autumn cocktail

10 najboljših koktajlov za jesen – ter kako in kdaj jih postreči

Da bi vam pomagali brez truda prilagoditi svojo ljubezen do koktajlov novi sezoni, smo zaokrožili nekaj najboljših receptov za jesenske koktajle, ki so polni jesenskih okusov polnega okusa.

 

Pomislite na jabolko, muškatni orešček, cimet, jagode – seznam se lahko nadaljuje. Od znanih pijač do klasičnih koktajlov z jesenskim pridihom, vključili smo celo mocktail za tiste, ki si vzamejo odmor od alkohola. Če iščete najboljše jesenske koktajle v Združenem kraljestvu, smo vam na voljo.

10 najboljših koktajlov za jesen:

  1. Sidecar
  2. Whiskey Sour
  3. Apple Cider Mimosa
  4. Old Fashioned
  5. Bramble
  6. Espresso Martini
  7. Damson Gin
  8. Negroni
  9. Pear Martini
  10. Ginger Apple Spritz

Sidecar

Sidecar, eden od prvotnih "sours" koktajlov, je načrt za ikonične koktajle, kot je Margarita. Čudovito začinjena, da vam da ultimativni jesenski občutek, uživajte v prikolici kot razvajanju po večerji.

Sidecar Cocktail


Sestavine:

2 oz konjaka

¾ oz limoninega soka

¾ oz. Trojna sekunda

Naš predhodno mešani koktajl Sidecar vključuje francosko žganje St Remy XO. Ustvarjen z destilacijo grozdja v bakrenih destilacijskih kotlih, se ponaša z nežno lesno aromo s suhim sadjem, sladkimi začimbami in kremasto vaniljo v ustih. Cointreau, francoski pomarančni liker, poveže koktajl in med začimbo žganja nanese arome marmelade.

Whiskey Sour

Bogata toplina burbona se sreča z izrazitim okusom limone v prijetnem kislem okusu viskija. Zadimljen, subtilen in prefinjen koktajl ni le idealno darilo za ljubitelje viskija, ampak tudi odlična spremljava za zabave po večerji.

Koktajl Whisky Sour

Ingredients:

  • 1 ½ oz viskija bourbon
  • 1 oz svežega limoninega soka
  • 1 črta beljakov
  • ½ oz Gomme sirupa

  • Če iščete jesenske koktajle, ki ponujajo značilen okus, naš predhodno mešani Whisky Sour uporablja bogat Bulleit Bourbon, gladek viski z začinjenimi notami cimeta, muškatnega oreščka in nageljnovih žbic.

Apple Cider Mimosa

Ena izmed naših najljubših jesenskih alkoholnih pijač, popestrite brunch tako, da vnesete nekaj jesenske hrustljavosti v že tako priljubljen koktajl mimoza. Jabolčni jabolčnik Mimosa je odličen primer, kako vzeti klasično pijačo in na novo izumiti njene okuse.


Sestavine:

4 oz šampanjec Brut

2 oz povsem naravnega jabolčnega moštnika

1 oz viskija s cimetom

1 rezina jabolka kot okras

Bramble

Bramble predstavlja najboljše sezonske izdelke s svežimi robidnicami. Ta vsestranska pijača je priljubljena poleti, vendar je prav tako odlična kot jesenski gin koktajl. Gin je mogoče kombinirati z različnimi živili, vključno z mesnimi in sirovimi krožniki — zaradi česar je idealen za domačo gostovanje!

Ingredients:

  • 2 oz gin
  • 1 oz limonin sok, sveže iztisnjen
  • ½ oz likerja crème de mûre
  • Sveže robide ali limonin pol kot okras

Espresso Martini

Espresso Martini je še en naš zelo priljubljen jesenski koktajl. Z bogatim, drznim okusom je všeč tako pivcem koktajlov kot ljubiteljem kave. Medtem ko ga najpogosteje postrežemo hladnega, lahko ta vsestranski koktajl, če ste razpoloženi za vroč napitek z malo poživitve, pripravite tudi s sveže pripravljenim espressom s kančkom vročega mleka.


