4 Traditional Italian Aperitivo Vermouth Cocktails

4 tradicionalni italijanski koktajli Aperitivo Vermouth

Po dolgem dnevu ogledov, nakupovanja ali dela je pogosto potreben tradicionalni italijanski aperitiv tik pred večerjo.

Tradicionalni italijanski aperitivo, ki običajno poteka med 19.00 in 21.00, saj Italijani ponavadi jedo precej pozno, vključuje srkanje osvežilnih koktajlov in nekaj slanih grižljajev, kot so olive, oreščki, čips in bruskete, da spodbudite apetit pred glavnim obrokom. To je popoln izgovor za druženje, srečanje s prijatelji in sprostitev po napornem dnevu, ne da bi morali zapravljati denar za veliko noč.

Ta tradicija se je začela v Milanu v dvajsetih letih prejšnjega stoletja in čeprav je pogostejša na severu Italije kot na jugu Italije, popolnoma verjamemo, da bi to morali izkusiti vsi, še posebej v poletnih mesecih!

Odvisno od tega, kam greste, je lahko hrana dokaj osnovna ali bolj dodelana, italijanski aperitivni koktajli pa so tisto, zaradi česar je priložnost res posebna. Obstaja več tradicionalnih aperitivnih koktajlov, od katerih mnogi vsebujejo vermut za osvežujoč botanični pridih.

1. Negroni

Negroni - Nio Cocktails

Negroni, ki ga uvrščajo med ultimativne italijanske aperitivne koktajle, je preprosta, prefinjena pijača z grenko-sladkim okusom, v kateri mnogi uživajo v poletnih mesecih. Kombinacija gina, kamparija, vermuta in grenčice je ena zagotovo dovolj pred večerjo. Ta močan koktajl je čudovito osvežilen, če ga prelijete čez led in z rezino pomaranče. Ni težko razumeti, zakaj je to eden najbolj priljubljenih koktajlov v Italiji!

2. Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato - Nio Cocktails

Za nekatere je klasični Negroni morda nekoliko premočan za večerni aperitiv, kjer pride na vrsto Negroni Sbagliato. Ta koktajl je zamenjal gin s proseccom za lažji in nekoliko slajši okus, zato je bil ta koktajl po naključju ustvarjen na naporni noči v 1960 v zgodovinskem milanskem baru Basso. Pravzaprav beseda "sbagliato" v italijanščini pomeni "zmoten". Kljub temu, če vprašate nas, je to zelo okusna napaka!

3. Milano-Torino

Milano-Torino, Nio Cocktails

V 20. stoletju je Milano-Torino prevzel svet in je še vedno izjemno priljubljen italijanski aperitivni koktajl. Navdihnjen s klasičnim Negronijem, združuje Campari, Vermouth in Angostura Aromatic Bitter za ustvarjanje izrazitega, grenko-sladkega, bogatega okusa. Z nižjo vsebnostjo alkohola so ti prefinjeni koktajli zelo enostavni za pitje in jih obožujejo tako italijanski domačini kot turisti.

4. Martini

Martini - Nio Cocktails

Martini je eden najbolj znanih koktajlov na svetu in je idealen kot aperitiv. Ustvaril ga je italijanski priseljenski natakar Martini di Arma di Taggia v New Yorku leta 1910, od takrat pa obstaja na stotine različic koktajla. Toda izvirni recept je sestavljen iz gina, vermuta in oljčne ali limonine lupinice. Martini je koktajl po izbiri mnogih zaradi preprostega, elegantnega in slastnega okusa.

Gostite svoj aperitiv tako, da sestavite škatlo za koktajle iz našega izvrstnega menija koktajlov. Vsebuje vse klasike in naše značilne hišne koktajle, ki jih je strokovno pripravil naš glavni mešanec.