6 Different Types of Ice to Use in Cocktails

6 različnih vrst ledu, ki jih je treba uporabiti v koktajlih

Koktajl led je bistvena sestavina, ki jo mnogi spregledajo. Ne samo, da vaša pijača ohranja pri ohlajeni temperaturi, ampak tudi vpliva na splošno kakovost koktajla.

Če dodate pravo vrsto ledu v vašo pijačo, boste pomagali zagotoviti, da se vse sestavine vežejo skupaj, da ustvarijo eno okusno mešanico. Poleg tega je idealen za tiste, ki želijo razširiti svoja obzorja in poskusiti nekaj močnejšega, vendar je treba rahlo zalivati ​​intenzivne okuse.

Toda zakaj je vrsta ledu, ki ga uporabljate? No, oblika in velikost ne glede na vrsto ledu, ki ga uporabljate, lahko vplivata na to, kako hitro se topi in s tem, koliko vode se razredči v vaš koktajl. Znano je tudi, da lahko dodajanje malo vode v pijačo odprete nekaj duhov in izboljšajo arome.

V Nio koktajlih je ICE ogromen vidik našega pripravljeni koktajli Ker je to edina sestavina, ki jo morate dodati, da jih uživate v največji možni meri! Tu smo sestavili seznam 6 različnih vrst ledu, ki jih je treba uporabiti v koktajlih.

1. Standardne kocke ledu

Standardne velikosti ledu so približno 1 palca za 1 palčni in so najpogosteje uporabljeni tip ledu za številne barmane, saj se zlahka prilegajo v vsako vrsto koktajlnega stekla. Ledene kocke imajo veliko, debelo površino, ki je idealna za skoraj vse koktajle, saj jim preprečuje, da bi se prehitro topili, tako da lahko uživate v odlično ohlajeni pijači, ne da bi izgubili prvotni okus. So tudi popolna velikost in oblika za koktajle, ki jih je treba bodisi pretresti ali mešati.

Priporočamo, da napolnite vsaj 2/3 kozarca, preden dodate kocke na ledu. Splošno pravilo je, če vaš led lebdi, je preveč koktajla in premalo ledu, zato bo morda potrebno malo poskusov in napak, preden najdete popolno ravnovesje.

2. Velike kocke ledu

 

Velike ledene kocke so običajno 2 centimetra za 2 centimetra in se topijo počasneje kot standardne ledene kocke, kar zmanjšuje količino vode, ki jo razredčimo v koktajl. Idealno za pijače, kot je Manhattan V kozarcu z nizko kroglico so te velike ledene kocke videti impresivno in bodo vaše pijačo ohranile dlje. Velike ledene kocke se lahko uporabijo tudi za tresenje, da koktajlom dodate dodatno teksturo, vendar jih ne priporočamo za mešanje, saj so prevelike in se prepočasi topijo.

Če imate steklenico finega viskija ali škotskega, ki ga želite uživati, je najbolje nalivanje v kozarec nad veliko ledeno kocko, saj bo pijača ohranila hladno, ne da bi izgubila okus.


Kupite NIO-jevo oblikovano ledeno kalup, ustvarjen v partnerstvu z rešetkami, za predstavitev XL Ledene kocke v svojo pijačo.

£7.00

Dodaj v voziček


3. Ledene kroglice

Ledene kroglice so običajno za naravne žgane pijače ali koktajle, kot je Staromodno V kozarcih z nizko kroglico, podobno kot velike ledene kocke, pijačo ohranjajo hladno in se počasi topijo. Glavna razlika med ledenimi kroglicami in velikimi ledenimi kockami je v tem, da se krogle vidijo kot bolj estetsko prijetne in se pogosto uporabljajo kot okras.

Ledene kroglice naj bi se topile še počasneje kot velike ledene kocke, saj imajo najmanjše razmerje med površino in prostornino. Pomeni, da bo tekočina, ki obdaja kroglico, ohlajena, na dnu kozarca pa bo najverjetneje pri običajni temperaturi. Če želite pijačo še malo ohladiti, je ledene kroglice enostavno mešati.


Namesto tega domišljijske ledene kroglice? Kupi nio Plazd ledene sfere.

£7.00

Dodaj v voziček


4. Collins Spears

Collins Spears je nenavadna vrsta ledu, ki ga morda niste videli tako pogosto, vendar bo vaša pijača videti izjemno kul. Ta vrsta ledu je oblikovana kot dolg, debel blok in se najpogosteje uporablja v koktajlih, ki potrebujejo visoko kroglico, ali Collins, steklo, kot sta džin in tonik ali mojto.

Ta posebna vrsta ledu je kot nalašč za ohranjanje celotne pijače v visokem kozarcu, ne da bi razredčili okus, saj se bo izjemno počasi topila. Collins Spears ledu lahko najdete na spletu, tako da lahko doma naredite to vrsto ledu, vendar se prepričajte, da imate kozarec, ki je dovolj visok, da se led prilega. Lahko pa preprosto zložite standardne kocke ledu, vendar ne bo videti tako vizualno prijetno.

5. Zmečkan led

 

Crushed Ice je zelo priljubljen led za koktajle, kot so metin julep, zamrznjen daiquiri ali katera koli druga pijača s konsistenco, podobno Slushie. Koktajlu doda veliko teksture, naredi ultra refrening in ga razredči ravno toliko, da duhovi niso premočni.

Obstaja več načinov, kako lahko doma naredite zdrobljen led za svoje koktajle. Najlažji način je, da v mešalnik postavite standardne ledene kocke, vendar boste morda tvegali, da boste izgubili nekaj ledu, ko se topi pred vročino motorja. Druga metoda je, da ledene kocke položite na čajno brisačo, jih zavijete in nato uporabite malček, da jih zdrobite, preden jih vlijete v svojo najljubšo pijačo!

6. Suh led

Suh led bo resnično dodal nekaj posebnega v vsakem koktajlu! Kot nalašč za zabave, zlasti okoli noč čarovnic, ta vrsta ledu ustvarja neverjeten dimljeni učinek. Vendar je uporaba te vrste ledu lahko nevarna, saj ima običajno temperaturo -78,5 ° C, zato je uporaba zaščite, kot so rokavice in klešče, zelo priporočljiva, da se izognete opeklinam.

Če imate suh led v svoji pijači, ne vpliva na okus in bo zelo hladen. Popolnoma varno je vključiti v svoj koktajl, ko se led potopi na dno in se bo popolnoma stopil do trenutka, ko pridete do konca. Preprosto se izogibajte nagnjenju kozarca, da se trdna oblika ne dotika vaših ustnic. Ta vrsta ledu je zapletena doma, vendar ga na splošno lahko poberete v supermarketih. Če imate zabavo, je priporočljivo, da suh led dobite le nekaj ur pred dogodkom, saj bo trajal le približno 24 ur.


Uživajte v pijačah z našim ekskluzivnim kristalnim Stekleni tumblerji.

£12.00

Dodaj v voziček


V razpoloženju za koktajl na osnovi džina? Oglejte si naše 4 najljubše Gins za vrhunske koktajle!

Odkrijte čudovit svet Klasični italijanski koktajli Za vsako vrsto pivca na našem prvem seznamu desetih.