Sestavine:

2 oz vodke

½ oz kavnega likerja

1 oz espressa, sveže pripravljenega (ali koncentrata hladnega zvarka)

Kavna zrna kot okras

Naš koktajl Espresso Martini, ki je že priznan v industriji, je gladka, razvajajoča klasika, narejena iz vodke Ketel One in likerja FAIR Cafe.

Damson Gin

Damson, član družine sliv, je majhen sadež z živahno temno modro lupino in močnim, kiselkastim okusom. Pripravljen za obiranje septembra in oktobra, je pravi jesenski sadež. Ustvarjanje tega koktajla bo morda zahtevalo malo truda s pripravami čez noč, a ko boste končali, boste imeli okus jeseni v kozarcu. Ta recept lahko uporabite tudi z vodko.


Sestavine:

500 g damsonov

250 g zlatega sladkorja

1l steklenica gina

Negroni

Negroni s svojo živahno rdečo barvo velja za kralja italijanskih koktajlov Campari. Ta trendovska pijača je znana po tem, da cveti spomladi in poleti, vendar dejansko sije enako močno kot kateri od vaših jesenskih koktajlov.

 

Negroni koktajl

Sestavine:

1 oz Campari

1 oz sladkega rdečega vermuta

1 oz gin

Pomarančna lupina kot okras

Naš mešani koktajl Negroni, ki ga je oblikoval mojster mešanice Patrick Pisolesi, vsebuje enake dele Tanqueray Gin, Cocchi Storico Vermouth di Torino, Campari in Angostura Aromatic Bitters, zaradi česar je močan, nepozaben napitek.

Pear Martini

Pear Martini je še ena modna pijača, ki jo lahko spremenite v jesenski vodka koktajl. Sadna različica vodke martini, hruške so okusne v kombinaciji s čokoladno sladico, zato si privoščite eno kot sladko poslastico na hladen večer ali ko gostite prijatelje.

Sestavine:
½ sveže zrele hruške
2 oz hruškove vodke
½ oz limoninega soka
1 oz preprostega sirupa
2 črti pomarančne grenčice

Old Fashioned

Brezčasen napitek, kot nalašč za srkanje, medtem ko se grejete ob ognju, Old Fashioned je eden najbolj priljubljenih koktajlov na svetu. Naš nasvet? Najboljša je postrežena po okusni večerji z račjimi ali svinjskimi kotleti.

Sestavine:

  • 1 ½ oz burbonskega ali rženega viskija
  • 2 pomišljaja grenčice Angostura
  • 1 kocka sladkorja
  • Nekaj kančkov vode
  • Naš predhodno mešani koktajl Old Fashioned je priporočljiv v industriji in vsebuje kanček pomarančne grenčice, ki je namenjena poživitvi vaše palete. Če ste bolj ljubitelj ruma, zamenjajte viski za tradicionalni karibski rum, kot je Mount Gay, za lahek jesenski koktajl z rumom.

Ginger Apple Spritz

Pikantnost ingverja je najbolje uravnotežena s super sladkimi jabolki, medtem ko uporaba ingverjevega piva namesto ingverjevega piva daje izrazit okus. Ta mocktail je morda brezalkoholen, vendar daje prav tako močan udarec kot njegovi primerki z alkoholom. Ingver in jabolka sta odličen par.


Sestavine:

2 skodelici svežega jabolčnega moštnika

1 skodelica ingverjevega piva

1 skodelica gazirane vode

1 srednje jabolko, narezano



Tukaj imate: naši najboljši izbori koktajlov z jesensko tematiko. Zdaj pa poiščite najboljši kozarec za svoje pijače, oblecite svoj najbolj udoben jopič in nazdravite vsemu, kar vam jesen ponuja.


Gledate še dlje v praznično sezono in potrebujete darila za božične koktajle in navdih? Oglejte si 10 toplih zimskih koktajlov, v katerih se lahko udobno počutite.