Colourful Cocktails

10 najboljših barvitih idej za recepte za koktajle

Pisani koktajli so zasnovani tako, da naredijo vtis. Od svetlejših, pastelnih odtenkov, ki so tako elegantni, do živahnih mavric, vrednih Instagram virov, ti koktajli vedo, kako pritegniti pozornost vsakogar.


Torej, ne glede na to, ali želite svoje koktajle uskladiti s temo svoje zabave ali pa želite srkati nekaj, kar je tudi vaše najljubše barve, je tukaj 10 naših vrhunskih barvitih koktajlov, ki so okusni in estetsko prijetni.


1. Cosmopolitan

Ultra-glamurozni koktajl Cosmopolitan je moderna klasika, ki je lepa v rožnati barvi. Potem ko so zaslovele v Seksu v mestu, so jih ženske po vsem svetu začele naročati v barih, da bi se počutile enako elegantne in prefinjene. Ta čudovito sladka pijača, ki združuje vodko, Cointreau in brusnice, je priljubljena vse leto in je tu, da ostane.

Cosmopolitan Cocktail


2. Cranberry Daiquiri 

Za barvit pogled na klasični Daiquiri je Cranberry Daiquiri idealen. Ta koktajl s čudovitim živahnim rdečim odtenkom, ob katerem se bodo obračale glave v spletkah, si zasluži uživanje na topel in sončen dan. Z dodajanjem brusničnega soka rumu, limetinemu soku in tekočemu sladkorju je brusnični daiquiri sladek, saden in osvežilen napitek.

3. Gin Proved

Naš prepoznavni koktajl Gin Proved je cvetličen in nežen z edinstveno lepo lila barvo, ki je popolna za vsako priložnost. Ta koktajl, ki ga je ustvaril naš glavni miksolog Patrick Pistolesi, v alpski koči, združuje gin Tanqueray, liker Bols Parfait Amour, citronsko kislino in tekoči sladkor za pikantno-sladek okus, v katerem lahko enako uživate poleti in pozimi.

Gin Proved Cocktail


4. Tequila Sunrise

Drzne barve koktajla Tequila Sunrise vas bodo takoj spodbudile k pomisli na tropske dni na plaži daleč, daleč stran. Ta koktajl s pomarančnim sokom, tekilo in grenadino ponuja zabaven preliv, pri čemer rdeča grenadina sedi na dnu in se preliva v svetlo oranžno (kot sončni vzhod!). Trpka, a sladka, Tequila Sunrise se vedno dobro poda.

5. Negroni

Če želite nekaj bolj suhega z bolj grenkim profilom okusa, vendar še vedno izjemnega odtenka, potem bo ikonični Negroni koktajl za vas. Ta temno rdeči koktajl je italijanska klasika, ki popolnoma združuje enake dele gina, vermuta, Camparija in Angostura aromatične grenčice za ostro pijačo, ki jo je treba piti tik pred večerjo.

Negroni Cocktail


6. Blue Lagoon

The bright blue colour of the Blue Lagoon cocktail is truly stunning and really makes it stand out from the crowd. This eye-catching drink is always a popular choice in holiday resorts and deserving of all the attention. Light, sweet and refreshing, the Blue Lagoon contains a mix of vodka, lemonade and blue curaçao.

7. Boulevardier

Warm and sophisticated the rich Boulevardier is a sophisticated take on the classic bitter-sweet Negroni, with a fiery red shade that’s hard to miss. Combining bourbon with vermouth, Campari and Angostura Aromatic Bitters, the Boulevardier is a unique drink that’s full of bold flavours and colours.

Boulevardier Cocktail


8. Grasshopper

Čeprav zelena pijača ni vedno najbolj privlačna možnost (špinačni smuti, kdo?), ni nič bolj okusnega in razvajajočega kot Grasshopper in zagotavljamo, da se boste vedno želeli vrniti po še. Ta desertni koktajl vsebuje crème de menthe, crème de cacao in smetano za bogat okus čokolade poprove mete.

9. Bloody Mary

Bloody Mary je eden najbolj znanih koktajlov na svetu in je popolnoma sprejemljiv za uživanje med zajtrkom ali malico. Čeprav nima najpogostejših sestavin za koktajle, ponuja svež in pikanten okus s svetlo rdečo barvo. Originalni koktajl vključuje vodko, paradižnikov sok, črni poper, sol zelene, tabasko, worcestershire omako in limonin sok. Vendar pa obstaja veliko drugih različic, vključno z našim priljubljenim koktajlom Ghost of Mary Tudor.

Bloody Mary Cocktail


10. Rainbow Paradise

Nenazadnje je najbolj barvit koktajl med vsemi Rainbow Paradise. Z odtenki modre, zelene, rumene, oranžne in rdeče je zagotovo prizor, ki ga je treba videti. Z dodajanjem grenadina na dno visokega kozarca ta koktajl nato skrbno zloži ananasov sok in kokosov rum (Malibu), vodo in modri curaçao za okus in barvo, ki nista s tega sveta. Nato ga lahko okrasimo z rezino pomaranče ali rezino limete.


Želite vse te pisane koktajle poskusiti pripraviti doma? Oglejte si naš vodnik o tem, kako zgraditi popoln bar doma.


Ali pa, če želite preprosto uživati v pripravljenem koktajlu doma, sestavite škatlo za koktajle s 3, 6 ali 9 vašimi najljubšimi pijačami.