8 Prosecco-Based Cocktails to Try

8 koktajlov na osnovi prosecca, ki jih lahko poskusite

Lahek, saden in osvežujoč, prosecco je dobro znan kot zabavna in lahkomiselna pijača. Kot nalašč za srkanje vse leto, ne glede na to, ali gre za božično zabavo, novoletno zdravico ali poletni zajtrk, ni presenetljivo, zakaj je prosecco priljubljena pijača za mnoge ljudi.


Če iščete popestritev klasičnega kozarca prosecca, smo zbrali 8 najbolj okusnih koktajlov na osnovi prosecca, ki jih je hitro in enostavno pripraviti doma in bodo nedvomno navdušili vse goste, ki jih morda imate.


1. Aperol Spritz

Aperol Spritz, sestavljen iz samo treh sestavin, aperola, prosecca in soda vode, je najbolj priljubljen koktajl v Italiji in se pogosto uživa kot aperitiv. S svojo živahno barvo in grenkim okusom po citrusih, samo en požirek in odpeljali vas bodo v beneške kanale, kjer boste opazovali gondole, ki drsijo mimo s Spritzom v roki. Če 3 dele prosecca združite z 2 deli Aperola, kančkom gazirane vode in rezino pomaranče za okras, si boste v trenutku privoščili klasično pijačo.

Prosecco-based Cocktail


2. Negroni Sbagliato

Če uživate v grenko-sladkih, ostrih okusih koktajla Negroni, potem vam bo zagotovo všeč tudi Negroni Sbagliato, ki zamenja gin za prosecco za rahel pridih, ki ublaži grenkobo. Ta koktajl je pravzaprav po naključju ustvaril natakar, ki je Negroniju namesto gina dodal peneče vino, od tod tudi ime "sbagliato", kar v angleščini pomeni "napaka".


3. Bellini

Izjemno osvežujoč in sprejemljiv za pitje ob zajtrku ali pozni malici je Bellini zelo priljubljen koktajl po vsem svetu. Medtem ko klasični Bellini vsebuje prosecco in breskov pire, obstaja veliko različic okusov, kot so malina, mango, bezgovi cvetovi, lubenica, pasijonka in še več. V poletnih mesecih lahko pripravite tudi zamrznjene bellinije, tako da v mešalniku zmešate zamrznjene breskve, sladkor in prosecco.


4. Prosecco Margarita

Prosecco in tekila, čeprav malo verjeten par, sta ujemanje v nebesih. Ta popestritev klasičnega koktajla Margarita je kot nalašč za vse posebne dogodke in zagotovo navduši množice. Za najboljšo Prosecco Margarito najprej kozarec obrobite s soljo, nato v kozarec vmešajte tekilo, limetin sok, triple sec in sirup ter dolijte prosecco.

Prosecco Margarita


5. French 75

French 75 je prefinjen koktajl, ki je idealen za brunche ali bolj formalne soiréje. Kot produkt eksperimentiranja v 19. stoletju je bil French 75 desetletja priljubljen koktajl in je stalna stalnica v koktajl barih po vsem svetu. Z mešanjem gina, limoninega soka in preprostega sirupa, prelitega s proseccom in okrašenega z limoninim pridihom, je ta eleganten koktajl preprost za pripravo, a bo navdušil vse goste.


6. Bakewell Fizz

Koktajl Bakewell Fizz je sladko razvajanje, ki je idealno za zimske mesece, ko se zleknete ob ognju ali za praznične zabave s prijatelji in družino. Ta koktajl z uporabo amaretta Disaronno, likerja maraskino in prosecca posnema ikonični okus češnje in mandljev Bakewell Tarta. S svojo globoko, temno barvo in edinstvenim okusom je Bakewell Fizz prava poslastica, ki jo je treba okusiti.


7. Hugo

Hugo je razmeroma nov koktajl, izumljen leta 2005 v severni Italiji kot alternativa Aperol Spritz. Lahek in osvežujoč, ta koktajl vsebuje malo alkohola, a polnega okusa. V mešanici prosecca, sirupa iz bezgovih cvetov, soda vode, listov mete in rezine limete se sladkim in cvetličnim notam tega koktajla ni mogoče upreti – še posebej v poletnih mesecih. Če ga želite narediti nekoliko bolj alkoholnega, preprosto zamenjajte bezgov sirup z bezgovim likerjem.

Hugo Prosecco-Based Cocktail


8. Elderflower Gin Fizz

Če ste ljubitelj klasičnega gina in tonika, potem bo koktajl Elderflower Gin Fizz pridih, v katerem boste zagotovo uživali. Svež in eleganten, ta koktajl meša gin, bezgov liker, limonin sok in prosecco, nato pa je okrašen z rezinami limone in limete ter listi mete, da okrepi tako sadne kot cvetlične note okusa.

Želite poskusiti nove koktajle, ki vas bodo pogreli to zimo? Oglejte si naših 10 najboljših zimskih koktajlov, s katerimi se lahko prijetno pripravite.

Če ste razpoloženi za koktajle na osnovi vodke, burbona, tekile ali gina, imamo na voljo veliko že pripravljenih koktajlov na osnovi žganih pijač, ki jih lahko dostavimo v vaš poštni nabiralnik.