4 Unexpected Food Pairings For Your Negroni

4 nepričakovane kombinacije s hrano za vaš Negroni

Ko gre za preproste življenjske užitke, je zapiranje prenosnega računalnika za dan, ko sonce začne zahajati, in prvi požirek Negronija uvrščen precej visoko na naš seznam koktajlov NIO.


Aperitivo, vedno tako kul italijanski odgovor na naše Happy Hour, je sproščena zgodnja večerna zabava, kjer se prijatelji zberejo po službi in si privoščijo pijačo pred večerjo pozneje tisti večer. Pogosteje kot ne, je legendarni Negroni zvezda predstave, ki ga spremlja široka deska z mesnimi izdelki, prekrita s sušenim mesom, ki se topi v ustih, in razpadajočimi trdimi siri.

Medtem ko se te italijanske klasike nedvomno dobro ujemajo s tem grenko-sladkim koktajlom, verjamemo, da je italijanska ura aperitiva več kot le olive in mesnine. Če želite preseči svojo zanesljivo desko za mesne izdelke, berite naprej in odkrijte naše lastne nepričakovane priljubljene izdelke, ki jih lahko združite z našim nagrajenim NIO Negronijem in uživate v svojem pristnem aperitivnem trenutku.


Kupite 6-Box naših Negronijev odličnega okusa in jih raziščite s svojimi najljubšimi kombinacijami hrane

39,00€ - 

Dodaj v košarico1. Francoska šunka in hruškovi krostini s tartufovim medom

prosciutto bruschetta snack plate

bruskete, napolnjene z okusnimi prelivi, so stalnica italijanskih barov, ko se bliža ura Aperitiva, da ne omenjamo temelja katere koli samospoštljive deske za meso. Medtem ko je čudovita sušena šunka, kot je Jambon de Bayonne, klasična kombinacija z Negronijem zaradi njene globine okusa, dodajanje oljčnega olja ali medu s tartufi v ta prigrizek prinese čudovit zemeljski okus, ki se dobro ujema s Camparijevim zeliščnim okusom.


Sladkejši, občutljivejši elementi hruške, medu in rikote nato zagotovijo nekaj zelo dobrodošlega ravnotežja tem težkim umami okusom in poudarijo nekatere Negronijeve bolj zapletene in zlahka spregledane note okusa. 

2. Koruzni kolački z balzamičnim paradižnikom in breskovo solato s kozjim siromtomato balsamic corn cakes plate

Malo je kombinacij okusov, ki bolj spominjajo na italijansko poletje kot balzamični kis, paradižnik in kozji sir: že sama omemba prikliče vesele spomine na srkanje zgodnjega večernega koktajla na sončnem italijanskem trgu z dobro knjigo v rokah.

Vendar pa v kombinaciji s svežimi breskvami in koruznimi kolački - ki so podobni blinijem - ti okusi pridobijo dodatno sladkost in ustvarijo osvežujoč kontrast z Negronijem. Slanost kozjega sira preprečuje, da bi kanape postal presladek, in se dobro ujema z grenkimi okusi Negronija.

Zrele breskve in rahlo trpek balzamični kis prav tako lepo dopolnjujejo bogat vermut. Idealno, če iščete poletno navdahnjeno kombinacijo, v kateri boste uživali ob aperitivu!

3. Hrustljava, pikantna čičerika

crispy chickpeas Jason Trevi 

Čičerika morda ne pride takoj na misel, ko pomislimo na grižljaje pred večerjo, vendar so ti prigrizki, ki jih je pripravil Jason Travi, zagotovo vredni premišljenosti in jih pripravimo vnaprej. Dišeče, zemeljske arome kumine in koriandra (in nekaj kosmičev čilija, če želite nekaj malce ostrega!) se nepričakovano dobro ujemajo z zeliščnimi okusi v Campariju.

Poudarjajo celo občutljivo citrusno začimbo v ginu Tanqueray, ki ga uporabljamo za izdelavo našega Negronija, ki uporablja semena koriandra kot eno od rastlin. Za zaključek dodajte malo sveže maldonske morske soli in črnega popra in ta majhen, a močan prigrizek je pripravljen za združitev z vašim sveže ohlajenim Negronijem.

4. Temna čokolada z morsko soljo

dark chocolate bar with sea salt bulletproof

Vsi poznamo Negroni in slane, umami okuse, ki se ujamejo v nebesih, a bolj sladkosnedcem med vami ni treba skrbeti! Če med pripravo svojega Negronija želite nekaj bolj sladkega, morda kot poslastico zgodaj zvečer, zakaj ne bi izbrali razkošne temne čokolade s kosmiči morske soli?


Ta kombinacija grenko-sladkega okusa poudari subtilne, trpke okuse rdečega sadja v rdečem vermutu, medtem ko pridih morske soli daje čokoladi dodatno globino okusa, ki zagotavlja, da je Campari ne bo premagal.

Preprosto okrasite svoj koktajl z rezino sveže pomaranče, da združite bogate kompleksne okuse vaše temne čokolade z grenkimi, zeliščnimi notami okusa vašega Negronija – resnično eleganten pridih vaši najljubši klasiki pred večerjo.

Oglejte si našo nagrado Master Negroni in sestavite svojo lastno škatlo svojih najljubših aperitivnih koktajlov.

NIO Cocktails Negroni Award winning
Kupite 6-Box naših Negronijev odličnega okusa in jih raziščite s svojimi najljubšimi kombinacijami hrane

39,00€ -