Poroka, polna ljubezni in sreče, je ena najbolj veselih priložnosti v življenju vsakogar in zagotovo čas za praznovanje.

Običajno boste na porokah našli pivo, vino, šampanjec in žgane pijače v baru na recepciji. Toda dandanes se vse več parov raje obrača k zabavnim in slastnim koktajlom. Priljubljeni, slika vredni in stroškovno učinkovitejši koktajli lahko velikemu dnevu dodajo nekaj posebnega.

Torej, ne glede na to, ali načrtujete poroko ali samo iščete ideje, je tukaj 9 najboljših koktajlov za vašo poroko, ki bodo gostom zagotovo všeč.

1. Espresso Martini

Čeprav je poročni dan zabaven in vznemirljiv, se lahko zdi tudi nekoliko izčrpavajoč. Po tako dolgem dnevu boste zagotovo potrebovali počitek s klasičnim kavnim koktajlom. Bogat, rebus in popustljiv Espresso Martini je zmagovalna izbira in kot nalašč za postrežbo gostom. S svojo razkošno mešanico vodke in kavnega likerja ponuja poln okus s slastnim občutkom v ustih.

Espresso Martini


2. Mimosa

Vsaka poroka potrebuje slavnostni kozarec šampanjca in če želite iz njega pripraviti koktajl, ne morete zgrešiti z mimozo! Ta tipični koktajl meša šampanjec s pomarančnim sokom, vendar lahko vaši gostje preprosto izberejo kateri koli okus soka, kot so granatno jabolko, grenivka, jagodni pire ali breskov pire (tehnično Bellini) za večjo raznolikost.

3. Margarita

Po mesecih dela, truda in nedvomno stresa je čas, da se končno sprostite in uživate v večeru z margarito v roki. Trpka in ostra s ščepcem soli, Margarita je vrhunska pijača za zabave, ki jo boste zagotovo oboževali vi in vaši gostje. Ta koktajl z mešanico tekile, limetinega soka in Cointreauja je lahek in osvežujoč. Če želite nekaj malce drugačnega, poskusite Tommyjevo Margarito, ki nadomesti Cointreau z agavinim sirupom za oster, citrusni pridih, ki tekili resnično omogoči, da zasije.

Margarita Cocktail


4. Gimlet

Kot eden izmed najbolj priljubljenih klasičnih koktajlov na svetu je Gimlet obvezna oprema na dogodkih in se bo dobro ujel z gosti. Kombinacija gina, limete cordial in brizganja vode je Gimlet preprost, a osvežujoč in seveda izjemno okusen. To bi bil odličen koktajl za večerjo ali za počitek proti koncu zabave.

5. Negroni

Če želite svojim gostom ponuditi nekaj prefinjenega in grenkega, preden sedejo k večerji, je Negroni odlična izbira. Uvrščen med kralja italijanskih koktajlov Campari, je eden najboljših aperitivov naokoli. Kombinacija gina, vermuta, Camparija in Angostura Aromatic Bitters je to močna pijača, ki si zasluži, da jo proslavimo.

Negroni Wedding Cocktail


6. Cosmopolitan

Koktajl Cosmopolitan je sodobna klasika, ki je kot nalašč za glamurozne dogodke. Sladek in oster, ta koktajl združuje vodko, Cointreau in brusnice za elegantno in privlačno pijačo, ki je tako dobrega okusa kot izgleda. Če potrebujete nekaj tekočega poguma, preden se sprehodite do oltarja, srkajte Cosmo s svojimi družicami, medtem ko se pripravljate, in v hipu se boste počutili čudovito!

7. Old Fashioned

Temen in kompleksen koktajl Old Fashioned je s svojimi drznimi okusi in popolnoma uravnoteženimi sestavinami priljubljen že več kot 200 let. V kombinaciji viskija s kančkom aromatične in pomarančne grenčice ter sladkorja se vaši gostje ljubitelji viskija ne bodo mogli naveličati tega lepo zaokroženega koktajla.

Old Fashioned Cocktail


8. Pimms and Lemonade

Imate poroko poleti? Pimms in limonada je klasična britanska poletna pijača, ki izgleda estetsko prijetno in ima neverjetno osvežilen okus. Če zmešate Pimms z limonado in ledom ter v vrč dodate sesekljano sadje, kot so jagode, kumare, pomaranče in sesekljano meto, si lahko vaši gostje zlahka natočijo sadni kozarec poletne blaženosti.

9. Mulled Wine

Po drugi strani pa, če imate zimsko poroko, je kuhano vino popoln način za ogrevanje. Poleg tega prostor napolni s svojimi sladkimi, a pikantnimi vonjavami. V vrelo rdeče vino preprosto dodajte sladkor, cimetove palčke, pomaranče, nageljnove žbice, pomarančni sok in limonado za čudovito zimsko pijačo. Če je poroka blizu prazničnega časa, lahko zraven postrežete tudi nekaj mletih pit za dodatno praznično poslastico.

Mulled Wine Wedding Cocktail


Potrebujete več idej? Oglejte si naših 8 najboljših koktajlov na osnovi prosecca, ki so lahki, osvežilni in idealni za zabavno poročno zabavo.


Če načrtujete team-building dogodek, družabno priložnost ali se želite zahvaliti zaposlenim, praznujte v stilu z našimi koktajli, pripravljenimi za pitje. Ugotovite, kako lahko zagotovimo vaš naslednji poslovni dogodek.