimi.


Sestavine:

2 oz vodke

½ oz kavnega likerja

1 oz espressa, sveže pripravljenega (ali koncentrata hladnega zvarka)

Kavna zrna kot okras

Če želite hitro in preprosto uživati v svoji pijači doma, poskusite naš vnaprej pripravljen koktajl Espresso Martini, gladko, razvajajočo klasiko, pripravljeno z vodko Ketel One in likerjem FAIR Cafe. To morate imeti v domačem baru za srkanje pred ali po večerji.

vodka ketel one bottle with glass of nio espresso martini


2. Brown Gold

 

Ekskluzivni koktajl NIO iz ustvarjalnosti našega mojstra miksologa Patricka Pistolesija. Koktajl Brown Gold, pripravljen za pitje, izstopa po svojih aromatičnih notah kave in vanilije. Oba izhajata iz dveh visokokakovostnih likerjev, kot sta Bols in Fair, ter združena z najbolj klasičnim in obdajajočim okusom burbona. Tako dobimo pijačo, ki je lahka in ostra, odločna in obenem obdajajoča.

Viski Bulleit bourbon

Bols vanilijev liker

Pošten kavni liker

citronska kislina

Toschi sladkorni sirup

paket pripravljenega koktajla nio iz rjavega zlata, natočenega v kozarec

3. Black Russian

Black Russian, ustvarjen v poznih štiridesetih letih prejšnjega stoletja v Bruslju, združuje vodko in kahlúo, kavni liker iz ruma, sladkorja in kave arabice. Ta drzen koktajl s kavo in vodko nosi svoje skrivnostno ime kot sklicevanje na njegove sestavine - Kahlúa je črna, vodko pa običajno povezujejo z Rusijo. Črni Rus je tudi osnova njegovega znanega naslednika ...


White Russian

Beli ruski je še en slavni klasični koktajl, ki pozimi zares pride prav, pripravljen tako, da črnemu ruskemu dodamo smetano. Beli Rus, znan kot sladek desertni koktajl, je neverjetno enostaven za pripravo in ga lahko pripravite v hipu, da naredite vtis na goste na praznični večerji ali celo za priložnostno božično druženje s prijatelji. Vodka, kavni liker in smetana so vse, kar potrebujete za pripravo te gladke, dekadentne alkoholne pijače. Postrezite ga z ledom in v kozarcu lowball za resnično pristno belo rusko.

Ingredients:

  • 2 oz vodka
  • 1 oz Kahlúa
  • Add 1 splash of heavy cream (White Russian only)

4. Irish Coffee


Irska kava je sestavljena iz irskega viskija, vroče kave in sladkorja, zmešanega in prelitega s smetano. Popoln zaključek nasitne jedi, ki bo brez dvoma zadovoljila vse goste. Ta koktajl velja tudi za jutranjo poslastico med drugimi prazničnimi koktajli za božični večer in božične praznike.


Ta pijača, ustvarjena pozimi leta 1943 v Limericku za premražene in utrujene potnike, je hitro postala letališka specialiteta. Kombinacija grenkobe kave s pomirjujočim viskijem in penasto stepeno smetano ni nič bolj ogrejočega za dušo kot irska kava na hladen zimski dan.


Sestavine:

2 žlici dvojne smetane

1 oz sveže kuhane črne kave

1 oz irskega viskija

½ - 1 žlička rjavega sladkorja


glass cup of irish coffee with cream on top


5. Dalgona Coffee Cocktail

Dalgona je puhasta, stepena kava, ki je trendovski preliv za katero koli pijačo, vključno z alkoholnimi kavnimi napitki. Priprava je enostavna, preprosto zmešajte sladkor, kavna zrnca in toplo vodo. Svojo pijačo spremenite v kavni koktajl Baileys tako, da zmešate Baileys in vodko, preden na vrh dodate vrtinček mešanice stepene kave. Ta koktajl, ki je estetsko prijetnega videza in čudovitega okusa, je vrhunsko zimsko razvajanje.


Sestavine:

1-2 žlici instant kave

1/2 žlice granuliranega sladkorja

250 ml mleka (dovolj za 3/4 skodelice)

4 oz vodke

2oz Baileys

6. Bavarian Coffee Cocktail

Bavarska kava, ki združuje toplino in okuse prazničnega časa, ki ga vsi poznamo in imamo radi, je čudovita udobna zimska poslastica, ki je odlična za srkanje ob ognju. Kombinacija kuhane kave, žganja poprove mete, smetane in kavnega likerja, kot sta Kahlua ali Tia Maria, ponuja neustavljiv sladek, metin, kremast okus kave. Na vrh lahko dodate tudi sladkor in stepeno smetano, da bo še bolj prijetno.


Sestavine:

½ skodelice močno kuhane kave

½ oz žganja poprove mete

½ oz Kahlua ali Tia Maria

1 čajna žlička belega sladkorja

1 oz pol in pol

Stepena smetana

glass of bavarian coffee cocktail with cream


7. Nightcap 

Nightcap je osvežilna kofeinska pijača, ki je ne smemo zamenjevati s koktajli, ki so kot nalašč za nočno pijačo. Mešanje hladne kuhane kave z rumom in javorjevim sirupom za dodaten utrip in sladkobo je bolj nežna večerna poživitev kot pijača za počitek. Medtem ko javorjev sirup doda sladkost, vključitev grenčine angostura doda kompleksnost, pomarančna lupina pa se ujema z notami citrusov tonika.


Sestavine:


2 oz ruma Goslings Gold Seal

2 oz hladno kuhane kave

1/2 oz javorjevega sirupa stopnje A

Lupina 1 pomaranče

1 žlica grenčice Angostura

Tonik San Pellegrino, na vrh

Pomarančna lupina kot okras

8. Revolver

Revolver bo navdušil ljubitelje viskijevih koktajlov in pijač s kavo s pridihom klasičnega Manhattna. Kavni liker, poln pikantnosti rženega Bulleit bourbona, prinaša pridih sladkobe, ki je zaokrožen z nekaj kančki pomarančne grenčice, ki popestri temni duo. Popijte po večerji ali kot nočno čepico.


Sestavine:

2 oz burbona

1/2 oz kavnega likerja

2 črti pomarančne grenčice

Ožgana pomarančna lupina kot okras

9. Coffee/Black Negroni 

Različica elegantnega Negronija, Coffee Negroni (imenovan tudi črni negroni zaradi njegovega temnega odtenka) je močna, saj vzame močno kavo in združuje čisto alkoholno pijačo s kančkom pomarančne lupine. Svetlost espressa poudari sadnost Camparija za poseben okus, ki bo zagotovo dvignil vašo raven energije. Predstavite ta koktajl ob zajtrku ali popoldanski zabavi na prostem.


Sestavine:

1 ½ oz gina

¾ oz Campari

¾ oz vermuta

½ oz hladno kuhane kavne pijače

Pomarančna lupina kot okras


Hungry for more coffee-based cocktails? Try making iced coffee cocktails with other classics, like the Old Fashioned. For any last-minute events or surprise celebrations, premixed cocktail boxes can offer an easy, exclusive and quality solution. 

Browse our premixed Christmas cocktails featuring festive flavours such as spiced apple, ginger and cinnamon that will make great stocking fillers and give you every reason to raise a glass this season.