Porthminster Beach Café St. Ives Cornwall

5 obalnih prehrambenih točk, ki se odlično združijo z našim gimletom

Tako kot vse najboljše zgodbe je tudi natančna zgodovina Gimleta nekoliko nejasna in se razlikuje, odvisno od tega, kateri barman izdeluje vašo pijačo. Dogovorjeno je, da se je Gimlet rodil na morju, ki je bil v 19. stoletju pridobljen kot zdravilo in upravljal britanskim mornariškim častnikom. Gimlet je celo veljal za tako bistveno za dobro zdravje, da sta bila londonska suh džin in Rose's Lime prisrčna - dve ključni sestavini - sponki na vseh britanskih odpravah.


Danes, seveda Gimlet V svetu uživa po vsem svetu kot resnično klasičen koktajl. Njeni hrustljavi, osvežujoči okusi nas popeljejo nazaj v morje in ne moremo si pomagati, da bi se spomnili svetlih, vetričih dni, preživetih ob robustni korniški obali. Znana po svoji dih jemajoči pokrajini in izjemnih morskih sadežih, ne moremo si zamisliti boljše tekme za našo gimleto kot ta rezina raja na našem pragu. Če sanjate, da bi si prste potapljali v pesek, medtem ko se skupaj z vzvišenim morskim sadežem prepuščate, niste edini. Da bi navdihnili vaše naslednje bivanje, smo poiskali nekaj najboljših restavracij Cornish z meniji, ki odlično spremljajo ta ikonični koktajl.

 

1) Inn Ferry Boat Inn, Helford Passage

Jastog roll trajekt gostilna gostilna Cornwall

Meander navzdol od Falmouth - Gostilna s trajektom sedel na obali prehoda Helford. To je modelni Cornish Pub: iz več kot 300 let, družinska gostilna Ferry Boat je zataknjena v majhen zaliv, obdana s poševnimi polji, z idiličnimi pogledi po vodi. Sveže ribje jedi in morski sadeži so seveda zvezde oddaje - Seabass Linguine in skušali tako letni čas.

 

2) Skrita koča, plaža Porthcurnick

Seafood Hidden Hut Restaurant Porthcurnick Beach Cornwall

Skrita koča, tistim, ki vedo, se zdi, kot da bi morala biti tesno varovana skrivnost. Drug obalni dragulj, na prvi pogled se zdi, da je nekaj več kot obmorska baraka s peščico miz za piknik, ki je zunaj združenih. Takrat vas lahko preseneti, ko boste slišali, da so kulinarični velikani, kot je Rick Stein, isto kočo na plaži opisali kot "nepozabno prehranjevalno izkušnjo", ne le zaradi svoje slike na popolni lokaciji, ampak tudi zaradi svežega prevzema fenomenalne morske hrane. Smoked Haddock Chowder prihaja z debelimi lovci iz focaccia, ki so še vedno topli iz pečice, postrežene s svežim lokalnim samphirejem za primerno korniški zasuk. Prava destinacija za obisk vseh namenskih foodie.

 

3) Nova cesta Outlaw, Port Isaac

Nathan Outlaw Chef Outlaw's Nova cesta Cornwall

Prej 2 Michelin je igral "Restavracija Nathan Outlaw", Nova cesta Outlaw je najmlajša restavracija na tem seznamu in odprla svoja vrata julija 2020. Mnogi menijo, da je istoimenski glavni kuhar Nathan Outlaw. Najboljši kuhar morske hrane v Veliki Britaniji; Tako lahko preseneti ljubitelje rib na romanju v to restavracijo na severni obali Cornwalla, da bi videli preproste, neokusne jedi, ki se trdno osredotočajo na glavno sestavino. V meniju Laidback set poudarja najvišjo kakovost lokalnih rib, ki vsebujejo lokalno navdihnjene jedi, kot je Port Isaac Lobster Tart, in Dover Ediplo z bogato strjeno kremo. Obiskovalci se pri Port Isaacu prilegajo, da bi tu za mizo postavili sedež, zato toplo priporočamo rezervacijo vnaprej.

 

4) Kozica na trati, Padstow

Restavracija za morske hrane Restavracija na travniku

Vsi seveda vemo, da je Padstow znan med živili za restavracijo z morsko hrano Ricka Steina - toliko, da ga domačini včasih poimenujejo kot "Padstein" - namesto tega pa je naslednji postanek na našem potovanju po severni obali Cornish vzhajajoča zvezda vzhajajoča zvezda Na lestvici Michelinovega, Kozica na trati. S častnimi omembami v vodniku Michelin Star vsako leto od njenega začetka je Potl lani osvojil prestižno priznanje najboljše restavracije z morsko hrano v Veliki Britaniji in si ogledal svoj jedilnik Azijskih navdihnjenih majhnih krožnikov, enostavno je razbrati, zakaj. Čeprav se jedilnik vsakodnevno spreminja (celo uro, odvisno od tega, kaj so lokalni ribiči ujeli), lahko gostje pričakujejo, da bodo v tajski marinadi z baziliko vzorčili lončke ali pa s tartufom olje in parmezanskim sirom. Londončani, veselite se: imajo celo lokacijo v Highburyju!


5) Kavarna Porthminster Beach, St. Ives

Porthminster Beach Café St Ives Cornwall

Nazadnje, a naenkrat se končno ustavimo na našem jugozahodnem romanju: The Porthminster Beach Café. Ne zavajajte se zaradi nezahtevnega imena - ta restavracija ob plaži, zataknjena na obalo St. Ives, postreže s temeljito nepozabno jedilno doživetje. Spektakularni, neprekinjeni razgledi na Porthminster Sands in zaliv St. Ives spremljajo elegantno azijsko-meterransko kuhinjo, pripravljeno s pridelki, zbranimi z lastnega vrta in zelišč, sprejetih iz obalnih sprehodov. Tu so priljubljene dišeče in lepo začinjene jedi, kot je indonezijski kari za mončane, čeprav kupci v iskanju izpopolnjenih klasik, kot je Cornish Moules Marinière, ne bodo razočarani.


Profil botanične aroma in hitri citrusi Gimlet To je odlična ujemanje za morske sadeže in dni na obali. Oglejte si natančneje in ustvarite svojo popolno škatlo za skupno rabo, da se seznanite z naslednjim bivanjem tukaj.