Colourful Cocktails

Barvite poslastice: 10 najboljših receptov za koktajle

Pisani koktajli so zasnovani tako, da naredijo vtis. Od svetlejših, pastelnih odtenkov, ki so tako elegantni, do živahnih mavric, vrednih Instagrama, ti koktajli vedo, kako pritegniti pozornost vsakogar.


Torej, ne glede na to, ali želite svoje koktajle uskladiti s temo svoje zabave ali pa želite srkati nekaj, kar je tudi vaše najljubše barve, je tukaj 10 naših vrhunskih barvitih koktajlov, ki so okusni in estetsko prijetni.


1. Cosmopolitan

Ultra-glamurozni koktajl Cosmopolitan je moderna klasika, ki je lepa v rožnati barvi. Potem ko so zaslovele v Seksu v mestu, so jih ženske po vsem svetu začele naročati v barih, da bi se počutile enako elegantne in prefinjene. Ta čudovito sladka pijača, ki združuje vodko, Cointreau in brusnice, je priljubljena vse leto in je tu, da ostane.

Cosmopolitan Cocktail


2. Cranberry Daiquiri 

Za barvit pogled na klasični Daiquiri je Cranberry Daiquiri idealen. Ta koktajl s čudovitim živahnim rdečim odtenkom, ob katerem se bodo obračale glave v spletkah, si zasluži uživanje na topel in sončen dan. Z dodajanjem brusničnega soka rumu, limetinemu soku in tekočemu sladkorju je brusnični daiquiri sladek, saden in osvežilen napitek.

3. Gin Proved

Naš prepoznavni koktajl Gin Proved je cvetličen in nežen z edinstveno lepo lila barvo, ki je popolna za vsako priložnost. Ta koktajl, ki ga je ustvaril naš glavni miksolog Patrick Pistolesi, v alpski koči, združuje gin Tanqueray, liker Bols Parfait Amour, citronsko kislino in tekoči sladkor za pikantno-sladek okus, v katerem lahko enako uživate poleti in pozimi.

Gin Proved Cocktail


4. Tequila Sunrise

Drzne barve koktajla Tequila Sunrise vas bodo takoj spodbudile k pomisli na tropske dni na plaži daleč, daleč stran. Ta koktajl s pomarančnim sokom, tekilo in grenadino ponuja zabaven preliv, pri čemer rdeča grenadina sedi na dnu in se preliva v svetlo oranžno (kot sončni vzhod!). Trpka, a sladka, Tequila Sunrise se vedno dobro poda.

5. Negroni

Če želite nekaj bolj suhega z bolj grenkim profilom okusa, vendar še vedno izjemnega odtenka, potem bo ikonični Negroni koktajl za vas. Ta temno rdeči koktajl je italijanska klasika, ki popolnoma združuje enake dele gina, vermuta, Camparija in Angostura aromatične grenčice za ostro pijačo, ki jo je treba piti tik pred večerjo.

Negroni Cocktail


6. Blue Lagoon

Svetlo modra barva koktajla Blue Lagoon je resnično osupljiva in ga resnično izstopa iz množice. Ta privlačen napitek je vedno priljubljena izbira v počitniških letoviščih in vsekakor si zasluži vso pozornost. Lahek, sladek in osvežilen, Blue Lagoon vsebuje mešanico vodke, limonade in modrega curaçaa.

7. Boulevardier

Topel in rafiniran, bogat Boulevardier je sofisticirana različica klasičnega grenko-sladkega Negronija, s pekočo rdečo barvo, ki je težko spregledati. Z združevanjem burbona z vermutom, Camparijem in Aromatic Bitters Angostura, je Boulevardier edinstven napitek, poln drznih okusov in barv.

Boulevardier Cocktail


8. Grasshopper

Čeprav zelen napitek ni vedno najprivlačnejša možnost (kdo bi imel smoothie s špinačo?), ni ničesar bolj okusnega in razvajajočega od Grasshopperja, in zagotavljamo vam, da se boste vedno želeli vrniti po več. Ta sladki koktajl vsebuje crème de menthe, crème de cacao in sladko smetano za bogat okus čokoladne mete.

9. Bloody Mary

Bloody Mary je eden najbolj znanih koktajlov na svetu in je popolnoma sprejemljiv za uživanje med zajtrkom ali malico. Čeprav nima najpogostejših sestavin za koktajle, ponuja svež in pikanten okus s svetlo rdečo barvo. Originalni koktajl vključuje vodko, paradižnikov sok, črni poper, sol zelene, tabasko, worcestershire omako in limonin sok. Vendar pa obstaja veliko drugih različic, vključno z našim priljubljenim koktajlom Ghost of Mary Tudor.

Bloody Mary Cocktail


10. Rainbow Paradise

Nazadnje, a ne manj pomembno, najbolj barvit koktajl vseh je Rainbow Paradise. S senčili modre, zelene, rumene, oranžne in rdeče je resnično pravi pogled. Dodajanje grenadine na dno visokega kozarca, nato pa previdno plastenje ananinega soka in kokosovega ruma (Malibu), vode in modrega curaça za okus in barvo, ki je izven tega sveta. Okrasite ga lahko z rezino pomaranče ali rezino limete.


Bi radi poskusili pripraviti vse te barvite koktajle doma? Oglejte si naš vodič, kako zgraditi popoln bar doma.


Ali pa, če preprosto želite uživati v enostavnosti že pripravljenega koktajla doma, ustvarite koktajl paket s 3, 6 ali 9 vašimi najljubšimi pijačami.